Het is hier thuis inmiddels alweer vier jaar geleden dat wij zijn gestart met de eerste hapjes van Olivia. Ondertussen dacht ik wel door de wol geverfd te zijn, maar toch had ik een opfriscursus nodig. Er was namelijk weinig blijven hangen. Natuurlijk wist ik de grote lijnen nog wel, maar ik had wel veel behoefte aan een globaal schema met hoe we het bij Liam aan moesten gaan pakken. Ik geef nog altijd volledige borstvoeding en weet dat ik hem tot 6 maanden in principe niet hoef bij te voeden. Maar omdat de nachten al een tijdje redelijk gebroken zijn en ik merkte dat ik erg vermoeid begon te raken, ben ik op zoek gegaan naar een hulplijn.

Internet en de eerste hapjes

Ik merkte dat op internet talloze artikelen staan over hoe je met de voeding moet beginnen en ook over tactieken die je kunt toepassen. Omdat ik destijds met Olivia maar ‘wat’ had gedaan en zij momenteel behoorlijk kieskeurig kan zijn met haar eten, wilde ik graag adviezen opvolgen van een gevalideerde website. Nou hoeft echt niet alles volgens het boekje, maar ik had wel behoefte aan een enigszins doordacht en daarnaast ook vooral verantwoord plan. Met de tips en vragen van mijn volgers ging ik op zoek. Ik kwam al snel bij Nutricia uit. Beetje voor de hand liggend wellicht, maar soms valt de appel nou eenmaal niet ver van de boom. Ik kan mij van de tijd van Olivia deze website met voorlichting helemaal niet zo herinneren. Maar naar mijn idee kent iedereen Olvarit.

Goed eten maakt groot, aldus Olvarit

Al in 1896 begon de ondernemer Martinus van der Hagen, toen in een zuivelfabriek in Zoetermeer, met de productie van een vervanger voor moedermelk. Het recept was van een wetenschapper, de Duitse hoogleraar Alexander Backhaus. Hij was erin geslaagd om bacterievrije ‘kindermelk’ in het laboratorium te maken. Absoluut uniek in die tijd, uiteraard. Een ongekende doorbraak in een tijd dat ruim 20% van de zuigelingen in Nederland bij gebrek aan moedermelk nog in het eerste levensjaar stierf aan voedingsstoornissen. De bedrijfsnaam werd in 1901 Nutricia, van het Latijnse ‘nutrire’; en Nutricia verwierf de bijnaam ‘de min van Nederland’.

Zelf was ik wel benieuwd naar de achtergrond, maar uiteindelijk draaide het vooral om ‘wanneer begin ik met welke voeding?’ En ook: ‘hoe kan ik hem nou zo veel mogelijk leren eten?’

Olvarit

Het leuke aan de website van Olvarit is dat er ontzettend veel en vooral duidelijke informatie te vinden is. Niet alleen over de eerste hapjes, maar zelfs interessante informatie over zwangerschap is hier terug te vinden. Had ik deze website maar eerder geraadpleegd! Tijdens mijn zwangerschap heb ik te maken gehad met extreme misselijkheid en zwangerschapssuiker. Het is belangrijk om dan goed te eten en dan vooral ook iets ‘lekker’ te vinden. Een deel van mijn onzekerheid had destijds weggenomen kunnen worden. Want er spookte steeds maar één ding door mijn hoofd: ‘hoe kan zo’n baby’tje groeien als ik alle voedingsstoffen eruit gooi?’. Maar inmiddels is de fase achterhaald en is Liam alweer vier maanden. Dat is weer een nieuwe mijlpaal en ik vond dit echt een feestje.

5 Stappen hapjes plan

Via het 5 stappen hapjes plan van Olvarit ben ik begonnen met de ‘vaste’ voeding. Hier worden jij en je kindje -zoals de naam als zegt- aan de hand meegenomen om met deze mijlpaal aan de slag te gaan. Er worden voorbeelden gegeven van met welke groenten en/of fruit je kunt beginnen en vervolgens uitbreiden, maar ook tijdstippen worden genoemd. En uiteindelijk werk je dan samen naar drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes per dag toe. En dit alles kan je bijhouden in een eetdagboek. Ik was zelf op zoek naar vooral ’to the point’ informatie en was daarom zo blij met de lancering van dit nieuwe plan! Ik zal jullie de komende weken op de hoogte houden van ons ‘eetavontuur’. Maar dit plan was te leuk en interessant om niet alvast met jullie te delen.

 

Meer informatie over Olvarit en het ‘5 stappen hapjes plan’ vind je via onderstaande link:

Bekijk HIER alle informatie!