Eén van de leukste dingen om te doen vinden wij het (opnieuw) inrichten van de kinderkamer. Zo vinden wij het heerlijk om het internet af te struinen naar mooie merken en om de kinderkamers zo praktisch én gezellig mogelijk in te richten. Hoewel de kamers van Olivia en Liam inmiddels behoorlijk af zijn, blijven we stiekem rond Googelen naar inspiratie en leuke webshops. En we moesten voor Liam op zoek naar een nieuw bed, een peuterbed.
We vinden het altijd leuk om nieuwe items toe te voegen aan het interieur. En de kids groeien zo snel, dat er regelmatig een nieuw bedje of een ander meubelstuk nodig is. Onze nieuwste favoriete webshop? Dat is Petite Amélie. Dit Franse merk staat bekend om haar tijdloze, unieke en duurzame collectie met meubels voor in de baby- en kinderkamer. Speciaal voor jou zetten we dit leuke merk in de spotlights.

Over Petite Amélie

Petite Amélie is opgericht door een moeder in Lyon die op zoek was naar een wiegje, maar niet kon vinden wat ze zocht. Ze besloot het wiegje daarom zelf te ontwerpen én direct een eigen merk op te zetten met meubels en accessoires voor de babykamer en kinderkamer. Het merk werd al snel zo’n succes dat de collectie werd uitgebreid met meegroeibedden, commodes, kledingkasten, kinderbeddengoed en houten speelgoed. Alle items hebben een tijdloos ontwerp die je fantasie prikkelt. De meubels zijn bijvoorbeeld makkelijk te mixen en te matchen met de stijl van de babykamer en kinderkamer én groeien met je kind mee. Zo weet je zeker dat jullie lang plezier hebben van de inrichting. Je kunt de meubels bovendien makkelijk doorgeven aan de volgende generatie.

Nachtkastje petite Amelie

Duurzame en (hand)gemaakte kindermeubels in Europa

De volledige collectie van Petite Amélie is (hand)gemaakt in Europa. Kinderarbeid en oneerlijke werkomstandigheden worden hierdoor uitgesloten. Het Franse merk werkt bovendien uitsluitend met eerlijke en degelijke materialen. Naast dat het merk duurzaamheid belangrijk vindt, streeft Petite Amélie er namelijk ook naar om meubelstukken te maken die lang mee gaan (en bestand zijn tegen een stootje, ook wel handig met kleine kids). De neutrale kleuren en vormen zorgen voor een ideale basis in de babykamer of kinderkamer. Hoewel je in de collectie van Petite Amélie alle musthaves voor het kamertje vindt, kun je de meubels (dankzij hun neutrale look) natuurlijk ook perfect matchen met andere merken en eyecatchers. De mogelijkheden zijn hierdoor eindeloos.

Poppenhuis Petite Amelie

Dol op een romantische en tijdloze Franse look?

Ben je dol op de romantische en tijdloze Franse look? Dan is het ontdekken van de collectie van Petite Amélie zeker een aanrader. Het merk beschikt tevens over een gezellige concept store in Bussum. Je bent daar van harte welkom om je te laten adviseren en inspireren door het enthousiaste team van Petite Amélie. Daarnaast kun je de collectie op je gemak bekijken én shoppen in de webshop. Bezoek de webshop van Petite Amélie direct als je nieuwsgierig bent geworden naar de tijdloze en unieke meubels voor in de baby- en kinderkamer! Wij weten zeker dat ook jij op slag verliefd wordt op dit Franse merk.

Peuterbed voor Liam van Petite Amélie

We hebben behoorlijk het internet afgestruind voor een mooi peuterbed voor zijn vernieuwde peuterkamer. Voor Olivia hadden we destijds een meegroeide gekocht, maar mijn voorkeur voor Liam ging uit naar een peuterbed. Er is heel veel keus. Bij mijn zoektocht had ik een aantal wensen. Zo moest hij tijdloos zijn, duurzaam, een lichte kleur hebben en een beschermrand. Hij draait behoorlijk in zijn slaap en was toch bang dat mijn ‘baby’ uit bed zou vallen. Uiteindelijk vonden wij onze favoriet bij Petite Amélie, de Cerise.

Peuterkamer | Peuterbed van Petite Amelie

 

 

 

Welke stijl heb jij gekozen voor in de baby- en kinderkamer?