Mantra’s zijn korte, positieve uitspraken of woorden die herhaaldelijk worden uitgesproken om de geest te kalmeren en een positieve mindset te ontwikkelen. Deze krachtige zinnen zijn al eeuwenlang in gebruik binnen meditatie en spirituele praktijken. Ze helpen bij het focussen van de gedachten en het vergroten van zelfbewustzijn. Mantra’s zijn niet alleen voor volwassenen; kinderen kunnen er ook enorm van profiteren! Door op jonge leeftijd te leren hoe ze deze affirmaties kunnen gebruiken, kunnen ze een sterker gevoel van zelfvertrouwen en emotionele stabiliteit ontwikkelen. Wij delen vandaag de nieuwe affirmatiekaarten Growkid.

Wat zijn mantra’s?

Een mantra is veel meer dan alleen een uitspraak; het is een affirmatie die de kracht heeft om je manier van denken te veranderen. Het gebruik van mantra’s helpt bij het herprogrammeren van negatieve gedachtenpatronen door ze te vervangen door positieve en versterkende gedachten. Dit kan variëren van eenvoudige zinnen zoals “Ik ben sterk” tot meer complexe affirmaties die gericht zijn op specifieke doelen of emoties.

Hoe pas je mantra’s toe?

Het mooie van mantra’s is dat ze flexibel zijn en in verschillende situaties toegepast kunnen worden. Ze kunnen gebruikt worden tijdens meditatie, aan het begin van de dag, of juist voor het slapengaan. Het belangrijkste is dat je ze met regelmaat herhaalt, zodat ze diepgeworteld raken in je onderbewustzijn. Voor kinderen kan het extra leuk en effectief zijn om mantra’s te combineren met rituelen. Zoals samen zitten op een rustige plek of zelfs een kleine mindfulness-oefening vooraf. Growkid lanceert ‘Mantras for Mini’: Inspirerende affirmatiekaarten voor kinderen

Mantra’s voor kinderen: Een moment van verbinding

Als ouder kan het helpen om samen met je kinderen mantra’s te gebruiken. Dit schept niet alleen een moment van rust en verbinding. Ook helpt het kinderen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Bij ons thuis hebben we het gebruik van mantra’s opgenomen in onze avondroutine. Voor het slapengaan zitten Liam, Olivia en ik samen en kiezen we een mantra van de Growkid “Mantras for Mini”-kaarten. We spreken deze mantra hardop uit en praten kort over wat de woorden voor ons betekenen. Dit kleine ritueel heeft niet alleen geholpen om de kinderen te kalmeren voor het slapen, maar het heeft ons ook dichter bij elkaar gebracht.

Growkid’s “Mantras for Mini”: Een hulpmiddel voor positieve zelfontwikkeling

Growkid introduceert een inspirerende set affirmatiekaarten speciaal ontworpen voor kinderen van 4 tot 10 jaar: “Mantras for Mini”. Deze kaarten zijn ontwikkeld door coach en marketeer Anniek van Hartingsveldt, in samenwerking met grafisch ontwerper Victoria Tanczos en een klinisch psycholoog. Hun doel is om kinderen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en het opbouwen van een positief zelfbeeld.

De kracht van affirmaties voor kinderen

De affirmatiekaarten van Growkid bevatten krachtige, positieve uitspraken in de eerste persoon, zoals “Ik ben trots op wie ik ben!” Deze korte zinnen helpen kinderen te geloven dat ze sterk, slim en uniek zijn. Onderzoek toont aan dat de zelfidentiteit van een kind zeer flexibel is en dat volwassenen een cruciale rol spelen in het vormgeven van hun kijk op zichzelf en de wereld om hen heen. Door deze positieve affirmaties regelmatig met kinderen te oefenen, leg je een fundament voor veerkracht en zelfvertrouwen, dat ze later in hun leven zal helpen om uitdagingen aan te gaan.

Mantra’s gebruiken met Liam en Olivia

Bij ons thuis hebben we ontdekt hoe waardevol het is om de “Mantras for Mini”-kaarten van Growkid te integreren in onze dagelijkse routine. Voor het slapengaan nemen Liam, Olivia en ik een moment om samen een kaart uit te kiezen en de mantra hardop te herhalen. Dit ritueel is niet alleen een mooie manier om de dag af te sluiten, maar het geeft ons ook de kans om even stil te staan bij wat we hebben geleerd en hoe we ons voelen. De mantra’s helpen Liam en Olivia om in zichzelf te geloven, vooral in momenten waarop ze het even moeilijk hebben.

Een project gedreven door passie

Growkid is opgericht door Anniek van Hartingsveldt en Victoria Tanczos, twee gedreven ondernemers met een passie voor persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en design. Hun missie is om producten te creëren die niet alleen kinderen, maar ook volwassenen aanspreken en ondersteunen in hun groei. “Mantras for Mini” is het resultaat van hun gezamenlijke visie om kinderen te helpen om zelfverzekerder en veerkrachtiger op te groeien.

De praktische details van Growkid

De “Mantras for Mini”-kaarten bestaan uit een verzameling van 22 kleurrijke kaarten, elk met een unieke affirmatie. De kaarten zijn vanaf 20 december 2023 verkrijgbaar via de website van Growkid (www.growkid.store). Dit product is een prachtig hulpmiddel voor ouders, leerkrachten en verzorgers die kinderen. Ze helpen bij hun emotionele en mentale ontwikkeling.

Conclusie: de kracht van positieve woorden

Het gebruik van mantra’s met kinderen is een eenvoudige maar effectieve manier om hen te ondersteunen in hun persoonlijke groei. De “Mantras for Mini”-kaarten van Growkid bieden een toegankelijke manier om positieve affirmaties in het leven van kinderen te introduceren. Voor ons gezin is het een waardevol moment van verbinding en rust voor het slapengaan. Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar manieren om de zelfliefde en het zelfvertrouwen van hun kinderen te versterken.

Dus, of je nu een ouder, leraar of verzorger bent, deze affirmatiekaarten zijn een geweldige manier om kinderen te leren dat ze trots kunnen zijn op wie ze zijn en dat ze in zichzelf mogen geloven. Hoe anders ze ook zijn

Growkid: Ontdek de kracht van positieve affirmaties met “Mantras for Mini”!

Geef je kinderen de tools die ze nodig hebben om vol vertrouwen en zelfliefde door het leven te gaan. Deze prachtige set mantra-kaarten van Growkid is de perfecte manier om samen een moment van rust en verbinding te creëren. Wacht niet langer en help jouw kinderen om in zichzelf te geloven!

🌟 Klik hier om de kaarten te bestellen en een verschil te maken in het leven van jouw kinderen: Growkid – Mantras for Mini 🌟