Bijna iedereen weet inmiddels wel hoeveel plastic er in de oceanen belandt. Met alle gevolgen voor het milieu én de toekomst van onze kids van dien. Om deze reden maken we bij Kinderfavorites zo min mogelijk gebruik van plastic tasjes, scheiden we afval en proberen we zoveel mogelijk materialen te recyclen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar merken die zich inzetten voor een mooiere planeet. Eén van de nieuwste merken die wij hebben ontdekt is Beauty Disrupted. Wij vertellen je graag meer over dit bijzondere merk, hun missie en heerlijke shampoo en zeep bars.

Over Beauty Disruptred

Beauty Disrupted is opgericht door Alban Mayne en Svante Holm. Beiden waren werkzaam in de tech-industrie, maar toen ze hoorden hoeveel plastic shampoo en conditioner flessen er jaarlijks werden weggegooid (en in de oceaan terecht komt) besloten ze het roer om te gooien. De twee besloten hun eigen beautymerk op te richten zonder hierbij plastic en agressieve ingredienten te gebruiken. Hun doel was om luxe producten te creëren zonder hierbij de planeet te belasten. En toch het gevoel en resultaat hebt van een echte beauty behandeling.

Beauty Disrupted

Verantwoorde en vegan shampoo bars van Beauty Disrupted

Na een lange zoektocht door heel Europa, wist het tweetal een aantal heerlijke producten te ontwikkelen. De shampoo en zeep bars worden op een verantwoorde manier geproduceerd in Zuid-Frankrijk, zijn dierproefvrij, vegan en vrij van plastic en agressieve ingredienten. Van de winst gaat 20% naar goede doelen die zich inzetten voor de planeet en tegen klimaatverandering. Hoewel Beauty Disrupted zichzelf nog niet perfect vindt (de producten zijn nog niet 100% biologisch), probeert het merk zich constant te blijven verbeteren.

Alpine Glow, Ocean Magic en Amazonian Amour

De collectie van Beauty Disrupted bestaat momenteel uit drie geuren: Alpine Glow, Ocean Magic en Amazonian Amour. Alpine Glow is geïnspireerd op bergen en gletsjers en biedt een milde reiniging voor huid en haar. Ocean Magic is een eerbetoon aan de ocean en biedt een optimale hydratatie. Amazonian Amour is een ode aan het regenwoud en voert je dankzij de bloemige en houtachtige tonen mee naar een tropische bestemming. Beauty Disrupted

Review Beauty Disrupted

Bij Kinderfavorites zijn we inmiddels groot fan van Beauty Disrupted. De producten ruiken heerlijk en zijn fijn in gebruik. Daarnaast voelen we ons een stuk beter als we diervriendelijke en verantwoorde producten gebruiken én direct een goed doel steunen. Wat ons betreft is Beauty Disrupted dan ook zeker een aanrader en een merk die we in de gaten gaan houden. Wij hopen namelijk dat er naast shampoo en zeep bars, ook andere producten worden toegevoegd aan de collectie!