Afgelopen zomer waren we –meer dan ooit- toe aan vakantie. Na het vele thuiszitten, de stress rondom het coronavirus en wat hectiek op persoonlijk vlak snakten we naar quality time met het gezin op een mooie locatie. Uiteraard moest onze vakantiebestemming wel aan twee strenge eisen voldoen. Zo moest de locatie coronaproof zijn (even geen verre reizen voor ons) en moest de vakantiebestemming van alle gemakken voorzien zijn. Want hoewel wij veel respect hebben voor papa’s en mama’s die back to basic gaan met de kids, wilden wij liever genieten van wat luxe tijdens de vakantie. Onze keuze viel uiteindelijk op kindercamping de Achterste Hoef in Brabant waar we net als vorig jaar in een luxe safaritent verbleven.

Wellicht hebben jullie al plannen gemaakt of staan deze nog even in de ijskast. Wij zijn er volop over aan het nadenken en zien al veel Nederlandse campings vollopen. Het is uiteraard nog mega onzeker rondom het coronavirus maar toch wilde wij alvast een gouden campingtip met jullie delen. Hier hebben we afgelopen jaren al zoveel plezier beleefd en hopen ook komend jaar hier weer een bezoek aan te kunnen brengen.

Kindercamping de Achterste Hoef

Recreatiepark De Achterste Hoef | KindercampingKindercamping de Achterste Hoef is een vijfsterren camping gelegen in Brabant. Doordat de camping midden in een bosrijke omgeving ligt, krijg je direct het gevoel er echt even tussenuit te zijn. Op de camping zijn ontzettend veel leuke activiteiten te beleven zoals zwemmen in het binnen- en buitenzwembad, minigolfen, voetballen, jeu de boules spelen, van de kabelbaan racen, golfen en spelen in de (indoor)speeltuin. Daarnaast vind je op de kindercamping een leuk recreatieprogramma, een restaurant en een winkeltje. Tot slot kun je in de omgeving fietsen, wandelen of een uitstapje maken naar dichtstbijzijnde steden zoals Bladel, Eindhoven of Tilburg.

LEES OOK: Budgetproof uitjes tijdens de vakantie

Luxe kamperen op Nederlandse bodem

Op kindercamping de Achterste Hoef kun je luxe kamperen in een safaritent, een chalet of bungalow huren of komen kamperen met je eigen tent of caravan. Bij Kinderfavorites kozen we voor een safaritent omdat voor de kids kamperen natuurlijk extra leuk is, maar we wel van voldoende comfort en luxe wilden genieten tijdens de vakantie. Recreatiepark De Achterste Hoef | KindercampingDe safaritent is verwarmd, voorzien van een eigen sanitair en gezellig en praktisch ingericht. De safaritent heeft bovendien een eigen veranda en is gelegen op slechts een paar minuten lopen van alle belangrijke voorzieningen. Zo kun je ’s ochtends super snel even verse broodjes gaan kopen, en ben je de rest van de dag binnen no time bij het zwembad, de speeltuin of de kidsclub.

Met de kids naar een Nederlandse camping!

In eerste instantie vertrok ik alleen met de kids naar de kindercamping. In huis werd namelijk nog volop geklust. Ik vond het best spannend om er alleen voor te staan. Het was dan ook echt een opluchting toen ik de volledig uitgeruste safaritent zag staan. Want in mijn eentje en een tent opzetten en op twee kleine kids letten? Dat was me nooit gelukt. Niet alleen ik werd vrolijk van de safaritent en glamping, ook Liam en Olivia waren dolblij. Met name Liam vloog als een kleine “Mowgli” over het veld. Het feest was helemaal compleet toen ook opa en oma een dagje op bezoek kwamen. Stiekem genoten niet alleen de kids van de extra aandacht en gezelligheid, ook ik was blij met een extra paar handen.

Comfortabele en sfeervolle safaritenten

Naast dat glamping de Achterste Hoef super mooi is en er in de omgeving voldoende te beleven is, vonden wij de safaritent bijzonder comfortabel en sfeervol. Je krijgt dankzij de tent een echt vakantiegevoel, maar levert niet in op comfort en luxe. Luxe kamperen in eigen land is wat ons betreft dan ook iets wat we ook na de coronacrisis willen blijven doen. Het enige nadeel wat ons betreft? Dat is dat de Nederlandse nachten een stuk kouder zijn dan we verwacht hadden. Eerder gingen we wel eens kamperen in Spanje en Frankrijk en onze ervaring is toch dat het daar ’s avonds wat minder hard afkoelt. Gelukkig was de safaritent van voldoende linnengoed voorzien om een fijn bedje voor de kids te creëren. Wel zou ik andere ouders aanraden om een extra sweater, vestje en paar sokken in de koffer te stoppen.

LEES OOK: Kamperen of een resort?

Onze review over de Achterste Hoef

De dagen vlogen voorbij op de Nederlandse camping. Niet alleen Olivia en Liam waren teleurgesteld toen we weer huiswaarts keerden, stiekem hadden wij ook nog wel wat langer willen blijven. Want naast dat er op de glamping ontzettend veel te doen is voor de kids, hadden we ook nog wel meer van de omgeving willen zien. Wie weet dat we volgend jaar dus terugkeren, of een andere leuke kindercamping in Nederland uitzoeken. Onze ervaring met luxe kamperen in eigen land is namelijk erg positief. Een safaritent is bovendien ideaal voor iedereen die wel een vakantiegevoel wil, maar niet wil inleveren op comfort.

Vakanties 2021

Uiteraard zal de komende maanden blijken wat wel en niet mogelijk is om op vakantie te gaan. Onze positieve ervaring met hoe goed de Achterste Hoef hier afgelopen jaar op in is gesprongen is wat ons betreft zeker een aanrader. Denken in mogelijkheden en vooral het maximaal haalbare aan genot neerzetten voor de gasten!

 

Welke kindercamping in Nederland raad jij ons aan?