Leren kan ontzettend leuk zijn, vooral als het spelenderwijs gebeurt. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar biedt Letterplons een reeks fantastische spellen die hen helpen letters te herkennen, woordjes te leggen, en plezier te hebben terwijl ze dat doen. Ik heb deze spellen met mijn zoon Liam (5 jaar) uitgeprobeerd, en hij was meteen enthousiast! Hieronder lees je onze ervaring met drie van de leukste spelletjes van Letterplons.

1. Magnetische Letterdoos Letterplons

Met 88 kleurrijke magnetische letters kunnen kinderen allerlei woorden vormen. Liam begon meteen met zijn eigen naam en ontdekte daarna dat hij ook ‘beer’, ‘vos’ en zelfs langere woorden kon leggen. De werkbladen zorgen voor extra uitdaging en helpen om zowel letters als woorden te oefenen. Het mooiste aan dit spel is dat kinderen op een speelse manier leren zonder het gevoel te hebben dat ze aan het studeren zijn. Voor Liam was het een hit, en hij is nu nog vaker te vinden bij de koelkast om nieuwe woorden te maken! Letterplons heeft een drietal spelletjes gelanceerd om letters te leren. een letterdoos, letterboek en kwartet

2. Letterkwartet

Het Letterkwartet is perfect voor gezellige momenten samen. Dit spel draait om het verzamelen van vier kaarten met dezelfde letter, zoals de ‘r’ van roos en raam. Wat ik zo leuk vond, is dat het spel meerdere manieren biedt om te spelen: je kunt het spelen met de letters en woorden, of juist met de plaatjes en kleuren. Liam vond het kwartet een van de leukste spellen, vooral omdat hij het ook met zijn jongere zusje kon spelen. Voor jongere kinderen is de focus op kleuren een mooie opstap naar het oefenen van letters.

3. Woordenmaker

Dit spel biedt meer dan 100 korte woordjes, elk begeleid door een afbeelding. Kinderen leggen de letters van het woord en controleren daarna zelf of het klopt door de figuurtjes naast de letters te leggen. Liam vond dit geweldig! Hij kon zijn eigen voortgang zien en was enorm trots wanneer hij het juiste woord had gelegd. Dit spel bevordert niet alleen letterherkenning, maar ook zelfstandigheid doordat kinderen zelf kunnen nakijken of hun antwoord klopt. Letterplons heeft een drietal spelletjes gelanceerd om letters te leren. een letterdoos, letterboek en kwartet

Conclusie: Leerzame spellen die plezier bieden

Deze spellen van Letterplons zijn ideaal voor kinderen die net beginnen met letters en woordjes. Mijn zoon Liam heeft enorm veel plezier gehad en leert spelenderwijs steeds beter lezen en schrijven. Wat ik het meest waardeer aan deze spellen is hoe ze aansluiten bij de verschillende leeftijden en vaardigheden. Van eenvoudige woordjes leggen tot uitdagende kwartetten winnen, er is voor elk kind wat wils.

OOK LEUK: Waarom leren kinderen nog schrijfletters op school?

Probeer het zelf!

Ben jij op zoek naar leuke en leerzame spellen voor jouw kind? Neem dan zeker eens een kijkje bij Letterplons en ontdek hoe je je kind kan helpen spelenderwijs letters te leren. Klik hier om de spellen te kopen en speel samen met je kind de eerste stapjes richting lezen en schrijven!