Eindelijk is het zo ver! Het lijkt erop dat de zomer in Nederland is doorgebroken en dat we eindelijk het lekkere weer hebben waar we altijd zo van houden. Helaas hebben de meeste newborns, en daardoor ook de ouders, er wat meer moeite mee. Wat kun je nu met je kindje doen wanneer het zo warm is? Dat lees je in deze blogpost.

De allereerste zomer en warm weer

De meningen zijn verdeeld over wanneer het ‘goed’ is om geboren te worden. De ene zegt dat de lente perfect is, de ander verkiest het einde van de winter, nog een ander ander heeft liever de herfst en weer een ander de zomer. Tja, alles heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen.

>> LEES OOK: Kruipen vs. Billenschuiven: wat is het effect op de rest van de motoriek?

Wanneer een kindje net geboren is, wil het vooral bij papa of mama zijn. Hun geur, hartslag en stem maken het kindje rustig en dat zorgt ervoor dat het zich prettig voelt als pasgeboren baby. De temperatuur maakt niet zoveel uit, als het kindje maar bij zijn/haar ouders is.

Nu zullen de ouders het daar niet altijd helemaal mee eens zijn, want hoe warm is zo’n kleintje om de hele tijd heel heel heel dicht bij je te dragen en tegen je aan geplakt te hebben? Het wordt vanzelf lekker plakken en zweten met zo’n kleintje tegen je aan.

Eindelijk is het zo ver! Met het warme weer lijkt de zomer in Nederland doorgebroken. Helaas hebben de meeste newborns, en daardoor ook de ouders, er wat meer moeite mee. Wat kun je nu met je kindje doen wanneer het zo warm is? Dat lees je in deze blogpost.

Dat wordt brullen

Zo’n kleine kindjes snappen niet waarom iets zo warm is. Het zal dan ook regelmatig gebeuren dat ze gaan huilen vanwege de warmte. Dat maakt het probleem alleen nog maar erger, want hoe harder het huilt, hoe warmer het kindje het zal krijgen. Bovendien moeten de ouders, die inmiddels al een natte rug hebben, het kindje ook nog eens dicht tegen zich houden om het te kunnen troosten. Al die factoren samen bieden garantie op een hele hete boel!

Afkoelen voor dummy’s

Een pasgeborene kun je nog niet in een koud zwembad gooien. Dat mag nog helemaal niet! Het is dus een kunst om ze af te laten koelen. Het belangrijkste is schaduw. Zorg ervoor dat je ergens gaat zitten waar het koel is. Leg je kindje bijvoorbeeld in de kinderwagenbak en zet deze in de schaduw.

Let op! Doe geen hydrofiele luier over de kap van de kinderwagen. Dit kan de temperatuur namelijk soms tot hoog in de 30 graden laten stijgen! Het wordt dan veel te heet voor je kindje. Een speciale parasol voor de kinderwagen is veel beter, omdat er dan nog wind onder de parasol door kan waaien, wat voor verkoeling kan zorgen.

Tummy tub

Als je kindje iets groter is, een maand of drie, dan zou je het ook in water kunnen laten afkoelen. Belangrijk is dat je voor een temperatuur kiest die je zelf ook prettig zou vinden. Ga niet voor ijswater, want daar word je zelf met deze temperaturen ook niet gelukkig van. Kies liever voor een lauwwarme temperatuur.

Eindelijk is het zo ver! Met het warme weer lijkt de zomer in Nederland doorgebroken. Helaas hebben de meeste newborns, en daardoor ook de ouders, er wat meer moeite mee. Wat kun je nu met je kindje doen wanneer het zo warm is? Dat lees je in deze blogpost.

Zorg ervoor dat de kuip waar je het water in doet, niet te groot is. Dat is immers voor veel kindjes te overweldigend en te koud en daardoor onprettig. Jij gaat ook liever in een dompelbad dan in een groot ijszwembad. Een tummy tub is daarvoor een goede uitkomst. Daarin hoeft eigenlijk maar weinig water. Je kindje kan er ook niet in spartelen. Daardoor koelt het geleidelijk af.

Nu hoop ik dat het nog heel erg lang zo’n mooie weer blijft en dat we een lange zomer hebben. Helemaal nu je weet hoe je je kindje kunt laten afkoelen! 😉

Fijne zomer!

Hoe ga jij om met dit warme weer? En heeft jouw baby last van de warmte (gehad)? Wij zijn benieuwd. Laat je het ons weten onder dit bericht of op onze Facebookpagina?