Vandaag deelt mom Lian haar ervaringen omtrent het moederschap. Zelf vind ik dit een super leuke rubriek omdat ik altijd benieuwd ben hoe andere moeders in het moederschap staan. Deze enthousiaste mama blogt naast het moederschap over heerlijke recepten en deelt zij haar onmisbare items.En zij geniet momenteel nog volop van haar verlof na de geboorte van Zoë.

Even voorstellen: mom Lian

Vertel eens wat over jezelf
Op dit moment geniet ik volop van mijn verlof, maar neem ik zo nu en dan ook de tijd om even te bloggen of fotootjes te delen op Instagram. In het dagelijkse leven werk ik als docent, maar daarnaast schrijf ik voor mijn eigen blog en sinds kort ook voor Laurasbakery.nl.Lian

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Er zijn zoveel zelfstandige kleine ondernemers op het gebied van babyspullen online te vinden en ik vind ze allemaal erg leuk. De baby gyms, boxmobielen en rammelaars van Ukkepuq vind ik onwijs lief en stoer, mooie XL hydrofieldoeken kocht ik bij Swaddle-blankets.com en de zelfgemaakte broekjes in allerlei leuke stofjes die je overal op Instagram ziet vind ik ook prachtig. Maar ik heb op dit moment alle babyspullen voornamelijk gekocht in de grote zaken zoals Prénatal, Babydump (goedkoop en de volgende dag in huis als je online besteld – zo fijn!) en Zara. Ik heb zojuist ook een grote bestelling bij de H&M gedaan nu Zoë uit haar eerste maatje begint te groeien.

Voorbereiden op bevalling

Hoe bereidde je je voor op de bevalling?
Ik ben natuurlijk al bevallen, maar ik heb een Zwangerfit cursus gevolgd waarbij ik lekker kon sporten en fit blijven. Daarbij kreeg ik ook informatie over de bevalling en gerichte ademhalingstraining. Ik hoopte door mijn conditie te kunnen onderhouden de bevalling beter aan te kunnen en daarna sneller te herstellen. Uiteindelijk heb ik zonder pijnstilling de bevalling doorstaan en was mijn herstel spoedig, ondanks dat ik naar de OK moest om gehecht te worden. Voor mij heeft de cursus dus gewerkt en daar ben ik best blij om.Lian

Cursus

Volg(de) je een cursus?
Zoals gezegd volgde ik tijdens mijn zwangerschap cursus bij een fysiopraktijk in de buurt. Ik voelde mijn conditie eigenlijk al vrij snel verslechteren en schrok daar enorm van. Daarnaast las ik dat een fitte vrouw ook beter de bevalling kan doorstaan en sneller herstelt. Om die reden ben ik met 16 weken gaan sporten tot week 37. Nu volg ik het na-traject van de cursus om zo alle handvatten te hebben om zelf weer aan de slag te gaan met sporten en mijn conditie op peil te houden en mijn lichaam weer zo goed mogelijk “terug” te krijgen.

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Wij wisten het geslacht van de baby en hebben dit ook direct met onze omgeving gedeeld. Ik had heel erg sterk het gevoel zwanger te zijn van een meisje, dus ik zocht voor mijzelf wel die bevestiging. Het enige dat we geheim hielden was de naam, maar ik doe verder niet zo moeilijk over wel of niet het geslacht weten.

Werkte je met een uitzetlijst?
Ik heb tig blogs en websites gelezen over wat nu daadwerkelijk op de uitzetlijst moet staan. Mijn doel was om uit te zoeken wat minimaal nodig was zodat ik zeker niet met onnodige dingen zou zitten. Uiteindelijk is mijn conclusie dat je beter te weinig kunt kopen, want in Nederland zijn de winkels altijd wel open om snel iets bij te halen. Zolang je maar zorgt dat je een opgemaakt bedje, één kruik, 2 setjes kleding, een wikkeldoek, een pak luiers, voeding en een aantal hydrofiel doeken hebt kom je de eerste nacht wel door.Lian

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Hydrofiele monddoekjes, hydrofiele luiers en hydrofiele XXL doeken. Als er hydrofiel voor staat is het handig. Nu met de hete dagen gebruik ik de XXL doeken ook als lakentjes. Ik heb één hele lade vol aan hydrofiele doeken in alle maten en heb ze ook veel gevraagd als kraamcadeau. Vooral die extra grote die prijzig, maar oh zo handig, zijn.

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Speen en hydrofiel monddoekje. Als we langer weg gaan nemen we ook de luiertas mee en daar zit alles in wat nodig is.

Schema eten en slapen

Houd je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Slapen is en blijft toch wel het meest gevoelige onderwerp voor ouders als het op een (pasgeboren) baby aankomt. Waar moet ze slapen, hoe lang en hoe vaak? Dat zijn toch wel de vragen die mij wakker houden, haha. Zoë is nu 9 weken oud en ze heeft al een vrij goed ritme vanuit zichzelf, maar slapen (in haar bedje) overdag is een heikel punt. Daar probeer ik nu wel iets meer op te sturen, dat wil zeggen het juiste moment vinden dat ze moe wordt en dan in bed liggen. Ben ik te laat of te vroeg, dan slaapt ze niet en dat is niet goed voor mijn eigen humeur. Gelukkig sliep ze na vier weken de nacht al door.Lian

Toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Ontspan en het komt allemaal goed. Dat geldt voor alles: voorbereiden op de bevalling, op wat er gaat komen, als de baby er is en ga zo maar door. Ieder kind, mens, zwangerschap is anders en het loopt bijna nooit zoals je van tevoren bedenkt, dus dan kun je je daar net zo goed niet druk om maken. Ook als de baby er eenmaal is, is het belangrijk om vooral naar jezelf te luisteren en te ontspannen en niet in de stress te schieten van alle adviezen en informatie over hoe en wat.

Meer lezen over deze leuke mama? Je vindt hier haar eigen blog die zeker de moeite waard is om te bezoeken én te volgen.

 

Fotocredits: Lian

 

1 Comment on Q&A met mom Lian

Comments are closed.