De herfstvakantie is net afgesloten hier thuis, maar er zullen genoeg druilerige woensdagen of weekenddagen volgen, nietwaar? Dan ben je misschien nog op zoek naar leuke activiteiten met de kids. Als het weer niet meezit, is het buitenspelen niet altijd ideaal en de hele dag tv-kijken, dat is goed voor één keer, maar liever toch niet meer dan dat. Wij hebben de perfecte namiddagactiviteit gevonden: maak eens een adventskalender of ontwerp je kerstkaartjes samen met het hele gezin!

Waarom een adventskalender?

Het lijkt nog veraf, maar kerst zal er sneller zijn dan je denkt. Misschien is het dus tijd om alvast aan een leuke adventkalender te beginnen denken? Geloof ons, kinderen vinden zo’n adventskalender helemaal de max!
Hoe werkt dat ook alweer?

herfstactiviteit | Adventkalender knutselen met kinderen

Wel, de vier weken voor kerst tellen we met z’n allen af met een adventskalender bij Kinderfavorites. Tot en met 24 december mogen kinderen (of volwassenen die daar zin in hebben, natuurlijk)elke dag een hokje van een adventskalender openen en vinden ze een klein snoepje of cadeautje. In de winkels komen de eerste kalender al in de schappen, maar nog leuker is het als je gewoon zelf met je kinderen een adventskalender met chocolade ontwerpt. Kies samen de mooiste foto’s van het voorbije jaar uit, upload die op een website die je zelf kalenders laat ontwerpen en laat het snoepen maar beginnen! Een erg fijne manier om tegelijk herinneringen aan het voorbije jaar op te rakelen en meteen uit te ijken naar het warmste feest van het jaar.

Creatieve kaartjes zelf maken

Herken je jezelf hierin? het is bijna kerst en de eerste kaartjes beginnen in de bus te vallen. En dan bedenk je zelf: ‘Oei! Wij hebben nog helemaal geen kaartjes!’ Dan hol je maar naar de supermarkt en koop je een maxipak kerstkaartjes. Maar huh… echt mooi zijn die niet.

Waarom maar je niet nu al werk van die kaartjes, door er met het hele gezin een (digitale) knutselactiviteit van te maken? Haal nu al je grappigste kerstversiering en verkleedkleding uit de kast en maak er een echte fotoshoot van. Werk met kerstlichtjes, takjes van een spar, gekke hoeden en brillen en natuurlijk iemand die als kerstman verkleed is. Of ga je echt aan het knutselen met je kinderen en knip heuse foto props uit, zoals in zo’n retro Photo Booth. Slappe lach verzekerd!

Kies er daarna met het hele gezin de leukste foto(‘s) uit en puzzel ze samen via een gespecialiseerde website om zo prachtige én persoonlijke kerstkaarten te maken. Bestel ze zo snel mogelijk, dan kom je niet voor verrassingen te staan en is het dit jaar jullie superleuke kaartje dat als eerste bij vrienden en familie in de bus valt!

 

*Fotocredits: Shutterstock by Katrinaqq