Recent moest ik terugdenken aan de eerste verjaardag van Olivia. Het is inmiddels al even geleden, maar wat ik mij nog herinner als de dag van gisteren, is de voorbereiding. Het moest een perfect feestje worden, maar hoe organiseer je dat? Benieuwd hoe wij het georganiseerd hebben en wat wij ervan geleerd hebben? Lees dan snel verder.

>> LEES OOK: Tips geslaagde kinderverjaardag

De taart en het kinderfeestje

Het begint natuurlijk met een taart. Regan en ik hadden dagenlang het internet afgestruind voor inspiratie. Zou het iets met Nijntje worden? Of met Minnie Mouse? Wij gingen voor het laatste. Ik besloot om via Facebook een oproep te doen en had al snel een leuke vrouw gevonden. Dat zij niet zo leuk was als ze leek, bleek helaas pas één dag voor Olivia’s verjaardag … We hadden foto’s doorgestuurd van onze wens en ze zou ermee aan de slag gaan. Een week voor het feestje begon ik contact op te nemen om de laatste dingen door te spreken. Helaas was mevrouw niet meer bereikbaar. Na dagelijks contact te hebben gezocht via WhatsApp, berichtjes te sturen, te bellen en te mailen, kregen wij een mailtje van haar. Haar hand had een week geleden tussen de deur gezeten en ze kon de taart niet maken …

Woedend was ik! Ik was in alle staten. Waarom kon ze hier niet even een week geleden over bellen? Maar goed, dan moet je je over je emoties heen zetten en toch een alternatief bedenken. Ik ging met Regan naar de supermarkt en besloot een pakket te kopen om zelf taart te maken. Met mijn twee linkerhanden was dat uiteraard geen makkelijke klus. Ik gooide na een paar uur uit frustratie dan ook de handdoek in de ring en ging slapen. Ik zou de volgende ochtend wel een appelkruimelvlaai halen bij Hema … Maar wat bleek? Regan was tot 3 uur ’s nachts bezig geweest om alsnog een mooie taart zelf te maken. Ik zag dit toen ik ’s ochtends wakker werd en kon er bijna van huilen. Die taart was toch een ding. Niet dat Olivia hier iets van meekreeg, het was meer voor ons eigen gevoel.

Uitnodigingskaarten

Maar wat vonden wij nog meer belangrijk? Weken op voorhand was ik met een vriendin in de weer om een uitnodigingskaart te maken. En wat was dit een leuke voorbereiding! Wij hadden ervoor gekozen om Olivia in de box neer te zetten tussen allemaal ballonnen. En daarnaast hadden wij een grote ‘één’ gekocht en die tussen de ballonnen neergezet. Het was even een uitdaging, maar op het eindresultaat waren we mega trots! Niet alleen het maken van de foto’s was hartstikke leuk, maar ook de uiteindelijke kaarten in handen hebben en versturen was een feestje. Voor ons gevoel behoorden de taart en de uitnodigingskaarten tot de belangrijkste voorbereidingen.

Mijn tips voor het kinderfeestje:

  • Maak een leuke uitnodiging om te versturen. Denk bijvoorbeeld aan een “smash the cake”-fotoshoot of doe inspiratie op via Pinterest. Hier is echt genoeg leuks te vinden.
  • Zorg ervoor dat je kindje zijn/haar slaapje lekker meepakt voordat het feest begint. Dit kan je natuurlijk inplannen, maar dat is niet altijd haalbaar. De praktijk leert dat wanneer jij stellig hoopt dat ze gaan slapen, ze dit soms gewoon even lekker niet doen ;-).
  • Zorg dat de batterijen zijn opgeladen om voldoende filmpjes en foto’s te maken.
  • Het gaat niet om de grootte en de prijs van de cadeaus. Soms is het inpakpapier al net zo leuk!
  • Natuurlijk mag de taart niet ontbreken. Zoals hierboven is omschreven: neem een betrouwbaar iemand in de arm en regel dit op tijd.
  • Heeúl veel ballonnen en slingers ophangen. Jouw kleintje zal hier erg van onder de indruk raken.

Tips uitnodigingskaarten

Wij vonden prachtige uitnodigingskaarten. Zo koop je goedkope uitnodigingskaarten voor een kinderfeestje bij Kaartenhuis.  En niet alleen de prijs is aantrekkelijk. Ze zijn ook nog eens hartstikke mooi en je hebt hier eindeloos veel keus. Ga je voor een eigen ontwerp of voor een standaard kaart? Omdat dit feestje vaak groots wordt aangepakt, is het juist fijn om een mooie kaart tegen een aantrekkelijke prijs aan te kunnen schaffen. Kaartenhuis richt zich o.a. op jonge gezinnen. De kosten voor een kaartje liggen lager dan die van vergelijkbare online kaartenwinkels en de kaartjes zijn in veel gevallen zelfs goedkoper dan in fysieke winkels. En als je meer kaartjes verstuurt, daalt de prijs. Bij één tot vijf stuks kosten de kaartjes bijvoorbeeld €0,79 per stuk en bij tien kaartjes betaal je slechts €0,45 per stuk.

Heb jij nog aanvullingen op dit artikel? Leuk als je dit met ons wilt delen hieronder in de reacties of op Facebook en Instagram.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kaartenhuis.