Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap. Deze week deelt Marloes hoe zij alle ballen hoog houdt, wat haar favoriete uitjes en shops zijn en deelt ze haar verslaving die wellicht velen van ons herkennen..?!

Zij stelt zich eerst graag aan ons voor.

Even voorstellen: mom Marloes

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Marloes en getrouwd met Patrick. Wij zijn de trotse ouders van onze dochter Guusje die bijna 2 is. We wonen in een mooie bovenwoning uit 1900 in het centrum van Zeist. Mijn man is ZZP’er in de bouw en ik start als zelfstandige in augustus.

Wat is jouw favoriete shop?
Oei, dat is een lastige vraag! Als Instagramverslaafde word ik dagelijks geconfronteerd met merken en shops. Ik shop dus heel verschillend. Maar goed, let’s give it a try! Voor stoere monochrome kleding shop ik graag bij Dimples ‘nd Cheeks. Ik heb al regelmatig leuke kleertjes gekocht bij Orange Mayonaise. Zij hebben veel leuke merkjes! Daarnaast ben ik sowieso fan van handgemaakte kleding, zoals Ebzo, Liefs Lila en Little Jet. Eerlijk gezegd zou ik nog veel meer webshops kunnen noemen! O, en laten we Hema en H&M niet vergeten! Ook daar scoor ik altijd leuke kleding.Marloes

Standaard mee in je tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Flesje water en rozijntjes. Komt altijd van pas. Ook al ga ik alleen even boodschappen doen. Een lifesaver, zeker als mevrouw een driftbui heeft in de supermarkt ?

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Een bal. Dat is al vanaf kleins af aan haar favoriete speelgoed!

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Een zelfgemaakt fruithapje. Volgens mij was het iets met banaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet meer zeker weet.

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Zwemmen. Dat vindt Guusje namelijk GEWELDIG! Als kleine baby zijnde hebben we haar meegenomen naar babyzwemmen en ze is een echte waterrat geworden.Marloes

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Wat slapen betreft probeer ik altijd vast te houden aan dezelfde tijden, zodat Guusje regelmaat heeft. Mocht het een keer voorkomen dat we later thuiskomen, dan is het ook niet erg als ze wat later gaat slapen. Mocht ik bijvoorbeeld ver moeten rijden, zorg ik ervoor dat ik dat doe tijdens haar middagslaapje dat ze dan in de auto kan doen.

Qua eten probeer ik regelmaat aan te houden maar ben ik verder erg makkelijk. Soms eten we wat later en soms wat vroeger. Guusje heeft nu een periode dat ze weinig wil eten bij het avondeten. Ook daar probeer ik me niet druk in te maken. Haar pushen heeft geen zin, dus laat ik het maar even zo.

Wat is het lievelingsgerecht?
Boterham met kaas en pasta! Daar is ze gek op!Marloes

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Volg je gevoel! Jij zal straks als mama het beste weten wat goed is voor je kind. Dat advies kreeg ik zelf van mijn kraamhulp en probeer ik altijd na te leven. En verder… Durf om hulp te vragen. Een kind krijgen is een enorme verandering in je leven en dat kan soms heel heftig zijn. Om hulp vragen is geen schande. En GENIET! Voor je het weet zijn ze al baby af. Wat gaat de tijd toch snel!

 

Fotocredits: Marloes

1 Comment on Q&A met mom Marloes

  1. Best spannend als je allebei zzp-er bent lijkt me zo. Tenzij het supergoed gaat natuurlijk. Zelf vind ik het onbekende van het inkomen wel eens lastig.

Comments are closed.