Puckababy | KinderfavoritesIn de slaap ontwikkelt je kindje zich. Het groeit en verwerkt alle indrukken die op de dag hebben opgedaan. Niet alle kinderen slapen van begin af aan goed en hebben daardoor overdag meer moeite met de prikkels. Wat kun je dan precies voor je kindje betekenen? Dat lees je in dit artikel van Anne.

Slapen is voor iedereen belangrijk, zowel voor jong als oud. Dat is algemeen bekend. Wanneer je niet goed slaapt ben je moe, geïrriteerd, humeurig en kun je niet doen wat je normaalgesproken zou doen. Ook kinderen ervaren dezelfde problemen wanneer ze minder goed slapen. Helaas is lekker slapen niet voor alle kinderen zo eenvoudig als we graag zouden willen. Wellicht komt dit je bekend voor en dan hopen we je met dit artikel een aantal handvaten te geven.

Wakker slaan

Er zijn steeds meer kindjes die onrustig slapen, zichzelf wakker slaan tijdens de slaap, of veel met hun hoofd bewegen waardoor ze simpelweg steeds een soort van omvallen waardoor ze een schrikreactie krijgen waar ze dan weer wakker van worden. Deze kindjes slapen vaak maar zo’n 10 tot 20 minuten om daarna weer huilend wakker te worden. Behoorlijk frustrerend kan dit voor alle partijen worden.

Als ouder onderbreekt het je slaap, je bent al gauw weer een aantal minuten aan het troosten. Voor je je kindje weer in bed hebt liggen en iedereen weer slaapt ben je al snel een kwartier (op z’n minst) verder. En dit ritueel kan zich tal van keren achter elkaar herhalen. Inbakeren | kinderfavorites

Rust

Maar hoe creëer je dan die rust? Voor veel kindjes biedt inbakeren vaak een hele goede optie. Inbakeren is eigenlijk niks anders dan een kindje begrenzen. Er zijn diverse mogelijkheden om in te bakeren en het bewegen begrenzen waardoor het zichzelf niet steeds weer wakker slaat of schrikt door zijn eigen onverwachte bewegingen. Als volwassene vinden we het inbakeren er al snel zielig uitzien maar zo moet je het niet zien. Je helpt je kindje namelijk juist door het te begrenzen. Het kan daardoor beter slapen, rust beter uit en is een vrolijker kindje. Zoals eerder aangegeven hebben diverse leveranciers `zich hun gespecialiseerd in inbakeren, waaronder PuckababyZij hebben hun eigen en razend populaire inbakerslaapzakje ontwikkelt, de Puckababy Piep. Bij deze Puckababy Piep zitten de armpjes niet straks tegen het lijfje aan, maar liggen deze los over het klittenband heen in het slaapzakje. De armpjes liggen hierdoor lekker geborgen in het slaapzakje maar wel met de juiste hoeveelheid bewegingsruimte en mate van begrenzing om een gezonde ontwikkeling te stimuleren. De klittenband in de Piep gaat over het buikje van het kindje, daar gaan de armpjes overheen en dan wordt het slaapzakje gesloten.

Puckababy

Puckababy is een van de leveranciers die inbakerslaapzakken wereldwijd levert. Met hun vrolijke motiefjes en fijne stoffen is dit een hele fijne manier om te slapen te bevorderen bij alle baby’s. Het fijne is dat bij de kleinste maat, de Puckababy Piep voor kleintjes van 0 tot 3 maanden, de armen nog in de inbakerslaapzak zitten. Zij hebben namelijk nog baat bij dat extra geborgen gevoel van het coconnetje. Vanaf maat twee, de Puckababy Mini voor kindjes van 3 tot 6 maanden, kun je dankzij de ritsen die op armhoogte in de Mini zitten de armen er één voor één uithalen om het inbakeren stapsgewijs af te bouwen. Enkele belangrijke voordelen van deze inbakerslaapzakjes zijn; ze zijn uniek in kwaliteit en uitstraling. Daarnaast zijn ze  Öko-Tex gecertificeerd, geproduceerd in Europa en getest volgens de strengste normen voor baby veiligheid.

Hieronder delen we een filmpje waarin te zien valt hoe eenvoudig deze inbakerslaapzak werkt. Wij zijn fan!

Tot slot over Puckababy, leuk nieuws! Recent heeft Puckababy hun online platform Puckapedia® gelanceerd via social media. Hier vind je een verzameling interessante artikelen over slaap blogs bij elkaar. Dat is ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen voor meer informatie. Dit is de link ernaar Pucakpedia.

Tips van de Kinderfysiotherapeut

Het inbakeren is iets wat wel goed gedaan moet worden! Ga dit dan ook niet zelf met losse doeken of hydrofiele luiers doen. Er zijn een aantal bedrijven die hele mooie inbakerzakken ontwikkelend hebben die goedgekeurd zijn.

Ik adviseer regelmatig inbakerzakken bij kindjes die slecht slapen en hoor regelmatig van ouders dat het na één of twee nachten/dagen al zo veel beter gaat met slapen en dat hun kindje een stuk rustiger en ontspannen wordt. Hierdoor kan een kindje zich gedurende de dag steeds beter ontwikkelen en zie ik vaak dat de motoriek verder vooruitgaat en een kindje zich ontwikkelt volgens verwachtingen.

Zeer belangrijk!

Belangrijk om te vermelden is dat zodra je kindje kan rollen, inbakeren niet meer veilig is omdat je kindje niet met zijn handen kan werken en daardoor niet op de armen kan steunen. Dus zodra het erop lijkt dat je kindje omrolt van rugligging naar buikligging is het zaak om de inbakerzak goed af te bouwen, vaak beginnend met de korte slaapjes overdag zodat je kindje hieraan kan wennen. Ineens de hele inbakerzak de kast in gooien is minder handig.

 

Net zo enthousiast geworden als wij over inbakeren of gewoon razend nieuwsgierig. De inbakerdoek Inbakerslaapzak van Puckababy die wij hoog op ons lijstje hebben staan koop je via onderstaande link:

 

Koop de inbakerdoek Inbakerslaapzak HIER!