Wij delen snelle en lekkere recepten voor het kerstdiner bij Kinderfavorites. Vanmorgen zagen wij een blog voorbij komen van Merel met een titel die ons direct aansprak ‘Iets simpels maken voor het kerstdiners; kan dat nog wel?’. Daar heeft zij echt een punt want met alle ‘insta perfecte’ plaatjes lijkt het alsof je bijna een culinair 5 gangen diner moet maken. Ons motto is vooral ‘keep it simple’. Daarom willen wij vandaag inspiratie delen om te laten zien dat je met hele simpele gerechten toch iets heel leuks op tafel kunt toveren voor het kerstdiner. Uiteraard ook erg leuk om mee te geven voor het kerstdiner op school. We delen vandaag 4 keer een voorgerecht, 4 keer een hoofdgerecht en 4 keer een nagerecht. Doe er je voordeel mee!

LEES OOK: De mooiste kerstballen, ook nog scherp geprijsd.

Kerstdiner voor kinderen

Voorgerechten Kerstkerstdiner school | Kinderfavorites

 1. We trappen af met een watermeloen kerstboom. Lekker en simpel. Dan scoort iedereen punten. Deze kerstboom is gemaakt van watermeloen en versierd met stiften van Dr. Oetker.
 2. Het tweede recept is ook binnen een handomdraai gemaakt. Het zijn net kaasstengels. Dit maak je door sterren uit plakjes bladerdeeg te halen. Besmeer ze vervolgens met losgeklopt ei en bestrooi ze daarna met geraspte kaas. Eventueel kan je ze nog op smaak brengen met wat zout, peper of andere kruiden. Dan zo’n 10 minuten in de oven op 200 graden. En smullen maar!
 3. Deze kerstboompjes van komkommer zijn hartstikke leuk. Je snijdt plakken van de komkommer met een kaasschaaf en rijgt ze dan aan een kleine satéprikker. Om hem neer te kunnen zetten kan je de satéprikker in een stuk komkommer steken. En als finishing touch krijgt de boom nog een piek in de vorm van een kaasster. Maar die kun je ook van paprika maken of er een cherry tomaatje op prikken.
 4. En dan alweer het laatste voorgerecht. Dit is waarschijnlijk het meest eenvoudige recept en ziet er hartstikke tof uit. Je snijdt een banaan in plakjes. Deze prik je op een satéprikkertje, aardbei erop en als muts een mini marshmallow of gewoon spekje. We love it!

Hoofdgerechten Kerstrecepten kerstdiner | Kinderfavorites

 1. Het eerste hoofdgerecht is zelfs voor de kinderen die echt bijna niks lusten een aanrader. Dit is namelijk gewoon een broodje hagelslag. Maar dan wel leuk opgediend natuurlijk in de vorm van een broodkerstboom! Uiteraard kan je dit maken met verschillende soorten hagelslag. Je legt stukjes brood in de vorm van een driehoek over elkaar.
 2. Het tweede hoofdgerecht voor het kerstdiner is een ronde pannenkoek. Deze hebben wij versierd als rendiertje met een M&M en stiften van Dr Oetker.
 3. Voor de kerstboompizza’s adviseren wij om een kant & klare pizzabodem in vorm te maken van een kerstboom. Vervolgens deze in te smeren met tomatenpuree. En tot slot te versieren met paprika en geraspte kaas. Doe ze vervolgens zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 4. Tot slot een hamburger met een bladerdeegster erop. Deze prik je ook weer op een satéprikker. De hamburger kan je zelf maken, maar je zou ook hamburgers kunnen gebruiken die je nu volop in de winkels ziet voor de gourmet. We hielden het simpel nietwaar? Warm deze op en maak de sterren tegelijkertijd in de oven.

LEES OOK: Los recept; kerstmannetjes met aardbei

Nagerechten Kerstkerstdiner recepten | Kinderfavorites

 1. Deze rendieren zijn ook een upgrade voor de kersttafel van het kerstdiner. Je maakt ze door een marshmallow op een stokje of rietje te prikken. Vervolgens in de smeren met chocoladesaus. Dan decoreren met een pretzel, oogjes en een Smartie voor de neus.
 2. Ook deze hoedjes staan ontzettend leuk en zijn super lekker. De foto heeft weinig uitleg nodig. Je hebt nodig een ronde brownie, een beetje slagroom, een aardbei. Als alternatief voor de slagroom zou je ook vanille icing kunnen gebruiken. Slagroom zakt soms in elkaar als het vervoerd moet worden of als het even in de klas staat. En dat zou natuurlijk zonde zijn van je werk.
 3. Ook deze aardbeien zijn een mega hit. En ook nog een beetje gezond. Het enige wat je hoeft te doen is de onderkant van een aardbei eraf snijden, vanille icing ertussen spuiten en daarna het onderkantje van de aardbei als hoedje er bovenop zetten. Et voilà!
 4. Tot slot nog een paar leuke sneeuwpoppen, puur omdat er zoveel leuks van te maken valt. Je doet een drietal marshmallows op een grote satéprikker, versierd hem met de stiften van Dr. Oetker. En binnen een mum van tijd een lekker hapje klaar.

2 Comments on Snelle en lekkere recepten voor het kerstdiner

Comments are closed.