Wanneer je zwanger bent zijn er volop gratis zwangerschapsboxen te krijgen. Vaak met heel veel reclamemateriaal maar ook met praktische gadgets. Echter een box met duurzame producten was nog niet op de markt. Hier zag Saar een gat in de markt. Lees snel verder over wie en wat zij doet.

Ontvang de gratis GreenKit

Vanaf het moment dat ik het ouderlijke huis uitging, vond ik het al belangrijk om milieuvriendelijke keuzes te maken in mijn doen en laten. Dat was vaak wat zoeken, maar ik had er mijn weg in gevonden. Mijn vriend kon ik daarna met stukjes en beetjes ook mee in mijn duurzame verhaal krijgen. Toen we ouders mochten worden, begon er een hele nieuwe zoektocht, want de babywereld was voor ons nog onbekend en de duurzame babywereld al helemaal! Maar we deden ons best. Toen onze dochter eindelijk geboren was, begon ik te dromen over een doos die duurzame producten samen zou brengen voor aanstaande ouders. Want het was toch zoeken geweest en ik had niet altijd gevonden wat ik voor ogen had. En erger nog: toen we al een tijdje verder stonden in ons ouderschap, vond ik spullen en verzorgingsproducten die ik had willen kennen toen we onze geboortelijst samenstelden, want nu hadden we al iets anders in huis en weggooien is ook niet zo duurzaam.

Duurzame babyproducten

Die droom borrelde en groeide, viel dan een tijdje in slaap en werd weer klaarwakker bij de geboorte van mijn zoontje. En toen vond ik dat ik er werk van moest maken. Dat ik moest uitzoeken of die droom werkelijkheid zou kunnen worden. Want ik vind echt dat duurzame producten de norm moeten en kunnen worden, in plaats van als alternatief aan de zijlijn te blijven staan. Het grootste struikelblok is daarbij dat onbekend onbemind is. Veel mensen denken nog dat milieuvriendelijke spullen er saai en lelijk uitzien (en dat ze binnen het uur zullen vergaan als je ze op de mesthoop gooit 😉 ) of dat het allemaal te duur is. Terwijl m’n vrienden bijvoorbeeld onze kinderbordjes zo leuk vinden en bijna achterover vallen als ze horen dat het bamboe is in plaats van plastic!

GreenKit

Hoe vaker ik over over mijn plan vertel en hoe ik nu, 6 jaar na de geboorte van onze eerste spruit, pas weet hoe ik onze duurzame geboortelijsten had willen samenstellen en hoe jammer dat dat is dat ik dat toen niet wist, hoe meer enthousiasme ik bij iedereen voel. En dat heeft me mijn stoute schoenen doen aantrekken om er echt voor te gaan. Want met GreenKit wil ik andere ouders die zoektocht besparen én ook producenten en verdelers van duurzame babyartikelen helpen om sneller bij hun (nieuwe) publiek te komen.
 
Door de gratis ontdekkingsdoos van GreenKit, vol toffe duurzame stalen te verdelen, hoop ik dat ouders zullen zien, ervaren en voelen, dat ze op een makkelijke manier een veilig nest kunnen bouwen voor hun kind, dat ze hun ukje in toffe én duurzame kleertjes kunnen hullen, dat ze kindvriendelijke verzorgingsproducten kunnen gebruiken, dat ze veilig speelgoed kunnen vinden en een gezonde slaapkamer kunnen inrichten. En dat dat hip kan zijn ook! Via de stalen in de doos wil ik dat alles op een presenteerblaadje aan de ouders voorschotelen, zodat ze er niet meer zélf naar op zoek moeten in de baby jungle. 

Bewaardoos

Ouders in spe krijgen de GreenKit, de kickstart voor hun superheldje, bij een consult bij hun vroedvrouw. Dankzij de stevigheid van de doos én de prachtige illustratie van de hand van Isabelle Geeraerts wordt de GreenKit als tweede stap een fijne bewaardoos om het armbandje uit de kraamafdeling, het mutsje van de kraamafdeling, eerste haarlokjes, tandjes, … bij te houden. Zo wordt de verpakking geen wegwerpproduct!

Kortingscodes

Op greenkit.be zullen ouders (in spe, met pasgeborenen en al wat grotere kindjes) binnenkort kortingscodes voor duurzame producten vinden. Op de blog lezen ze meer over een milieuvriendelijke levensstijl met kinderen, ze kunnen er interviews lezen, ik zet producten in de kijker, organiseer giveaways … Wie zich op de nieuwsbrief inschrijft, vindt alles makkelijk in z’n mailbox terug. Je kan ook de Facebookpagina  volgen via @greenkit.be. Vroedvrouwen kunnen zich op de website aanmelden als vriend(in) van GreenKit om de ontdekkingsdoos gratis te verdelen onder aanstaande ouders.Duurzame babyproducten | Gratis box van Greenkit.be | Kinderfavorites
 
Dat is dus eigenlijk mijn droom, die stilletjesaan werkelijkheid aan het worden is. Spannend, he! Als je me wil helpen om zoveel mogelijk volgers te bereiken zodat ik producenten en verdelers van duurzame producten kan overtuigen dat er écht belangstelling is voor de duurzame ontdekkingsdoos, dan zou dat fantastisch zijn!