Zwanger tijdens de feestdagen. En alleen jij en je partner zijn daarvan op de hoogte. Je bent dus pril zwanger en eigenlijk wil je dit geheim liever nog niet met anderen delen. Maar hoe doe je dat tijdens de feestdagen!? 

Je vervelende oom en praatgrage schoonzus hoeven nog niet van dit kleine wonder op de hoogte worden gebracht. Eerst maar eens de echo afwachten en wanneer alles in orde is, mag het de buitenwereld in. Maar dan moet je wel de feestdagen overbruggen. Hierbij 4 tips om dit wellicht mogelijk te maken.

It’s all about teamwork!

  • Wanneer echt alleen jij en je partner op de hoogte zijn, betekent dat, dat je samen moet werken. Wordt er een wijntje voor jullie ingeschonken? Dan drinkt hij zijn glas eerst leeg en schenk jij jouw wijn over. Oké oké, dit gaat soms niet onopgemerkt natuurlijk. Je kunt zeggen dat de wijn niet smaakt en nee je hoeft ook geen andere variant. Als men vraagt of je zwanger bent: keihard liegen, wellicht moet je dit van tevoren nog even oefenen.
  • Filet american, schimmelkaas, zalm. Loopt het water je al in de mond? Jammer dan, dit krijg je de komende maanden niet. Maar misschien wel tijdens de feestdagen! Stel dat je het al wel met je (schoon)ouders hebt gedeeld dan vraag je of ze deze producten niet willen aanbieden aan jou. En wellicht wordt er niet rondgegaan met hapjes, maar staat het gewoon op tafel. Bij mijn moeder en schoonmoeder staat er voor ieder wat wils. Het is natuurlijk mogelijk dat de gerookte zalm als voorgerecht wordt geserveerd, dan heb je misschien een klein probleempje. Wederom (onopgemerkt) op het bord van je partner deponeren?

Uit eten? feestje?

  • Wanneer je tijdens de feestdagen uit eten gaat, is het menu in de meeste restaurants al bekend. Staan er producten op die jij tijdens je zwangerschap beter niet kunt eten? Bel dan het restaurant en leg de situatie uit. Wellicht zijn er binnen het gezelschap ook personen die het menu aangepast willen hebben, dan valt het minder op. Zo niet? Kiezen zowel jij en je partner voor iets anders, dan valt het minder op als jij alleen het menu verandert.
  • Champagne met oud en nieuw is dé drank die rijkelijk vloeit. Maar niet voor jou. Wat nu? Vier je het thuis? Dan koop je alcoholvrije champagne, kun je toch een beetje mee doen en inschenken op een plekje waar niemand je ziet. De slaapkamer, de voorraadkast, badkamer? Jij kent je huis het beste lijkt me.

Ga je toch de hort op? En krijg je dat glas champagne in je handen gedrukt? Proost dan om 00.00uur, doe alsof je een slokje drinkt en zet het dan weg. Niemand die het merkt, want iedereen kijkt naar het vuurwerk.

 

Succes!

 

Heb je meer tips? Ik hoor ze graag!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code