Op zoek naar een last minute en wil je eens wat anders? Go north! Wij reden afgelopen zomer met de auto naar Zweden en het was geweldig! Zweden bleek een ideaal vakantieland voor gezinnen. Waarom? Mijn ervaring deel ik graag met jullie!

Eens wat anders!

Afgelopen zomer gingen wij met vrienden op autoreis naar Zuid-Zweden. We maakten een tussenstop in Puttgarden, het uiterste puntje van Duitsland. De volgende morgen pakten we de ferry naar onze bestemming Västra Torup. De boottocht was een bezienswaardigheid op zich. Isa vond het fantastisch (en ik was allang blij dat ik niet zeeziek was). In totaal ben je inclusief boottocht en plaspauzes ongeveer 11 uur onderweg.

Op de ferry naar Zweden

Zweden, een ideaal vakantieland

Op het moment van aankomst wisten we al meteen dat Zweden een ideale bestemming voor mensen met kinderen (en honden). De ruimte, de rust, de natuur met zijn uitgestrekte bossen, mooie meren en rendieren. Je komt er echt tot rust. Isa is sowieso helemaal in haar element in de natuur. Je ziet haar gewoon genieten. Via Natuurhuisje vonden wij het ideale vakantiehuisje. Het was een heerlijke plek midden in het bos met een bbq, sauna en zelfs een bootje dat aan een prachtig meer op loopafstand lag. Iedere avond als de kids sliepen, zaten wij uren buiten rond het kampvuur. Ultiem geluk! Aan het eind van onze vakantie waren alle houtblokken naast het huisje op en hebben de mannen zich nog even kunnen uitleven met een bijl.

Ray en Isa aan het meertje

Söderåsen National Park

Tijdens onze vakantie hebben we Söderåsen National Park bezocht. Het park is 150 miljoen jaar oud en volgens de legende is de natuur hier tot stand is gekomen met behulp van reuzen. En laat de GVR nu net mijn favoriete jeugdboek zijn. Als je echt diep het park in wilt gaan, kun je beter geen buggy meenemen maar een draagzak. Het houten looppad houdt op een gegeven moment namelijk op.

nationaal park

Het strand van Ängelholm

Vergeet Frankrijk en Spanje. De zandstranden van Zweden zijn supermooi! Wij gingen naar het plaatsje Ängelholm in het zuidoosten van Zweden en vonden een prachtig, uitgestorven zandstrand waar we gepicknickt hebben. Het zonnetje scheen, dus we hebben zelfs nog een beetje aan onze tan kunnen werken. Als je van zon, zee en strand houdt, is Zweden alleen geen aanrader. De gemiddelde temperatuur tijdens onze vakantie (augustus) was 22 graden met een paar uitschieters naar 24 graden. Maar met kleine kinderen vind ik deze temperatuur eigenlijk wel ideaal!

Isa en ik op strand

strand angelholm

Voor de animal lovers!

Het hoogtepunt van Isa haar vakantie was toch wel de elandsafari. We bezochten een elandenpark waar de elanden in hun natuurlijke omgeving leven. Isa houdt van dieren en ze vond het dan ook helemaal geweldig dat ze de elanden zelfs mocht voeren. Ook bezochten wij het mooie Skånes Djurpark, ’s werelds grootste dierentuin met Scandinavische dieren. De dierentuin ligt op een prachtige locatie in het bos en er liepen zelfs wilde zwijntjes los, die zich zowaar lieten knuffelen door mijn kleine dierenvriend.

Elandenpark

Overtuigd?

Als je naar iets anders op zoek bent dan Frankrijk of Spanje, denk dan dus ook eens aan Scandinavië. Wij hebben een heerlijke tijd gehad in Zweden en hebben genoten van de rust en de natuur. Op de terugweg zijn wij via Denemarken naar huis gereden en hebben nog een paar dagen in Kopenhagen doorgebracht. Wat een geweldige stad is dit met zijn Tivoli, gekleurde huisjes en de kleine zeemeermin! Wat zijn jouw ervaringen met Scandinavië? Of hebben jullie een andere favoriete vakantiebestemming?

X
Simone

 

1 Comment on Zweden met kids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code