Voldoende water drinken is elke dag weer een uitdaging. We weten hoe belangrijk en gezond het is, maar stiekem vinden we water wel een beetje saai. Ook de kids drinken liever frisdrank of vruchtensap dan een glas water. Toen we hoorden over air up – een waterfles dat met geurpods werkt en hierdoor een heerlijke smaak geeft aan je water – waren we dan ook direct nieuwsgierig. Wij vertellen je alles over deze uitvinding!

Over air up

Air up is een waterfles met een geurpod. In de fles doe je gewoon water (of bruisend water). Door de geurpod smaakt het water echter ineens een stuk lekkerder. Je kunt afwisselen tussen allerlei smaken waardoor het drinken van water een stuk uitdagender wordt. Extra voordeel: je ruikt de geur alleen, je neemt dus géén extra calorieën, suikers of andere toevoegingen tot je. Air up is dan ook gegarandeerd “bullshit-vrij” zoals ze het zelf zo mooi noemen.

Sunrise Purple | air up | Drinkflessen met pods

Hoe werken de drinkflessen met pods?

Veel mensen denken dat je een hapje moet nemen van iets om de smaak waar te kunnen nemen. Toch is dit niet helemaal waar. Zo’n 80% van de smaak wordt namelijk waargenomen door de neus. Door alleen aan iets te ruiken – zoals de geurpod – en vervolgens een slok water te nemen, smaakt je water als een lekkere ijsthee of vruchtensap.
Air up maakt gebruik van een neurologische truc: retronasaal ruiken via de mond. Het is de technische term voor het waarnemen van geuren via je mond. De geuren gaan door de keel naar het reukcentrum in de neus en worden zo door de hersenen als smaak waargenomen. Apart hè? 80% van de waargenomen smaak wordt veroorzaakt door geuren. Je neus doet dus bijna alles waar je later nog de mond vol van hebt.
Tot slot is air up is calorievrij, vegan, vrij van allergenen en geschikt voor iedereen.

OOK LEUK: Drinkflessen met glitters! 

Review air up

Wij hoorden voor het eerst van air up door klasgenootjes van Olivia. Ik moest even aan het idee wennen en ook de prijs was een struikelblok. Echter na de aanschaf zijn we bij Kinderfavorites zijn we fan van de flessen met pods. Je hebt de keuze uit allerlei frisse smaken zoals watermeloen, citroen en passievrucht, maar ook cola. De smaak is heerlijk én het is natuurlijk een fijn idee om niet “slecht” bezig te zijn. Zo drinken de kids ineens een stuk meer water, zonder dat wij ons zorgen hoeven te maken over hun suikerinname. De flessen zien er bovendien super hip uit en zijn zowel voor kids als voor volwassenen erg leuk en zijn van hele goede kwaliteit. Wel zo makkelijk omdat er nogal eens iets gesloopt kan worden hier thuis;-)

Ben jij benieuwd geworden naar air up? Probeer het nieuwe drinken dan snel uit!