Ik twijfelde eerst om naar Plopsaland te gaan. Zou Sam er al iets aan hebben? Zijn er voldoende attracties voor kleine kindjes (2 jaar)? En wat met haar middagdutje? W ant een ticket kopen voor een halve dag … Goedkoop is het niet. Ik had me eerst wat bevraagd bij andere ouders en zij waren allemaal heel positief. Eenmaal daar bleken mijn twijfels dan ook volledig ongegrond. Het was een echt succes! Hierbij enkele bruikbare tips die we kregen en ook graag met jullie delen!

Plopsaland De Panne: Sams eerste pretpark

plopsaland

 

Vermijd wachttijden

We verbleven een weekendje in Oostduinkerke en namen de kusttram richting Plopsaland. Superhandig en voor Sam op zich al een leuk avontuur. Door de kusttram te nemen moesten we niet aanschuiven aan de parking en kwam het ook iets goedkoper uit. De kusttram stopt pal voor de ingang. Ideaal!

De konijntjes, Sam haar favoriete attractie

We kozen bewust voor een maandag in de hoop dat het niet te druk zou zijn. Een goede keuze, zo bleek! We kwamen toe rond het openingsuur en er was helemaal niet veel volk. Heerlijk om zo een pretpark binnen te wandelen.

bumba Bumba Bumba! Haar grote held, maar liefst wat op afstand :D.

Overweeg een abonnement

Ik had van heel wat ouders de tip gekregen om een abonnement aan te schaffen. In eerste instantie leek ons dat vooral duur en overbodig, maar uiteindelijk was het voor ons de beste deal. Bekijk het zeker eens!

Naast ‘gratis’ inkom in de andere Plopsa-parken krijg je ook grote kortingen op tal van andere parken. Zo zijn we al enkele keren naar Plopsa Indoor en de Olmense zoo geweest en plannen we binnenkort nog eens een uitstap naar Pairi Daiza. We hebben onze investering er heel snel uitgehaald.

plopsa

Neem je eigen lunch mee

Het eten en drinken ter plaatse is erg duur en ook niet lekker of ‘gezond’. Iets waar pretparken misschien wel wat meer op mogen inspelen … Neem dus zeker wat eten en drinken mee. Er zijn voldoende tafeltjes waar je je lunch rustig kan opeten.

Leukste attracties voor je peuter

Mayaland, de kikkers, de konijntjes, de speeltuintjes en de diertjes waren de absolute favorieten van Sam.

speeltuin  mayaland

 

 

 

 

 

 

Een echte tegenvaller in Plopsaland was ‘Het bos van Plop’. De kabouters vond ik persoonlijk nogal eng en stoffig en het was er ook erg donker. Nog iets te eng voor heel wat kleine kindjes, vrees ik. Verwacht dus zeker geen feeëriek beeld zoals ‘It’s a small world’ in Disney.

plopsa

plopsa

 

 

 

 

 

 

 

Doorheen de dag zijn er ook signeersessies of minishows met de figuurtjes van Studio 100. Zelf gingen we naar de mini-Bumbadansshow. Veel stelde het niet voor, maar de kindjes vonden het geweldig! Ze kregen nadien een snoepje en mochten op de foto met hun held. Ook wij hebben natuurlijk onze eerste pretparkfoto gekocht ;).

plopsaland

Volg Bo via haar Instagram Ourtreeoflife_

Algemene beleving

Plopsa de Panne is een erg mooi park met heel veel leuke attracties voor alle leeftijden. Zeker als je kindje groter dan een meter is, kan je het park nog meer ten volle beleven. Er is veel groen en zelfs in het hoogseizoen is het er niet te druk. We hebben er echt van genoten. Rond 16.00 uur zijn we rustig naar huis gegaan en niet veel later is Sam als een blok in slaap gevallen.

Lees ook:  Mijn Eerste babyaankoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code