Elke week deelt een mama haar bijzondere verhaal. Deze week is S. aan de beurt. Ze woonde vijf jaar samen met haar vriend en samen hebben ze twee jonge kids. Op een middag kreeg zij echter mailtjes binnen via de Gmailaccount van haar partner. Hij bleek op een datingsite te zitten. En wat doe je dan? 

Bijzonder verhaal: S. kwam erachter dat haar vriend op een datingsite zat

Ik woon vijf jaar samen met mijn vriend in het zuiden van het land. Ik heb een eigen mobiel, maar mijn oude mobiel geef ik af en toe aan onze oudste dochter om spelletjes op te spelen. De afgelopen weken ging mijn partner deze telefoon geregeld gebruiken. Bijzonder, want ook hij heeft zijn eigen telefoon. Ik hechtte hier aanvankelijk weinig aandacht aan en was niet wantrouwend.

>> LEES OOK: Sweater ‘Have a good day.’

Maar toen ik op een middag de telefoon voor mijn dochter had opgeladen en een enorme berg mailtjes binnen zag komen op zijn Gmail, was ik toch wel nieuwsgierig. Soms wenste ik dat ik ze nooit had geopend, maar mijn gevoel was zó sterk dat ik het niet kon laten …

Berichten openen

Mijn hart klopte in mijn keel toen ik de mailbox opende. Ik was als de dood dat hij de woonkamer in zou lopen, dus ik probeerde het zo snel mogelijk te doen. Wanneer ik de mails opende, werd mijn keel dichtgeknepen. Ik moest op mijn wang bijten om niet te gillen van woede. Er kwamen 22 (!) berichten binnen van wijven (sorry voor het woord). Berichten waar ik misselijk van werd. “Schatje, wanneer zie ik je weer? Ik heb spannende ideeën voor tussen de lakens, wil jij hierin meegaan?” “Houd je van oraal of anaal?” “Wat zijn je plannen voor dit weekend?” En ga zo nog maar even door.

Ik wist echt niet meer waar ik het moest zoeken. Was dit de partner waar ik verliefd op was? Wij hebben samen twee kinderen en we hebben heel veel moeite moeten doen om alles op de rit te krijgen. En nu dit eenmaal gelukt was, deed hij mij (ons gezin) dit aan … Hoe kon hij dat doen? Mijn hart huilde als ik aan onze kids dacht.

Vol hoofd

Ik twijfelde wat ik moest doen. Zou ik ook een account aanmaken met een fake foto en hem benaderen om te kijken hoe hij hiermee omging? Zou ik hem direct confronteren? Ik had zoveel vragen, woede, verdriet, angst, etc. dat mijn hoofd te vol was om rationeel na te denken. Dus besloot ik om het even te laten bezinken, maar toen hij de kamer in kwam, ontplofte ik. Ik weet niet eens meer wat ik allemaal gegild heb, zo boos was/ben ik. Hij stond met een bek vol tanden. Hij had blijkbaar nooit verwacht dat ik hierachter zou komen.

>> LEES OOK: Hulp nodig voor de Eva Foundation

Zijn reactie

Hij beweerde dat hij zich had aangemeld omdat hij spanning miste. Was het dan nu ineens mijn schuld? Zoiets bespreek je toch als je al zo lang bij elkaar bent? Is deze ervaring het allemaal waard als je een mooi gezin hebt? Dit maakte mij nog verdrietiger. Blijkbaar is hij alleen maar met zichzelf bezig. Hij bleef er stellig bij dat hij verder niks heeft gedaan, nooit heeft afgesproken en alleen een paar chatberichten heeft gestuurd.Ik vind het zo moeilijk … Wat ik nu moet doen? Ik durf dit niet met mijn vriendinnen te bespreken. Ik heb een enorm gevoel van falen en schaamte. Daarom was ik zo blij dat ik de oproep van Judith voorbij zag komen om mijn verhaal over de datingsite te delen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie hiermee om zouden gaan en of jullie tips hebben. Ik zit namelijk behoorlijk met de handen in het haar.

Alvast 1000 maal dank voor jullie input! Laat je een berichtje achter in de comments of op social media?

Hebben jullie de winactie al gezien op onze Facebookpagina? Je maakt namelijk kans op een VTech Star Wars horloge. Bij 4000 likes ga ik hem verloten.

* S. wilde haar verhaal graag anoniem delen. Uiteraard hebben wij hier begrip voor en in overleg met haar hebben we alleen de eerste letter van haar voornaam gedeeld.

 

 

1 Comment on Bijzonder verhaal: S. kwam erachter dat haar vriend op een datingsite zat

  1. Wat naar! Ik hoop van harte dat als mij dit zou overkomen, ik de kracht zou hebben om direct afscheid te nemen. Het is misschien ‘alleen maar inschrijven op een datingsite’, maar de actie zelf is maar één ding. De vertrouwensbreuk zou ik veel erger vinden. Zeker als ik niet eens zo heel veel van spijt of schaamte zou bemerken bij de ander. Ik zou mezelf anders de tijd daarna steeds gek maken van wantrouwen en dat wil ik mezelf niet aandoen, niet om een keuze die een ander maakt. Maar makkelijk lijkt me dat niet. En vast ook niet voor iedereen ‘de’ manier, zeker niet als je ook kinderen hebt en dus toch op één of andere manier samen door één deur moet kunnen.

Comments are closed.