Deze week zetten we de webshop Little Green Goods in de spotlights! Een shop vol bewuste artikelen voor een groene leefstijl. Lees je mee?

Little Green Goods

De shop kwam ik tegen via Instagram, where else? Ik dacht gelijk: hier wil ik aandacht aan geven op de blog. Want begint een betere wereld niet bij jezelf? Juist! En de eigenaren van de shop, een gezellige familie uit Alphen aan den Rijn, vertellen graag meer.

Little Green Goods

Q&A

Vertel eens kort over jullie zelf. Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Wilfred, Michelle, Noi en Lev. Wij wonen in Alphen aan den Rijn samen met onze kat Messi en hond Bowey in een 100 jaar oud huis met een heerlijke grote, groene tuin. Onze grote vriend is ons paard Rob, maar hij heeft zijn eigen huis in de polder.

Wij zijn een gezin dat de voorkeur geeft aan intuïtieve keuzes maken, dat veel waarde hecht aan natuurlijke voeding, dat het leven op aarde niet als vanzelfsprekend ervaart, dat het leven bijzonder vindt, dat geniet van de kleine dingen in het leven, dat liefde heeft voor dieren, dat spiritualiteit als inspirerend ervaart en dat het leven in een realistisch perspectief plaatst.

Het onstaan

Hoe is Little Green Goods ontstaan?

Ik, Michelle, ben na jarenlange gezondheidsproblemen mijn leefstijl en voedingspatroon gaan aanpassen. Terug naar de basis! Wilfred en ik hebben dit inmiddels samen steeds meer weten te verfijnen. Omwille van onze gezondheid, maar ook steeds meer uit principe voor mens, dier en milieu.

Zeker met de komst van onze kinderen is ons bewustzijn steeds meer veranderd en stemmen wij onze keuzes af op basis van zaken als gezonde voeding, energie, dierenleed, duurzaamheid, het milieu en het klimaat.

Little Green Goods Little Green Goods

Met mijn opleidingen in de kinderzorg en in de sport als basis, ben ik mij gaandeweg gaan specialiseren als leefstijlcoach en heb ik mijn diploma behaald voor kindervoedingscoach. Met deze basis op zak is in 2016 mijn bedrijf Novi Leefstijl ontstaan en deel ik mijn kennis en ervaring op het gebied van een gezonde leefstijl en gezonde voeding met andere ouders en kinderen. Eveneens ben ik destijds met Novi een blog gestart om via het internet en social media een grote groep ouders en kinderen te kunnen bereiken. Ondanks dat ik merkte dat er behoefte was aan de informatie die ik deelde, voelde dit lange tijd als niet compleet. Ik wilde meer verbinding leggen tussen hetgeen ik aan kennis en ervaring had opgebouwd en de middelen die men kan inzetten om te komen tot die meer gezonde en groene leefstijl.

Onze kennis, ervaring, keuzes en principes hebben wij vertaald in Little Green Goods.

Missie

Hebben jullie een missie?

Making the world a mindfull place

Wij zijn van mening dat de wereld vandaag de dag onvoldoende bewust is. Bewust in de breedste zin van het woord. Onvoldoende bewust wat betreft voeding, prikkels uit onze omgeving, dierenleed, milieuvervuiling, klimaatverandering enzovoort. Hier kun je boos, verdrietig, angstig of verbaasd om zijn. Het is echter wat het is. Alles heeft een reden. Het leven leest ons de les en als we goed genoeg luisteren en kijken, kunnen we bewuste keuzes maken om zaken te veranderen. Iedereen kan daaraan bijdragen. Alle beetjes helpen.

Zo denken wij met Little Green Goods een bijdrage te kunnen leveren om het bewustzijn van mensen te doen veranderen ten behoeve van mens, dier en natuur.

