De coronacrisis is lastig voor ons allemaal. Het zijn onzekere tijden, we missen onze sociale contacten en uitjes met de kids en natuurlijk hebben we grote zorgen over de gezondheid van onze geliefden. Toch proberen wij van de hele situatie het beste te maken met onder andere inspirerende boeken.Bijvoorbeeld door achter de schermen keihard aan Kinderfavorites te werken en tijd te investeren in de kinderen en onszelf. Als drukke papa en mama schiet voornamelijk me-time er nog wel eens bij in. We hebben daarom besloten om elke dag tijd in te plannen voor me-time én onze persoonlijke ontwikkeling

Inspirende boeken

Hoe we dit doen? Dat is simpel. We kruipen gewoon op de bank of in bed met een grote kop thee en een inspirerend boek. Naast dat wij lezen een heerlijk ontspannende hobby vinden, hebben we een lijstje met boeken samengesteld die wij echt bijzonder vinden. Bijzonder omdat ze ons inspireren, onszelf helpen te groeien en ons motiveren. En omdat wij onze gouden tips graag delen met onze trouwe volgers, vind je hieronder natuurlijk ons ultieme lijstje met inspirerende boeken. Deze boeken hebben we verslonden of gaan we absoluut nog lezen de komende tijd. De boeken zijn wat ons betreft een musthave voor op je verlanglijstje!

Groter dan wij zijn – Fearne Cotton

Groter dan wij zijn - Fearne Cotton

(Klik hier voor meer informatie)

Als iemand mij vraag om mijn karaktereigenschappen, hoef ik hier niet lang over na te denken. Een daarvan is piekeren en moeite met aanvaarden. Ik heb grote moeite om mij bij bepaalde situaties neer te leggen en daarom kwam dit boek dan ook als geroepen. Ongelooflijk wat dit mij allemaal gebracht heeft. Van inzichten, geloof in mijzelf, loslaten van verkeerde overtuigingen. Maar ook de betekenis van rituele en intuïtie. Kortom, een ware aanrader voor iedereen die ervoor open staat om aan zichzelf te werken. Vind meer rust, diepere verbinding en geloof in plaats van gepieker.

Little Black Book – handleiding voor werkende vrouwen

Little Black Book | Inspiratiehandleiding voor vrouwen

(Klik hier voor meer informatie)

Dit boek lag al even klaar op de boekenplank. En wanneer ik erin was begonnen, was ik vanaf de eerste bladzijde geboeid. Wat een power heeft deze auteur! En wat wist ze mij te raken vanaf het begin. Ik heb het zakformaat en hiermee ook makkelijk mee te nemen voor als ik even een momentje voor mijzelf heb. Het boek staat boordevol inspirerende ideeën en praktische adviezen om je carrière richting te geven. Van salarisonderhandelingen en het opzetten van een succesvol zzp-bestaan, tot loopbaanplanning, een spoedcursus netwerken en spreken in het openbaar. Of je nu een denker bent of een doener, een kunstenaar of ondernemer, of je nu op het punt staat om de arbeidsmarkt voor het eerst te betreden of al jaren aan het werk bent: Little Black Book is een onmisbare gids voor elke creatieve vrouw met ambitie. Met bijdragen van baanbrekende en succesvolle vrouwen.

Denk als een monnik – Jay Shetty

Denk als een monnik | inspirerende boeken

(Klik hier voor meer informatie)

Jay Shetty heb ik leren kennen via zijn bekende podcasts. Toen ik hoorde dat hij een nieuw boek ging uit brengen, was ik er dan ook als de kippen bij. Dit moest een succesnummer worden. En dat werd het ook. Wat is deze vent subliem! Hij zit in het boek “Denk als een monnik” de abstracte en diepgaande lessen uit de hindoetraditie om in praktische adviezen die je kunt toepassen om stress te verminderen, je relaties te verbeteren en je verborgen krachten te identificeren. Dit boek bewijst dat iedereen kan, en móét, denken als een monnik. Het is bewezen dat je je geest kunt trainen, en van wie kun je dat beter leren dan van een echte expert: de monnik?
Jay Shetty vertrok op zijn tweeëntwintigste naar India om daar drie jaar als monnik te leven. Sindsdien is hij op een missie om zijn spirituele inzichten op een toegankelijke manier te delen. Zijn video’s zijn meer dan 5 miljard keer bekeken, en zijn podcast On Purpose is de meest beluisterde health-podcast ter wereld.

Think & Grow Rich – Napoleon Hill

Think & Grow Rich | Inspirerende boeken

(Klik hier voor meer informatie)

Het bestverkopende boek uit de geschiedenis is nu voorzien van aantekeningen en hedendaagse voorbeelden, die aantonen dat Napoleon Hill’s filosofie voor persoonlijk succes vandaag nog steeds van toepassing is en dat geslaagde mensen zich er nog
steeds door laten leiden. Napoleon Hill’s klassieker Think & Grow Rich is wereldwijd meer dan 100 miljoen keer verkocht. Naar verluidt heeft dit boek meer miljonairs gecreëerd en is het een grotere bron van inspiratie dan elk ander boek uit de geschiedenis.

LEES OOK: Me time, noodzaak of overbodige luxe?

