Liam begint steeds meer interesse te krijgen in alles wat er op de wc gebeurt. Daarnaast is hij inmiddels twee jaar, wat volgens de experts dé perfecte leeftijd is om zindelijk te worden. Genoeg reden voor ons om te beginnen met de zindelijkheidstraining! Aangezien het al weer even geleden is dat we deze training met Olivia hebben doorlopen, zochten we naar handige tips en hulpmiddelen online. Al snel kwamen we uit bij de plaspotjes en brilverkleiners van Plaspotje. Tips voor potjestraining met plaspotje | Zindelijkheidstraining en aanschaf van een potje voor kinderenWe zijn hier zo enthousiast over dat we graag meer vertellen over deze producten en ons plan van aanpak voor de zindelijkheidstraining met jullie delen!

 

Bekijk de hele collectie HIER!

 

Plaspotje en de voorbereidende fase

Je kind voorbereiden om zindelijk te worden, begint eigenlijk al als ze heel klein zijn. Zo kun je tijdens het verschonen alvast benoemen dat je kind een plasje of een poepje heeft gedaan. Maak je kind duidelijk dat dit normaal en natuurlijk is én maak geen geheim van je eigen bezoekjes aan de wc. Neem je kind bijvoorbeeld mee naar het toilet. Koop ook direct een leuk potje voor je kind. Je kunt vertellen dat je kind hier later plasjes op kan doen en laat je kind vooral lekker spelen met het potje. Zo lang het potje nog niet in gebruik is, is het potje namelijk super leuk om mee te spelen (zeker als je zo’n schattig potje van Plaspotje aanschaft). Laat je kindje er bijvoorbeeld op zitten of laat de knuffels en poppen naar het toilet gaan. Deze voorbereidende fase hebben wij inmiddels achter de rug. Liam snapt wat er op de wc gebeurt en begint ook zelf aan te voelen wanneer hij moet.Wanneer begin je met zindelijkheidstraining? En welk plaspotje of toiletverkleiner schaf je aan? Wij delen tips in dit artikel!

Wanneer start je met potjestraining?

De meeste kinderen zijn klaar voor het echte werk als ze tussen de anderhalf en twee jaar oud zijn. Veel kinderen beginnen interesse te krijgen in de wc, vertellen jou dat ze een poepje aan het doen zijn of trekken zich even terug om hun behoefte te doen. Naast dat je kindje klaar moet zijn, moet jij dit natuurlijk ook zijn. Zoek een moment uit waarop jij iets meer tijd hebt om je kind goed in de gaten te houden en regelmatig op het potje te plaatsen. Mocht je midden in een verhuizing zitten, net een baby hebben gekregen of een andere roerige periode beleven: wacht dan even. Zoek vooral een rustig moment uit om te beginnen. Een andere gouden tip? Begin met de zindelijkheidstraining als het lekker weer is. Zo kun je je kindje enkel in zijn of haar onderbroekje laten lopen (en snel onder de douche zetten na een ongelukje). Om deze reden vinden wij nu –met de zomer op komst- een goed moment om te beginnen!Wanneer begin je met zindelijkheidstraining? En welk plaspotje of toiletverkleiner schaf je aan? Wij delen tips in dit artikel!

Tips voor de aanschaf van een potje en wc verkleiner

Zodra jij én je kind er klaar voor zijn, is het tijd om een fijn plaspotje en een wc verkleiner te kopen. De potjes van Plaspotje hebben een ergonomische en goede zitvorm. Het potje is makkelijk schoon te houden en heeft een naadloos ontwerp voor extra hygiëne. Daarnaast kies je een design waar je kind blij van wordt. Dit is erg belangrijk, op deze manier zal je kind namelijk extra graag naar het potje willen. Zet je kind regelmatig op het potje en beloon hem of haar als het lukt om te plassen of te poepen. Houd de sfeer ontspannen en neem de tijd! Zodra je kind zindelijk is, kun je de stap maken naar een wc verkleiner. De wc verkleiners van Plaspotje zijn eenvoudig te monteren, opvouwbaar zodat je ze mee kunt nemen en voorzien van een handig opstapje. Zo kan je kind zelf op de wc klimmen.Wanneer begin je met zindelijkheidstraining? En welk plaspotje of toiletverkleiner schaf je aan? Wij delen tips in dit artikel!

Tips voor een peuterproof toilet

Naast dat wij binnenkort het potje willen introduceren, willen we ons toilet direct peuterproof maken. Zo hopen we Liam te stimuleren om ook naar de “grote mensen wc” te gaan (dit is wel zo praktisch!). Om deze stap iets makkelijker te maken willen wij de Prince Lionheart Weepod aanschaffen. Deze brilverkleiner is beschikbaar in diverse kleuren en beschikt over een handige handgreep. Hierdoor kan Liam makkelijk zelf op het toilet klimmen en blijft hij goed zitten. Dit lijkt ons comfortabel én veilig. Qua potjes willen we vooral gaan voor een kleur en design die Liam aanspreekt. Alle potjes van Plaspotje blinken namelijk uit in comfort voor de kids én hun ouders. Tip: koop een potje en brilverkleiner voor thuis en voor onderweg. Wij hebben inmiddels deze musthaves bij Plaspotje bestelt. Het enige wat we nog nodig hebben is een flinke voorraad met onderbroeken en dan zijn we helemaal klaar voor de zindelijkheidstraining!Wanneer begin je met zindelijkheidstraining? En welk plaspotje of toiletverkleiner schaf je aan? Wij delen tips in dit artikel!

 

Bekijk de hele collectie HIER!

 

Heb jij dé ultieme tip om kinderen zindelijk te maken? Deel het dan in een comment!