Schermtijd is altijd een gevoelig onderwerp in huize Kinderfavorites. Hoewel de kids zo veel mogelijk stimuleren om lekker te spelen, ontkomen we haast niet aan de schermpjes. Het is soms namelijk best even handig om de kids achter de televisie te parkeren. En spelletjes op de iPad? Een perfect tijdverdrijf in de auto of als we écht even een tekst voor ons blog willen af maken. Omdat te veel schermtijd natuurlijk niet goed is voor de kids, blijven we altijd zoeken naar goede alternatieven. Eén van onze nieuwste favorieten? Dat is TIMIO. In dit artikelen vertellen we je graag mee over dit interactieve en educatieve vermaak waar geen scherm aan te pas komt!

Wat is TIMIO?

TIMIO is een interactieve toy waarop 25 verschillende disks kunnen worden afgespeeld. De disks bestaan uit verschillende thema’s zoals dieren, sprookjes, nummers, kleuren, het alfabet en vormen. De disks groeien mee met je kind en zijn hierdoor geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo vind je voor de kleine kindjes leuke slaapliedjes op de disks, terwijl de grotere kids zich prima vermaken met de quizzen en liedjes om op te dansen. TIMIO is interactief, educatief en een leuk vermaak zonder de kids weer voor een schermpje te hoeven zetten. TIMIO wordt geleverd inclusief headphones en 5 disks. De overige disks zijn los verkrijgbaar.

Meer info vind je HIER!

Timio

TIMIO, dé interactieve en educatieve audio- en muziekspeler voor kinderen

Het leuke aan TIMIO is dat het speelgoed makkelijk mee te nemen is, geen internet nodig heeft, makkelijk in gebruik is én dat de batterij lang mee gaat. Je neemt TIMIO dus eenvoudig overal mee naar toe. Dankzij de bijgeleverde headphones kun je de toy bijvoorbeeld ook in het vliegtuig, openbaar vervoer of in de auto gebruiken. TIMIO helpt kinderen om hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en kan kids met een leerachterstand op een leuke en laagdrempelige manier vooruit helpen. Leuk detail: TIMIO is verkrijgbaar in verschillende talen. Ideaal voor de kids die tweetalig worden opgevoed of als je de Engelse skills van je kind een boost wilt geven.

Timio

Over TIMIO

TIMIO is in 2018 opgericht door Basile Fattal. Als enthousiaste en betrokken vader, wil Basile altijd het beste voor zijn kinderen. Hij besloot daarom een interactieve en educatieve toy te ontwerpen waar de kids écht beter van worden en iets van leren. Daarnaast vond Basile het een absolute must dat het speelgoed 100% scherm-vrij zou zijn. Inmiddels is het idee van Basile uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf dat actief is in meer dan 60 landen wereldwijd. Het doel van Basile? Dat is dat TIMIO jouw familie evenveel plezier bezorgt als het zijne. Bij Basile thuis zijn ze namelijk inmiddels groot fan van dit leuke speelgoed!

Timio

Aanrader voor onder de kerstboom!

Wat ons betreft is TIMIO zeker een aanrader voor onder de kerstboom. Het is namelijk een goed alternatief voor alle schermpjes waar kids tegenwoordig aan vastgeplakt lijken te zitten én educatief. Daarnaast heb jij als ouder echt even je handen vrij, omdat de kids TIMIO zelf kunnen bedienen. Wel zo handig, want hoe lief we onze kids ook vinden: soms moeten ze zich even zelf zien te vermaken. Ook voor onderweg is het ook een uitkomst, mede omdat je geen internet nodig hebt. Tijdens een lange vlucht of autorit is TIMIO dus het ideale vermaak!

Timio

Is jouw kind verknocht aan schermpjes? En wat doe jij om te voorkomen dat je kind de hele dag achter de televisie, telefoon of iPad zit? Deel je ervaringen en tips in een comment!

Meer info vind je HIER!

Timio