In september vertelde An jullie openhartig over haar burn-out en hoe die leidde tot haar toenmalige job. Vandaag deelt ze graag met jullie hoe het daarna verder ging en hoe het nu met haar gaat. Ze heeft immers weer een nieuwe baan! Ook deelt ze enkele tips vanuit haar eigen ervaring. Veel leesplezier!

Mijn zoektocht naar een nieuwe baan

Mijn zoektocht naar een nieuwe baan …  Goh, hoe moet ik dit verhaal vertellen? Jullie herinneren je vast nog een van mijn vorige posts waarin ik vertelde over mijn burn-out en hoe dat leidde tot een nieuwe job. Inmiddels zijn we heel wat maandjes verder en is er nog meer veranderd.

Tijdens de week van de prestatiedruk (september) schreef ik een blogpost over mijn burn-out voor wijzijnmind. Daarin kwam onder meer aan bod dat je de prestatiedruk op je werk kan voelen, maar daarnaast zeker ook in je gezinssituatie. Het gaat dan zeg maar over de druk die je ervaart om een nog betere mama/papa te zijn dan je al bent. En ik heb beide soorten prestatiedruk doorgemaakt. Daar wil ik jullie heel graag over bijpraten.

Boven water komen

Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer ik mentaal weer boven water kwam. De zomer is dan ook redelijk zwaar geweest voor mij. Er waren nog zoveel onopgeloste zaken, die intussen beetje bij beetje een plaatsje kregen of beginnen te krijgen.

Inmiddels heb ik ook een hele leuke baan aangeboden gekregen en daarmee ben ik sinds begin oktober aan de slag gegaan. De uitdaging, vrijheid en appreciatie die ik aanvankelijk dacht ver van huis te vinden, die heb ik nu vlak bij de deur gevonden. Het is een klein bedrijfje waar ik me meteen thuis voelde en waar ook kort op de bal gespeeld wordt. Heel anders en zoveel fijner dan wat ik bij een groot bedrijf ervoer.

nieuw contractJe draai weer vinden

We zijn ondertussen een maand verder en ik moet zeggen dat die maand werkelijk voorbij is gevlogen. Er was geen enkel saai moment of een moment waarop ik dacht: bluh, ik heb geen zin om naar m’n werk te gaan. Meer nog, ik heb nu zelfs al projecten gehad waarbij ik thuis nog aan het denken was: goh, hoe kan ik dat nou best uittekenen? Ik wil steeds zo graag alles verder afwerken. En elke dag leer ik weer wat bij!

Hoe lang is het geleden dat jullie dat gevoel nog hadden in jullie job? Stellen jullie je die vraag wel eens? Met welk gevoel vertrek je naar je werk? En met welk gevoel kom je weer thuis?

nieuwe collega

Combinatie hoofdberoep-bijberoep

Waarom ik dan nog steeds de combinatie hoofdberoep-bijberoep doe? Wel, voornamelijk omdat mijn bijberoep financieel nog niet stabiel genoeg is om als hoofdberoep te fungeren. Maar daarbij komt ook dat ik gewoon ontzettend veel interesses heb en daardoor is het net superboeiend om beide te combineren.

Hoe dat dan in de toekomst nog zal verlopen, zal ik zelf ook wat moeten afwachten. Ik heb immers geen glazen bol. (Al zou dat wel handig zijn voor de winnende lottonummers!)

Maandelijks een stabiele inkomstenbron hebben brengt ook rust.

Ja, we willen allemaal vrij zijn. Vrij om gewoon onze eigen zin te doen en alles zelf te bepalen. Maar op dit moment is het voor mij gewoon veel belangrijker om maandelijks een stabiele inkomstenbron te hebben. Ik ben immers nog steeds een mama die voor haar kindjes moet zorgen. En een stabiel inkomen draagt daar ontzettend toe bij.

bijberoep fotografie

Veel geleerd

De afgelopen periode heeft me als mens zoveel bijgebracht! Ik heb mezelf beter leren kennen en ik durf ook veel meer opkomen voor mijn eigen geluk. En daarmee wil ik anderen inspireren, zodat zij hopelijk ook hun weg kunnen vinden. Bovendien kan ik door mijn verhaal te delen ook alles zelf een plaatsje geven.

Kom op voor je eigen geluk!

Aanhoudende stress maakt zoveel kapot. En je kan wel even doorgaan als je de signalen negeert, maar vroeg of laat krijg je toch de klap. En dan moet je er gewoon iets mee doen. Het is ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Want alleen dan kan je ook goed voor anderen zorgen.

op zoek naar een nieuwe baan

Mijn tips

Tot slot wil ik jullie graag nog wat van mijn eigen tips meegeven.

  • Luister naar je lichaam! De signalen van een burn-out worden al vrij vroeg gegeven, maar je mag ze niet negeren.
  • Luister naar je hart! Zit je wel op de juiste plek? Start je met veel ‘goesting’ aan je dag? En met welk gevoel kom je weer thuis?
  • Kijk naar wie je bent en wat je graag doet. Misschien ben je al een kei in wat je doet, maar soms heb je bijscholing of omscholing nodig. Durf die stap ook te zetten.
  • Durf erover te praten met anderen. Reflectie kan je een heel eind brengen.
  • Blijf wel waakzaam dat je niet de wensenlijst van anderen gaat vervolledigen. Blijf trouw aan wat jij zoekt en wilt.
  • Durf ook aan de alarmbel te trekken. Hulp krijgen is geen schande! Het bewijst dat je sterk genoeg bent om dingen te veranderen.
  • Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk. Je leert er zoveel van.
  • Sta open voor andere uitdagingen. Durf het roer om te gooien. Als je nooit wat verandert, zal je altijd in hetzelfde verhaal blijven plakken.

Ik wens jullie heel veel succes en vooral goeie moed!

Veel liefs,

An

3 Comments on Mijn zoektocht naar een nieuwe baan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code