Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. Lees  daarom snel verder wat voor pareltjes we voor deze maand hebben geselecteerd in de “Boekentips Maart”.

Boekentips Maart 2021

Voor deze maand hebben we maar liefst 7 kinderboeken geselecteerd. Om meer informatie over de boekjes te zien kan je op de boeken klikken. Je komt dan direct op de verkooppagina terecht.

Blauwe planeet van Leisa Steward-Sharpe

Kinderboek Blauwe planeet | boekentips voor kinderen bij Kinderfavorites

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Wie graag leest en leert over de onderwaterwereld zit bij dit boek helemaal goed. De wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough als kinderboek namelijk! In de zee leven meer verschillende soorten planten en dieren dan waar ook op aarde. Toch hebben we betere landkaarten van Mars dan van de oceaanbodem. Er valt nog zoveel te ontdekken! Blader mee door dit boek en leer en ontdek van alles. Zo ontdek je onze Blauwe Planeet aan de hand van alle wonderbaarlijke, ontroerende en humoristische verhalen van de BBC-televisieserie en raak betoverd. Een boek waar wij iedere keer bij het lezen nog enthousiaster over worden.

Zullen we vriendjes zijn van Sam McBratneyZullen we vriendjes zijn | Kinderboekentips bij de Boekentips Maart

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Het vervolg op Raad eens hoeveel ik van je hou! Wat je wellicht ook al bij ons voorbij hebt zien komen in het Afrikaans?! In deze editie krijgt Hazeltje een vriendje. Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen, gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks. Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje! Een betoverend verhaal over vriendschap van het gouden duo Sam McBratney en Anita Jeram, om aan iedereen te geven die je vriendje is of met wie je vriendjes wilt zijn.

Waarom de maan verdwijnt van Martine Letterie

Waarom de maan verdwijnt | Boekentips Maart(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Hoe de kracht van fantasie je helpt te overleven in in een kamp tijdens de oorlog. 7+, prachtig rijk geïllustreerd. Van de makers van Kinderen met een ster en Verboden te vliegen. Het is 1942 en het is oorlog. Lotti en haar moeder zijn niet langer veilig. Lotti raakt alles kwijt: haar huis, haar hondje. Maar de mooie verhalen van haar baboe kan niemand haar afpakken. Die zitten voor altijd in haar hoofd en geven haar de kracht en de fantasie om te overleven. Mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt vertelden hun verhaal aan Martine Letterie. Daarop baseerde ze dit boek.

Ridder Tim van Inge Besaris

Ridder Tim in de boekentips Maart

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Tim moet morgen afzwemmen, maar eerst is er nog een draak te verslaan! De avond voor hij gaat afzwemmen is Tim verschrikkelijk zenuwachtig. Hij heeft muizen in zijn hoofd, zoals papa zegt. Gelukkig heeft papa een verrassing waardoor hij zich wat dapperder voelt. Een echt ridderpak! Toch wordt het geen rustige nacht, want Beer verdwijnt uit zijn bed. Meegenomen door een draak! Daar ligt een taak voor Ridder Tim! Kan Ridder Tim zijn lievelingsbeer redden? En zal hij zijn zwemdiploma halen? Ieder kind van vier jaar en ouder zal niet willen stoppen met lezen of luisteren tot hij of zij erachter is gekomen. Ridder Tim is al jarenlang een succesvolle voorstelling van Theater Snater. Inge Besaris, die samen met Chris Oelmeijer Theater Snater vormt, heeft het herkenbare, fantasievolle verhaal bewerkt tot een heerlijk voorleesboek dat beginnende lezers zelf ook kunnen lezen, terwijl ze genieten van de vele kleurrijke illustraties die Astrid Sam maakte.

Ik vlieg van Kim Veenman

Ik vlieg - Kim Veenman | Boekentips Maart

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Heb je wel eens gedroomd dat je kon vliegen? Helemaal los van de grond, vrij in de lucht? Wat een gevoel is dat!Maar hoe vloog je? Vlak boven de grond als libel? Flitsend tussen de boomtoppen als en vliegende slang? Of juist heel, héél hoog als een condor boven de bergen? In Ik vlieg!geeft Kim Veenman je vleugels. Je vliegt mee met allerlei bijzondere dieren, waarvan je soms niet eens zou verwachten dat ze kunnen vliegen. Door dit prentenboek vol verwondering zul je je zo vrij voelen als een vogel (of vis, of slang of eekhoorn of…) dat je het nooit meer dicht wilt slaan – want dan kom je weer met beide benen op de grond terecht. Achter in het boek zijn bijzondere weetjes over de vliegende dieren opgenomen.

De draak die niet van vuur hield van Gemma Merino

Kinderboek "De draak die niet van vuur hield"

(Klik hier om naar de verkooppagina te gaan)

Dit is een van de favoriete boeken van Liam van dit moment. Heerlijk om erin te bladeren. Maar ook Olivia is gefascineerd door dit verhaal. Een prachtig verhaal over een een draakje die zichzelf kan zijn. Alle draken zijn gek op vliegen en vuurspuwen. Zij houden NIET van water in tegenstelling tot haar broertjes en zusjes. Wat moet een draakje doen als ze ontdekt dat ze kan zwemmen als een vis… en dat GEWELDIG vindt? Wat zal haar vader zeggen? Een betoverend en grappig verhaal over jezelf durven zijn en familieliefde. Met een verrassend einde. En dan nog maar niet te spreken over de glinstering in Olivia’s ogen over dit verrassende einde.