Onze producten kiezen wij zorgvuldig. Wij vragen onszelf eerst af welke producten wij noodzakelijk achten, welke producten wij graag gebruiken, welke producten wij een gezonde keuze vinden en welke producten een bijdrage leveren aan o.a. duurzaamheid en een gezond milieu.

Little Green Goods Little Green Goods Little Green Goods

Op Little Green Goods zul je dan ook niet honderden producten vinden. Wij hebben niet de ambitie om een online warenhuis te zijn.

Wij hebben enkel en alleen als missie ouders en kinderen te helpen in de richting van een leven met gezonde, groene en bewuste keuzes voor mens, dier en milieu. Om zo met een elkaar te kunnen werken aan “a mindfull planet”.

Business & gezin

Hoe combineren jullie het runnen van een eigen business met een gezin?

Ik, Michelle, heb twee jaar geleden de keuze gemaakt om vanuit huis te gaan werken. Aanwezig zijn voor de kinderen heeft, nu zij nog zo jong zijn, mijn hoogste prioriteit. Noi en Lev zitten inmiddels wel beiden op school, dus ik kan veel werk verrichten onder schooltijd. Daarnaast vinden Wilfred en ik het geen probleem om in onze avonduren bezig te zijn met hetgeen wij leuk vinden, waaronder dus onze webshop.

Wij denken dat de kracht van het kunnen realiseren van je dromen ligt in geloven in jezelf en het hebben van een doel om je dromen te kunnen verwezenlijken. En hoe mooi en inspirerend is het als jij je dromen kunt delen met anderen mensen?

Toekomst

Hebben jullie plannen en/of goals voor de toekomst?

Dat is altijd een leuke vraag. Plannen genoeg. Nu focussen we ons op het laten groeien en de doorontwikkeling van Little Green Goods in combinatie met de blog op Novi Leefstijl. De basis van de shop is er nu, maar we willen het aanbod uiteraard laten doorgroeien. Maar dan wel echt met een achterliggende gedachte. Waarom is het beter om voor bepaalde producten te kiezen? In welk opzicht zijn producten een meer bewuste en/of gezondere keuze dan andere producten? Op welke wijze dragen producten bij aan een gezond milieu? In de blogposts gaan wij daar uitgebreid op in.

Ter ondersteuning van bovenstaande gaan wij verder op zoek naar merken en bedrijven waar wij graag mee willen samenwerken en waarvan wij denken dat wij ons doel samen kunnen meebepalen en daarmee onze missie kunnen volbrengen.

Dé musthave

Last but not least! Wat is dé musthave verkrijgbaar via jullie site?

Jeetje, dat is een lastige vraag. Sowieso denken wij dat voor iedereen een andere must have bestaat. Een musthave is volgens ons iets dat je bewust kiest op basis van jouw eigen behoefte. In het kader van duurzaamheid stimuleren wij onze klanten dan ook te kopen wat echt een aanvulling is op de eigen leefstijl.

Ons aanbod is gericht op baby, kind, papa en mama. Dus voor iedereen een andere musthave, maar als wij zelf moeten kiezen dan zijn wat ons betreft de producten van Hevea een musthave voor de allerkleinsten onder ons. Dit prachtige natuurproduct kun je echt zorgeloos gebruiken. We hebben op dit moment zuigflessen, spenen, bijtringen en badspeeltjes in de shop. De producten van Hevea zijn gemaakt van de heveaboom. Van die boom wordt een natuurlijk rubber gemaakt dat volledig vrij is van gifstoffen en uitermate veilig is in gebruik.

Niet het meest belangrijke, maar wel een fijne bijkomstigheid is dat de producten van Hevea ook nog eens heel mooi en leuk zijn. Geen saaie ontwerpen, maar echt producten die het oog ook strelen.

Little Green Goods

Neem gauw een kijkje op de site van Little Green Goods en met de code online2018 krijgen jullie als lezers 10% korting op de eerste aankoop.

Volg Little Green goods via Instagram en Facebook!

 

Liefs, Joene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *