Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap op de blog. Vandaag deelt Domique haar ervaringen. Zij woont samen met haar partner en hun drie kinderen in Antwerpen. Op de blog deelt zij vandaag haar favoriete shops, favoriete items en waarom de dierentuin een ideaal uitje is.

Zij stelt zich eerst graag aan ons voor.Dominique

Even voorstellen: mom Dominique

Ik ben Dominique, 35 jaar en woon samen met mijn vriend Dieter, 3 kinderen en kater Jos in Antwerpen. We hebben hier beiden gestudeerd, zijn blijven hangen en hebben elkaar 12 jaar geleden op een feestje ontmoet. Na 3 weken woonden we al samen en een jaar later kochten we ons huis. 8 jaar geleden werd onze oudste dochter Juline geboren, Louis is net 6 geworden en de luidste en hevigste is Marie, onze jongste dochter van 18 maanden.Dominique

Wat is jouw favoriete shop?

In Antwerpen zijn er zoveel leuke winkels. Een ramp voor mijn portemonnee.. ?  Mijn grootste budgetten zijn die voor de kinderen en interieur. Mijn voorkeur gaat ook uit naar kleinere winkeltjes. Zij kiezen meestal heel gericht en dat vind ik heel aangenaam winkelen. Mijn favoriete kinderwinkels zijn Play, Brussel, Limonsoda en Bellerose, maar ik koop ook geregeld bij Sissy Boy, Zara en de Hema kan ik ook moeilijk voorbij stappen. Moose in the City is een leuke winkel waar zowel interieur als kleding verkocht wordt.Dominique

Hoe kijk je terug op je zwangerschappen?

Mijn 3 zwangerschappen waren heel verschillend. Ik was 27 toen ik zwanger was van Juline en had weinig last. De eerste 3 maanden waren absoluut niet aangenaam en ik kon bepaalde geuren maar niet gewoon worden, maar vanaf maand 4 waren de meeste kwaaltjes weg. Op 7 maanden stond ik op de badrand het plafond van de badkamer te schilderen. Bij Louis was ik vooral heel moe. Dat kwam natuurlijk ook omdat er nog een ander mensje aandacht vroeg, maar die vermoeidheid vond ik soms toch overweldigend. Marie is 5 jaar jonger dan Louis en bij haar heb ik het meeste last gehad. Misselijkheid, migraine-aanvallen, last van mijn rug en bekken.. Ik ben een beetje koffie- en chocoladeverslaafd (heel gezond, ik weet het), maar toen kon ik het niet zien of ruiken.Dominique

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?

Dat is bij elke baby anders.. Mijn kinderen hebben nooit graag in een draagdoek gehangen, maar ik ken moeders die erbij zweren. Ik vond de newborn set van Stokke superleuk omdat we zo met zijn allen aan tafel konden zitten. Ook had ik opeens wel tijd om even te eten, een koffie te drinken of naar de wc te gaan toen we voor Juline een mobiel kochten (zo een met onaangenaam veel kleuren weliswaar) en ze even rustig in haar parkje kon liggen staren.Dominique

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?

Vochtige doekjes, een proper rompertje en een flesje water. Toen ze heel klein waren, had ik ook standaard een proper t-shirt voor mezelf mee om niet met melkvlekken en snotjes op mijn werk aan te komen.Dominique

Welk item heb je het meest gebruikt?

Onze buggy, ik ben met de 3 kinderen dagelijks gaan wandelen.Dominique

Wat was haar lievelingsspeeltje?

Sophie de Giraffe. Een rubberen giraf die piepgeluidjes maakt. Marie had 3 verschillende versies en die moesten overal mee naartoe.Dominique

Wat waren hun eerste hapjes?

Ze hebben alle 3 als eerste hapje wortelpuree gehad. En dat ging er telkens goed in. Als baby aten ze alles, we hebben echt heel flinke eters gehad. Louis en Marie eten echt graag, maar bij Juline moeten we soms alles uit de kast halen om haar bepaalde groentjes te doen eten. Het is een fase… hoop ik.Dominique

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?

We hebben een abonnement op de dierentuin en gaan dus ook regelmatig. Soms gaan we maar voor een uurtje en soms brengen we er een hele dag door. Er is een speeltuin en dan volgen we de voedermomenten van de dieren en mogen ze helpen de diertjes eten te geven.Dominique

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?

Louis heeft wel wat structuur nodig op dat vlak. Juline en Marie hebben minder last van impulsieve bezoekjes en het overslaan van dutjes. Door de week zijn er vaste uren, in het weekend en in de vakantie zijn we wat losser.Dominique

Tips voor toekomstige ouders

Het is cliché, maar wees niet te streng voor jezelf. Mama zijn is niet altijd evident. Een kindje heeft vooral liefde en aandacht nodig en geeft er echt niet om dat je huis niet ig-proof is, de afwas er nog staat of alle kleren liggen te wachten om gestreken te worden. Al moet ik toegeven dat dit ook mijn grootste struikelblok is.Dominique

En slaap. Slaap wanneer je kan!Dominique