Het hele jaar vertoeven wij graag aan het water. Hoewel we de kids altijd goed in de gaten houden, kun je nooit helemaal voorkomen dat een kind ongezien in het water terecht komt. Je hoeft immers maar 10 tellen op je telefoon te kijken en een ondeugende peuter zoals Liam is al weg. Om deze reden zorgen we er voor dat de kids altijd zwembandjes om hebben. Ook als de kids niet in het water zijn, laten we de zwembandjes om. Zo worden ongelukken voorkomen als de kids toch per ongeluk in het water terecht zouden komen.

Tips voor zwembandjeszwembandjes voor kinderen

In dit artikel vertellen we je graag meer over waar je op moet letten als je zwembandjes gaat kopen voor je kind. Daarnaast zetten wij onze favoriete zwembandjes op een rijtje. Deze zwembandjes zijn veilig en absoluut onmisbaar als je naar het water gaat met kleine kids. Zwembandjes zijn te koop met verschillende prints zodat je kind er stylish bij loopt!

OOK LEUK: Het tofste waterspeelgoed!

Waar let je op bij het kopen?

Koop zwembandjes die passen bij de leeftijd en de maat van je kind. Het is belangrijk om bandjes te kopen die goed aansluiten (en dus niet makkelijk afglijden zodra je kind in het water springt). Voor baby’s koop je speciale babyfloaters. Houd er wel rekening mee dat deze floaters redelijk makkelijk kunnen omslaan. Laat de baby dus nooit zonder toezicht in het water!

Tot wanneer zwembandjes dragen?

Laat je kind zwembandjes dragen totdat hij goed zelfstandig kan zwemmen. Voordat je kind zijn zwemdiploma’s op zak heeft houd je de bandjes dus gewoon om. Onthoud wel dat zwemmen in de zee (vanwege de golven en stromingen) net even wat gevaarlijker kan zijn dan zwemmen in het zwembad. Blijf dus altijd in de buurt, of je kind nu wel of geen bandjes om heeft.

OOK LEUK: De leukste zwembadjes

Aparte luchtkamers en veiligheidsventielen

Kies voor zwembandjes met minimaal twee aparte luchtkamers en veiligheidsventielen. Mocht er een luchtkamer kapot gaan, dan blijft je kindje toch drijven. De veiligheidsventielen zorgen er bovendien voor dat de lucht langzaamaan wegloopt.

Veiligheidskeurmerk bandjes

Check het veiligheidskeurmerk. Het veiligheidskeurmerk EN13138 betekend dat de bandjes voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Je rekent er hierdoor op dat de bandjes kwalitatief goed zijn en uitgebreid getest zijn op verschillende veiligheidspunten.

Waar koop je de leukste bandjes?

Zwembandjes Konges Sjold Zwembandjes van Konges Sjold | Hippe zwembandjes voor kinderen

(Klik op de foto voor meer info)

We trappen af met de bandjes van Konges Sjold. Dit merk lichten we vaker uit en wat zijn we ook weer razend enthousiast over deze exemplaren. En niet geheel verrassend daarom een plek in de tips voor de leukste zwembandjes. Wij zijn fan van deze Lemons, maar er zijn nog meer varianten die ook super gaaf zijn!

Swim Essentials roze leopard

zwembandjes roze leopard

(Klik op de foto voor meer info)

Puddle Jumpers

puddle jumpers kinderen | zwemmen

 

(Klik op de foto voor meer info)

Leopard beige bandjes

(Klik op de foto voor meer info)

Zwembandjes met dino’s

(Klik op de foto voor meer info)

Bandjes mimosa print van Garbo & Friends

Zwembandjes Garbo & Friends

(Klik op de foto voor meer info)

Oranje bandjes van Hema

bandjes met streep

(Klik op de foto voor meer info)

Zwembandjes met walvissen

(Klik op de foto voor meer info)

Bandjes met zeepaardjes

(Klik op de foto voor meer info)

Zwembandjes met regenboog

zwembandjes met regenboog

(Klik op de foto voor meer info)