Hoera! Vandaag is het groot feest. Mijn blog bestaat namelijk 1 jaar. Echt bizar want zo snel als een kind opgroeit, zo snel is de tijd met de blog omgevlogen. Een jaar dat zich vooral kenmerkte door veel hoogtepunten. Vandaag blik ik terug op mijn eerste jaar bloggen.  

Toen ik vorig jaar besloot om deze blog te starten, had ik nooit durven dromen over waar ik nu zou staan. Inmiddels heb ik een fantastisch team en kan ik nog altijd uren trots praten over wat ik samen met hen bereikt heb. Vandaag blik ik terug op het afgelopen jaar.

Hoe het allemaal begon

Ik ben al ruim 2 jaar bezig om mijn eigen label op te zetten. Ontzettend spannend en heel veel nieuwe dingen. Omdat ik altijd in het ziekenhuis heb gewerkt, had ik weinig ervaring met internetondernemen. Daarom besloot ik om een blog te starten. Ik was altijd al dol op leuke dingen uitzoeken en schrijven. Het leek me dus ontzettend leuk om dat tot uiting te brengen in een blog.

Daarnaast kon ik kennis maken met het online netwerken, etc. Kortom een win-win situatie. Er was enkel een minpuntje. Ik had namelijk een laptop die al jaren oud was, soms tot in het dorp hiernaast hoorbaar was en regelmatig vast liep. Iets wat toentertijd veel ergernis opleverde en nu vooral kostelijk om gelachen wordt.

In tussentijd

Zoals ik al eerder aangaf is de blog behoorlijk gegroeid. Ik heb ook besloten om met gastbloggers te gaan werken. Ik heb de eerste  maanden alles alleen gedaan en vond het zo fijn om met andere mama’s te brainstormen over hoe we de blog naar een hoger level konden brengen. Ook input van anderen verruimt onze kennis, netwerk en veel meer. Waar ik veel waarde aan hecht is dat er met heel veel enthousiasme gewerkt wordt, maar ook sta ik open voor alle ideeën van de gastbloggers. Zij geven mij zoveel energie en leuke input.

De veranderingen

Omdat ik binnen een korte tijd behoorlijk gegroeid ben, vroeg dit ook om veranderingen. Zo ben ik vaker gaan publiceren en deel ik mijn berichten in bloggersgroepen, etc. Maar ook gastbloggers zijn een belangrijke factor geworden. Zij verbreden namelijk de onderwerpen die op de blog staan. Ik heb 2 keer een oproep geplaatst voor gastbloggers en daar zijn boven verwachting veel reacties op gekomen. Voor mij gaf die oproep de mogelijkheid om te screenen en meiden uit te kiezen met een bepaalde expertise. Zo kan ik ook de lezer een breed aanbod aanbieden qua onderwerpen. Mijn doel was immers om een totaalplaatje aan te bieden van alles wat mama’s en soms papa’s bezighoudt.

Ohja! Er is trouwens een volle kop thee over mijn laptop gevallen. Het klinkt misschien gek maar dat ‘oude’ baasje had mij zoveel gebracht dat ik er gewoon een beetje down door was geworden. Nu was ik immers gedwongen om een andere te kopen. En zoals dat met heel veel dingen gaat in het leven is dat achteraf alleen maar goed geweest. Nu ik een goede laptop heb, werkt gewoon echt alles beter, sneller, mooier, etc. Iets wat natuurijk noodzakelijk is nu ik mij ook heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Nieuwe rubrieken in de loop der tijd

Omdat de mamablogs echt als paddenstoelen de grond uit schieten is het belangrijk om te vernieuwen, in te spelen op wat goed loopt en te laten wat juist helemaal niet loopt. Dat heeft mij een hoop inzichten gegeven en er zijn in tussentijd diverse nieuwe rubrieken bijgekomen. Zoals de “Q&A met mama’s”, “de babykamer van..” en “de bijzondere verhalen”. Die categorieën werden laaiend enthousiaste ontvangen en doen het nog altijd heel erg goed.

Hoera Onlinelifestylemagazine bestaat 1 jaar!

Nu inmiddels een jaar later is het ook noodzaak om plannen bij te schaven en nieuwe doelen op te stellen. Zo wil ik de komende maanden 2 blogs per dag minimaal blijven publiceren en wil ik op zoek gaan naar versterking van het team. Dus leuke mama’s die dit lezen en enthousiast zijn, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast ben ik druk bezig met het organiseren van een teamuitje. Iets waar ik echt voor aan het aftellen ben en ik kan niet wachten om iedereen te ontmoeten en ons succes te vieren.

Dankbaar

Ik ben iedereen ontzettend dankbaar! Allereerst de meiden die mijn team zijn komen versterken, maar ook niet te vergeten de meiden die deel uit hebben gemaakt van het team. Ook onze volgers zorgen ervoor dat ik dagelijks opsta met ongelooflijk veel zin om aan deze blog te werken. En ook voor de toekomst beloofd dit heel veel moois. Ik hoop dan ook in deze lijn te blijven groeien, te vernieuwen en dagelijks vele mama’s en papa’s te inspireren en enthousiast te maken!

Tot slot nog een leuk nieuwtje.. De komende maand zijn er diverse toffe winacties gepland om samen met jullie ons 1jarig jubileum te vieren. Houd de blog dus goed in de gaten!

5 Comments on Hoera Onlinelifestylemagazine.com bestaat 1 jaar!

  1. Gefeliciteerd Judith 🙂 je hebt echt een super leuk platform 🙂 Lees met veel plezier de blogs die hier staan.
    Go Girl.

    Liefs Jungja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *