De zomer is volop aan de gang en ook wij gaan dit jaar weer op reis! Ben je benieuwd wat onze plannen voor dit jaar zijn én hoe wij ons voorbereiden? Lees dan gauw verder.

Vakantie

Wellicht hebben jullie mijn verhaal van vorig jaar ook gelezen. Zo niet, dan lees je het hier terug. Dit jaar gaan wij wederom naar Italië, maar nu naar Lago Maggiore. Dat is iets dichterbij, dus qua reistijd is het beter te doen met twee kleine kids. De reis ging vorig jaar overigens heel goed, maar gedurende de vakantie had Otis veel last van doorkomende tanden en kiezen en daarom zijn wij eerder huiswaarts gegaan. Het is wel een lekker idee dat wij nu ongeveer 400km dichter bij huis zitten, mocht het nodig zijn.

Prepping

Het grote voorbereiden is langzaamaan begonnen. Vorig jaar heb ik mij vreselijk geërgerd aan de te kleine en onhandige koelbox. I know, ik zal wel een zeur zijn, maar voor deze zomer heb ik een klein koelkastje van Blokker aangeschaft. TOP! De lekkere hapjes kunnen fatsoenlijk in de koelkast en de fles wijn kan rechtop in het deurtje. Yes! Moms, who is with me ;)?

Verder kochten wij een superhandig luchtbed voor Otis, nu 2 jaar. Hij slaapt thuis in een peuterbed, dus om ruimte in de auto te besparen kochten wij onderstaand luchtbedje voor hem hier. Uiteraard werd het al even getest en goedgekeurd! Scheelt een hoop ruimte, want het campingbedje en het matrasje kunnen we thuis laten! Dat geldt overigens ook voor de buggy, want wij hebben ook dit jaar weer de bolderkar mee en dat werkte vorig jaar top!

vakantie

Cadeautjes voor onderweg

Voor beide kids kocht ik ook dit jaar weer een aantal kleine cadeautjes en één groter cadeautje waar ze de hele vakantie plezier van zullen hebben. Voor zowel Otis als Yuna kocht ik een doos Playmobil. Beide spelen hier ontzettend graag mee en tot nu toe hebben wij een aantal leuke setjes gekregen, maar nog nooit zelf gekocht. Yuna krijgt een bruiloftsetje en voor Otis kocht ik de geldtransportwagen.

vakantie

Best vermoeiend, zo’n autorit!

Daarnaast kocht ik bij de Hema een aantal kleine cadeautjes: een scheetkussentje (ik hoor ze al lachen), een opwindpoppetje en een kleurboekje. Leuke prijsjes en de kids hebben wat te doen onderweg! En een knuffel, leuk voor onderweg en op de camping!

vakantie

Otis vorig jaar in Italië

Muziek luisteren is ook altijd een hit, dus K3 en Kinderen voor Kinderen pakken wij ook dit jaar weer in. Nu Yuna 4 is, dacht ik dat het leuk zou zijn om ook een aantal luisterboeken mee te nemen. Iemand die hier ervaring mee heeft of leuke tips? Deel ze in de comments, vind ik heel leuk!

De camping hebben wij voor 12 nachtjes geboekt. Wel zijn wij wat langer vri,j dus mocht het heel goed gaan kunnen we onze vakantie met een paar dagen verlengen. Half juli vertrekken wij en ik kan niet wachten! Zon, zwemmen, wijntje, lekker eten en even helemaal niks. Wat zijn jullie plannen voor de zomer?

 

Liefs, Joene