Romantiek ten top op de blog vandaag! Julie en haar man hadden een kinderwens en zagen deze ook nog eens in vervulling gaan tijdens hun huwelijksreis. Vandaag deelt Julie haar romantische verhaal in de rubriek ‘bijzondere verhalen’. Lees snel verder en zwijmel met ons mee. 

Bijzonder verhaal: De huwelijksreis van Julie

Ik ben Julie De Vriese, vijfentwintig jaar en ik droomde er reeds van kleins af aan van om een jonge mama te zijn, liefst voor mijn dertigste. Sinds eind oktober 2010 ben ik samen met mijn partner, toen nog vriend. Toen ik nog studeerde, kochten we samen een huisje. Enkele jaren later (ergens in april 2015) besloten we om onze liefde te bekronen en voor een kind te gaan. Jammer genoeg duurde dit lang, naar onze mening. Tussendoor heeft mijn man me ten huwelijk gevraagd en natuurlijk zei ik ‘ja’! Door alle stress van de voorbereidingen van het huwelijk kwam er ook meer druk op het maken van ons kindje. Het was namelijk mijn wens om zwanger te trouwen. Dit zou ideaal geweest zijn, maar het mocht niet zijn.

>> LEES OOK: December Musthaves

Huwelijk

Het huwelijk was voor ons een pareltje. Het was echt onze dag! Na deze speciale dag vertrokken we op huwelijksreis. En wat we niet meer verwachtten, gebeurde: we kwamen niet met twee terug thuis, maar met drie. Ik was zwanger! Dit ontdekten we natuurlijk pas vier weken later. Ik weet nog dat mijn man en ik zó verrast waren dat we elkaar in de armen vlogen met tranen in de ogen. Dit was een emotioneel moment … Eindelijk! We hadden er zo lang op gewacht, maar het was het wachten meer dan waard. Mijn man en ik vonden dit de mooiste bekroning, de mooiste overwinning van ons huwelijk.

Ons eerste prinsesje

We wisten ook al snel dat het een dochter zou worden, maar voor de buitenstaanders moest dit een verrassing blijven. Velen dachten dat het een jongetje zou zijn, waarschijnlijk omdat er in de familie van mijn man al heel wat jongens zijn. Ons kindje zou echter het eerste meisje worden in de familie!

Na enkele weken zwangerschap kozen we haar naam: Elise. Negen maanden later mochten we haar ontmoeten. Wat een geweldig moment! Ik herinner me het moment waarop de weeën begonnen nog levendig, hemeltje lief! Enerzijds deed het pijn (bij elke wee een beetje meer), maar anderzijds wisten we dat we ons dochtertje bijna gingen ontmoeten.

22 december 2016

De blind date waar we zolang naar hadden uitgekeken, kwam steeds dichter bij. Een dag later, op 22 december 2016, werden we op slag smoorverliefd op onze dochter Elise. Het is onze dochter, onze schat … Kortom, onze alles!Toen ze werd geboren, keken mijn man en ik naar elkaar en we hadden hetzelfde idee: onze dochter zou grote zus worden! Toen Elise zes maanden oud was, kozen we ervoor om de anticonceptiva te stoppen en wouden we de natuur zijn gang laten gaan. In vergelijking met onze eerste wens om zwanger te worden, hadden we nu echter geen druk. We hadden immers toch ervaren dat dit niet hielp. “Go with the flow” wordt er wel eens gezegd, en zo was het ook.

Enkele weken later merkte ik op dat mijn menstruatie wegbleef en dat ik prikkelbaarder was geworden. Natuurlijk zat ‘zwanger zijn’ wel in ons hoofd, maar we dachten dat het dit niet kon zijn omdat het bij onze eerste dochter zo lang had geduurd.

> LEES OOK: VTech 25 jaar + super toffe winactie!

Onze zotte mus wordt grote zus

Niks was echter minder waar, de zwangerschapstest was direct positief! We waren verrast, want het was van eerste keer gelukt. Deze keer moesten we geen jaar wachten om zwanger te worden. Wat een verrassend, maar geweldig gevoel! We konden het bijna niet geloven.

Ons geluk kon niet op, maar we hebben wel gewacht om het aan onze omgeving te vertellen. Sommigen reageerde positief, anderen minder positief, maar inmiddels heeft iedereen er vrede mee. Hoe vaak we het niet te horen kregen: “Nu al?!” Of: “Moet je je lichaam niet laten recupereren?!” Of: “Het zal zwaar zijn, onderschat het niet!” En zo verder. Het was echter een zeer bewuste keuze van ons om opnieuw voor een kindje te gaan en ons gezin uit te breiden.

Wij kunnen ons geluk niet op

Ondanks de reacties van sommigen, kijken we enorm uit naar de komst van onze tweede dochter, ergens in maart 2018. En de mensen moeten zich allesbehalve zorgen maken. Wat een kind nodig heeft, is liefde, warmte en een goede mama en papa. En dat zal ze zeker niet tekortkomen! Ze krijgt er trouwens meteen een lieve grote zus bij, waar ze heel veel van kan leren. De naam die we voor onze tweede dochter in petto hebben, blijft natuurlijk nog geheim tot aan de geboorte. Maar we weten nu al dat ze bij ons op een veilige plaats zal kunnen worden wie ze wil zijn, net zoals haar grote zus!

Mening van anderen

We vinden het jammer, als ouders, dat mensen zo snel conclusies trekken en de rekening van een ander maken … Dit zou niet mogen, maar toch gebeurt het keer op keer. We proberen het ons niet aan te trekken, want we weten dat we bewust gekozen hebben om weer zwanger te zijn en we kijken alle drie, ook de grote-zus-in-wording, uit naar de geboorte van onze kleinste spruit in maart 2018!

 

Fotocredits: Julie