We denken dat het in Nederland wel meevalt, maar bijna nergens in Europa komt zo veel huidkanker voor als hier. Bovendien stijgt het aantal gevallen dramatisch en zien we het op steeds jongere leeftijd. En dat terwijl naar schatting 90% van de huidkankergevallen te voorkomen is! Smeren dus! Maar hoe? Met het mooie weer op komst ging ik op zoek naar hoe je je kind de beste zonbescherming kunt geven. Daarnaast zocht ik de lekkerste producten uit om je mini te beschermen. Naast warmte en licht komt er van de zon ook Ultraviolette straling. Deze straling is de beste natuurlijke bron van vitamine D. Echter, te veel UV-straling is de belangrijkste oorzaak van zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering, schade aan de ogen en beschadiging van de huid wat tot huidkanker kan leiden.

Algemene tips voor zonbescherming:

  • Smeer je regelmatig in, het liefste elke 2 uur
  • Gebruikt minimaal factor 15 als zonnebrandcrème
  • Smeer een flinke laag op je huid
  • Tussen 12 en 3 zo min mogelijk in de volle zon
  • Na het zwemmen opnieuw insmeren
  • Bescherm jezelf met zonnebril, hoed, parasol en/of kleding
  • Houd je baby onder de 6 maanden uit de zon. Bescherm hem ook extra in de schaduw met een hoed

Producten voor zonbescherming

De non-profit zonnebrandcrème Suncover is door dr. Jetske Ultee vanuit de Stichting Sunwiser ontwikkeld. De opbrengst gaat naar de campagne “Smeer je in”. Deze campagne heeft als doel kinderen te leren hoe ze op een verstandige manier kunnen genieten van de zon. Smeren moet eigenlijk net zo gewoon worden als tandenpoetsen.
Dit product voor gezicht en lichaam bevat milde ingrediënten en effectieve zonfilters. Aan de suncover zonnebrandcrème is niacinamide (vitamine B3) toegevoegd. Van dit ingrediënt is aangetoond dat het de huid beschermt tegen de zon. Daarbij kan niacinamide de huid kalmeren en de barrièrefunctie versterken. zonbescherming suncoverDe fles is 1000ml en kost 34,95 en je koopt hem hier.

Een aanrader is de zonnebrandcreme van Naïf. Je koopt de 100ml hier voor 19,95. zonbescherming naifVoor iedere verkochte zonnebrandcrème doneert Naïf €0,50 aan KWF Kankerbestrijding. Zij hopen hiermee dat iedere zonnige dag een bijdrage levert aan de strijd tegen (huid)kanker.

De zonnebescherming van Eucerin is met zeer hoge UV-bescherming geschikt voor kinderen van 1 jaar en ouder. zonbescherming eucerinDe 150 ml kost 13,30 en je koopt hem hier.

Gerelateerd artikel: De leukste badkleding voor kids

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code