Kamperen is nog nooit zo populair geweest. Ook wij van Kinderfavorites zijn enthousiast. Afgelopen jaar zijn we naar een Nederlandse camping geweest en ook dit jaar gaan we weer naar een echte kindercamping. Wat kijken we ernaar uit. Maar wat neem je dan mee? Wij delen vandaag onze tips. En uiteraard ook handig voor de vliegvakantie;)

Vakantietips met kinderenVakantietips met kinderen

Kamperen vinden wij het leukst als het lekker primitief eraan toegaat. Ondanks dat de campings behoorlijk veranderen ten op zichtte van de campings van toen ik nog klein was. Dat voelt best oud als wij dit typen;). Maar degene die in hun jeugd ook al kampeerden kunnen snappen wat ik bedoel. Zelf hoeft het niet bijster luxe te zijn, maar we moeten wel alle kindermusthaves mee. Deze delen we graag in deze blog.

Vakantietips #1 Puddle Jumpers

Uren lang zwemmen en het liefst zo vaak als ze willen? Heerlijk natuurlijk, maar toch niet geheel ongevaarlijk als jouw kleintje nog geen zwemdiploma heeft. Puddle Jumper is het beste van zwembandjes en een zwemvest gecombineerd. Door het klick systeem heel veilig en comfortabel door het zachte materiaal. De Puddle Jumper staat garant voor uren zwemplezier!

Meer info vind je HIER! 

#2 Kampeertips Tent Castle Pines Coleman

Kampeertips met kinderen | Tent van Coleman

Meer info over de tent vind je HIER!

Uiteraard is kamperen niet mogelijk zonder een accommodatie. Dit is natuurlijk persoonlijk waar de voorkeur naar uit gaat. Wij hebben altijd gekampeerd met een caravan en gaan aankomende zomer voor het eerst weg met een ruime tent. Onze Castle Pines van Coleman is voor 4 personen maar is ook verkrijgbaar in een maat groter. De tent is voorzien van een extra ruim opgezet leefgedeelte en een lange luifel voor een droge instap. Deze luifel is met de optionele “Porch Closure” ook nog eens geheel afsluitbaar, voor een extra droge ruimte en het beschut opbergen van de barbecue en kampeermeubels. Dat laatste sprak ons erg aan omdat het spannend blijft welk weer het word. De twee grote BlackOut slaapcabines van 140 x 200 cm zorgen voor extra donkere, comfortabele nachten. Dit in combinatie met een frame van fiberglas, een drempelvrije ingang en verschillende ventilatie punten creëert een stabiele, lichtgewicht gezinstent voor een comfortabele kampeervakantie.

Vakantietips #3 Jetkids koffer StokkeJetkids Stokke | Tip kinderkoffer

Meer info vind je HIER!

Vliegvakanties, wat zijn ze fijn! Tijdens lange vluchten of nachtvluchten is het fijn als je kleintje ook een oogje dicht kan doen. Ideaal is dan ook de Stokke Jetkids. Met dit product creeer je in een handomdraai een economie stoel tot een eersteklas bedje voor je kind. En eerlijk is eerlijk, als zij een in dromenland zijn kun je dit als ouder ook met een gerust hart doen.

Vakantietips #4 StrandspeelgoedStrandspeelgoed | vakantietips met kinderen

Meer info vind je HIER! 

Het geluid van de zee, de zoute lucht en het gevoel van zand aan je voeten; wij houden van het strand! Als klein kind kon ik mijzelf uren vermaken op het strand. Zandkastelen, kuilen of wat mijn fantasie dan ook kon bedenken. Deze strand set van Liewood is niet alleen goed voor een dosis plezier maar is ook nog eens heel er mooi, en laten we daar nou van houden.

Vakantietips #5 Mix on the go WMFBlender voor onderweg | Vakantietips

Meer info vind je HIER!

Blender to go combineert krachtig mengen met een on-the-go-ontwerp. Met 1 druk op de knop verander je fruit en groente in een heerlijke smoothie in slechts 40 seconden. En dat met een blender die licht van gewicht is (500 gram) en eenvoudig in je tas past. Met deze nieuwe draagbare blender van WMF kun je eenvoudig overal een smoothie maken zonder dat je stroom nodig hebt. Laadt hem eenvoudig op via de USB kabel en hij gaat tot 10 mengcycli mee. Het uitstekende ontwerp is zowel gemakkelijk op te laden als veilig in gebruik. Geniet van de snelle, perfecte resultaten voor verse, heerlijke smoothies boordevol vitamines waar je ook bent.

Vakantietips #6 Boek Droomuitzicht Droomuitzicht | Boekentips voor vakantie

Meer info vind je HIER!

De carrière van voormalig Hollywood-lieveling River Lane is bergafwaarts aan het gaan. Vastbesloten omeen nieuwe start te maken, achter de camera dit keer, wil ze een documentaire opnemen over het pittoreske stadje Moose Springs, Alaska. Dat zou eenvoudig moeten zijn, maar de bewoners moeten niks hebben van River. Toch wil deze docu maken, en zichzelf bewijzen, wat er ook voor nodig is. Of welke berg ze hier (letterlijk) ook voor moet beklimmen.
Easton Lockett mag dan een goedmoedige reus zijn, hij weet het een en ander van survival. Als hij iedereen bij de les houdt, kan hij River en haar crew veilig over Mount Veil leiden. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De natuur is wilder dan ooit, de cameraman is vastbesloten in een ravijn te belanden en de actrice is mooi, maar kent geen angst. Vallen voor River maakt zijn werk er niet makkelijker op, en hij weet niet hoe lang hij haar prachtige lach nog kan weerstaan. Als het weer omslaat en iedereen in gevaar komt, moet Easton alles uit de kast halen om de groep weer veilig thuis te krijgen… en om River ervan te overtuigen dat haar thuis bij hem is.

Vakantiemusthaves #7

Vakantie doe boek Zoete Zusjes

Meer info vind je HIER!

Als klein meisje kon ik uren kleuren, bladeren en puzzelen in dit soort boeken. Het was dan ook niet gek dat mijn ouders iedere zomer een vakantie DOE boek voor mij kochten. Hoe leuk is dit boek als jouw kids net als de mijne gek zijn op de Zoete Zusjes. Uiteraard zijn er nog veel meer exemplaren beschikbaar, voor iedereen wel een geschikt Doe boek!

Vakantietips #8 Organiser in de auto Vakantietips| Auto organiser | speelgoed opruimen in de auto

Meer info vind je HIER!

Een auto vakantie op de planning? Ook als het geen lange reis maar voor dagjes weg is deze auto organizer een uitvinding. Geen speelgoed of los slingerende frutsels in de auto, alles netjes georganiseerd in de opbergvakken. Deze auto organizer bevestig je met klitteband gemakkelijk aan de stoel en kun je gemakkelijk reinigen door hem in de wasmachine te doen. Handig, overzichtelijk en echt een must have als het gaat om autovakanties.

Vakantietips#9 Zonnebril Kinderzonnebrillen | Vakantietips

Meer info vind je HIER!

Behalve dat wij de huid van onze kleintjes goed beschermen tegen de zon mogen wij de oogjes niet vergeten. Een goede zonnebril is daarbij erg belangrijk. En hoe leuk is dit exemplaar?

Lees ook: De leukste zonnebrillen voor kinderen