Goal Digger Mindset – Eve TomaszewskiGold Digger Mindset | Inspirerende boeken

(Klik hier voor meer informatie)

Eve Tomaszewski richtte The Goaldiggers Club op, een platform voor jonge vrouwen met ambitie. Het doel? Wat kunnen we van elkaar leren om onze goals te bereiken? In haar boek Goaldiggers Mindset geeft Eve nu antwoorden op vragen als: hoe ga je om met tegenslagen als het lijkt of iedereen om je heen succesvoller is? Hoe combineer je een glansrijke carrière met een leven on your own terms vol vrijheid? Hoe omring je je met mensen die je écht begrijpen en verder helpen? Goaldiggers Mindset staat boordevol praktisch advies en persoonlijke verhalen van Eve Tomaszewski en de vrouwen uit haar netwerk, waarmee je zelf de goede, ambitieuze mindset kunt creëren en je pad kunt uitstippelen naar een succesvol leven.

Love Yourself – Kamal RavikantLove Yourself - Kamal Ravikant | Overzicht inspirerende boeken

(Klik hier voor meer informatie)

Ook dit boek lag al even in de kast en heb ik eindelijk gelezen tijdens de lockdown. Dit was echt een fantastisch boek. De afgelopen maanden ben ik heel erg gaan nadenken waar ik voor sta en hebben er een aantal heftige lifeevents zich voorgedaan. Ik wil hier verder niet teveel over uitweiden maar het is wel iets om je bewust te maken hoe belangrijk zelfzorg is. De boodschap van Kamal Ravikant in dit boek geeft is even eenvoudig als geniaal: beloof dat je van jezelf houdt. Onvoorwaardelijk, met heel je hart, met elke gedachte en in elke seconde. Hij gaf dit advies aan zichzelf toen hij flink in de put zat. Een vriend raadde hem aan zijn aantekeningen en gedachten op papier te zetten. Ravikant maakte er een e-book van, en dat werd een ongekend succes: meer dan 300.000 verkochte exemplaren en meer dan 3.000 positieve lezersreacties. De uitgebreide editie verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands. Love Yourself (alsof je leven ervan afhangt) is geen wollige flauwekul, maar de waarheid van een man die het concept ‘zelfliefde’ een nieuwe invulling gaf, en zichzelf daarmee redde. ‘Je moet van jezelf houden met dezelfde overgave als waarmee je jezelf zou optrekken als je met je vingertoppen aan de rand van een afgrond hangt. Alsof je leven ervan afhangt.’

Wat nou als het ook anders kan? – Janne SchuinWat nou als het ook anders kan? | Inspirerende boeken overzicht

(Klik hier voor meer informatie)

Janne Volg ik al tijden op Instagram. Ik word hier heel geinspireerd door haar manier van schrijven en haar kijk op de wereld. Dat klinkt misschien een beetje zweverig maar als je haar stukken leest, snap je wat ik bedoel. Leef je je leven op de automatische piloot in plaats van bewust te kiezen waar je mee bezig bent? Ben je bang voor de mening van anderen, en pas je je daarom continu aan zodat je maar geen kritiek krijgt?
Mindsetcoach Janne Schuijn helpt je in dit boek brutaal eerlijk te worden naar jezelf. Het leven is immers geen generale repetitie. Hoe wil jij op je leven terugkijken wanneer je op je sterfbed ligt? Veel mensen denken dat we nu eenmaal zijn hoe we zijn en het daarmee moeten doen. Janne laat zien dat dat niet hoeft; je kunt leren dealen met alle vastgeroeste patronen en overtuigingen die jou op dit moment tegenhouden voluit te leven.

De kracht van acceptatie

omslag van het boek De kracht van acceptatie | overzicht van inspirerende boeken

(Klik hier voor meer informatie)

Dit is voor mij op persoonlijk vlak momenteel een enorme houvast. En ik denk vele met mij. De corona heeft hier thuis ook een enorme impact gehad en dan is het maar wat moeilijk om los te laten. Er zit veel woede, onmacht en verdriet. Dit zijn allemaal negatieve gedachten die je in een slachtofferrol positioneren en niet verder helpt. Door middag van dit boek ging ik met een andere insteek met de problemen om en kon ik het verleden beter accepteren. Kortom blij om dit boek te lezen!

Brein-hart zijn van Daphne Feller

Brein-Hart zijn van Daphne Feller

(Klik hier voor meer informatie)

Sinds ik eigen ondernemer ben heb ik regelmatig tot vaak het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan. Afgelopen jaar ben ik mijzelf behoorlijk tegen gekomen met heftige ziekte van dichterbij bij meerdere dierbaren, een partner die al vanaf begin december in Zuid Afrika is en niet naar Nederland kan komen en een lockdown met 2 jonge kids heeft er ook behoorlijk ingehakt. Dit boek kwam dan ook als geroepen met heel veel praktische tips om juist meer focus te krijgen door niét altijd aan te gaan staan. Ik heb geleerd hoe ik mijn verstand en gevoel met elkaar in verbinding kunnen brengen en wat heeft mij dit veel gebracht. Juist met deze reden wil ik dit mooie boek ook met jou delen. Het is naar mijn idee een verrijking voor iedereen die hiervoor open staat. Of je nou veel meemaakt of een andere reden om een betere versie van jezelf te worden.