Vandaag is het weer tijd voor een te gekke ‘binnenkijker’. An deelt foto’s en tips waar haar favoriete items vandaan komen. Lees en kijk mee en wordt geïnspireerd door de prachtig samengestelde kamer van haar dochtertje Nina.

De babykamer van: mom An van Nina

Als kleuterjuffrouw moest ik na zes maanden zwangerschap verplicht stoppen met werken. Een recht dat ik elke zwangere vrouw toewens. Ik heb tot het laatste moment genoten van mijn zwangerschap en van de voorbereidingen op de komst van ons meisje Nina. Nina is ondertussen al anderhalf jaar maar het lijkt alsof ik gisteren nog haar komst aan het voorbereiden was.

Toen ik aan Nina haar kamertje begon wist ik één ding zeker; het zou een typische meisjeskamer worden.

Inspiratie

Op Pinterest vond ik mooie voorbeelden van kamers met een accentmuur uit behang. Maar waar kon ik dat behang kopen? Ik shop veel online, maar om behangpapier online te bestellen vond ik een risico. Daarom was ik heel blij toen ik bij Colora het behangpapier van Esta ontdekte. De kleuren roze, mint, grijs en wit maakten het gemakkelijk om gepaste accessoires te vinden.

Favoriete items

Mijn favoriete items zijn de accessoires die in het “vogeltjesthema” passen. Wie mij kent, weet dat dit helemaal mijn ​ding is. In ons interieur komt ook hier en daar subtiel een vogeltje terug en ik ben blij dat ik dat heb kunnen doortrekken naar Nina haar kamer.

Op de website van Little Thingz vond ik leuke accessoires zoals de lamp, de muursticker en de vogeltjes. De honeycombs nam ik er voor een paar euro bij zodat ik dan geen verzendingskosten moest betalen. Achteraf gezien ben ik er blij mee omdat ze goed in het geheel passen.

De vogelhuisjes had ik al lang geleden bij Vancranenbroek gekocht. Ze waren eigenlijk voor buiten bedoeld. Goed dat mijn man nog niet de tijd had genomen om ze buiten op te hangen want ik vond het leuk om ze bij de muursticker te hangen.

De fruitkistjes tegen de muur bestelde ik bij De Kistenkoning en de stoel kocht ik voor één euro in De Kringloopwinkel. Mijn man verfde hem zelf en als je goed kijkt, zie je dat de pootjes dezelfde roze kleur hebben als de kistjes. Dat ideetje vond ik in een reclamefolder van Levis verf.Nina

De meeste kasten van een kinderkamer zijn klein. Daarom hebben wij voor een Pax kast uit de Ikea gekozen. Deze grote kast is heel handig om allerlei babyspullen en kleertjes die (veel te snel) te klein zijn geworden in te bewaren. Door de pastelkleurige deurknopjes uit de Xenos straalt de kast toch iets kinderlijks uit.

Door  toffe merkjes zoals Little Dutch, Petite Amélie, Lilipinso en Djeco  te combineren  met leuke spulletjes uit de Ikea, Xenos, Blokker en Ava is Nina haar kamer het gezelligste plekje in huis geworden.

 

Fotocredits: An