Ben je een mommy to be en ben je volop bezig met de voorbereidingen voor de komst van je kleine spruit? Zit je momenteel even met je handen in het haar omdat je door het bos de bomen niet meer ziet? Dan help ik je graag door 5 essentials op een rijtje te zetten!

3 maanden geleden…

Slechts 3 maanden geleden ben ik bevallen van mijn dochtertje, Cécile. Tijdens mijn zwangerschap was ik zeer intens en bewust bezig met de voorbereidingen. Ik wilde graag dat alles tot in de puntjes in orde was wanneer mijn meisje ter wereld kwam.

zwanger

Intussen kreeg ik van heel wat mommies to be een resem aan vragen over wat ik kon aanraden betreffende babymusthaves. Ik zet daarom even 5 essentials voor jullie op een rijtje aan de hand van mijn zoektocht en ervaringen.

5 babymusthaves

Babymusthave 1: een handige kinderwagen

Mijn man en ik waren het er van in het begin over eens dat we een goede kinderwagen wilden! Maar wat is een goede kinderwagen? Uiteraard kan dat voor iedereen anders zijn. Onze vereiste was in de eerste plaats een handige kinderwagen. Omdat we momenteel nog in de stad wonen, moest het ding flexibel genoeg zijn om voetpaden en andere drempels op en af te rijden. Anderzijds wilden we dat het ook mogelijk was om er in bosrijke omgevingen mee te gaan wandelen, aangezien onze ouders op het platteland wonen en we daar regelmatig gaan wandelen met de hond. Bovendien vonden we het belangrijk dat we de kinderwagen toch een tijdje zouden kunnen gebruiken en niet enkel de eerste maanden.

Babymusthaves

Natuurlijk is het erg leuk om een handige kinderwagen in huis te hebben, maar het oog wil ook wat. Ik wilde graag een iets klassiekere look, mijn hubby wilde een strak design. Geen makkelijke klus dus om een goede compromis te vinden.

Babypark

Na heel wat research besloten we naar Babypark in Gouda te gaan. Waarom zo ver rijden om een kinderwagen aan te kopen (want zoals jullie eerder lazen in mijn voorstelstukje woon ik in België)? Wel, je treft er een reusachtige babywinkel aan met zowat alle mogelijke modellen van kinderwagens uitgestald. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de kinderwagen te testen. Niet zomaar door de winkel rijden, maar echt een ‘testritje’ op een voorzien paadje met verschillende materialen: gras, beton, steentjes en zelfs losliggende klinkers!

Bugaboo of Joolz?

We twijfelden uiteindelijk erg lang tussen de Bugaboo (Buffalo Classic+) en de Joolz (Day Studio Gris). We kozen voor de laatste kinderwagen. Wat heeft de doorslag gegeven? Een kleinigheidje, maar toch erg belangrijk voor ons: het dichtplooien van de kinderwagen. Beide kinderwagens zijn handig in gebruik, maar de Joolz heeft het voordeel dat hij erg makkelijk dicht te plooien is. Zeker wanneer je hem in de auto wilt vervoeren, want met een handig kliksysteem valt het onderstel niet zomaar weer open (bij de Bugaboo was dat wel het geval). Bovendien kan je bij de kinderwagens van Joolz zelf een heel aantal dingen samenstellen om zo het design naar keuze te verkrijgen. Zo kan je het handvat laten personaliseren of de kleur van het leder zelf kiezen.

Michelle

Prijs

Qua prijsklasse zijn de Bugaboo en de Joolz aan elkaar gewaagd. Het zijn geen goedkope kinderwagens en de attributen kosten ook nog wel wat. De verzorgingstas van Joolz bijvoorbeeld kost 100 euro extra en echt groot is hij niet. Als je daarom liever een minder prijzige kinderwagen koopt, zou ik de Mutsy aanraden. Die leek ons ook superhandig in gebruik en komt qua look in de buurt van de Joolz.

Wil je ook graag een kinderwagen van Joolz? Kijk dan zeker eens op Joolz.

Babymusthave 2: babykamer

Laatst kreeg ik de vraag wanneer je eigenlijk een kinderkamer moet kopen. Wel, ik kan je vertellen dat we ook hier weer een lange zoektocht hebben gedaan met heel wat opzoekwerk vooraf. Bijgevolg stond de kinderkamer pas toen ik zo’n 32 weken zwanger was! Mijn man en ik wilden beiden een frisse kamer, liefst wit.

Welke meubels heb je nodig? Eerst dachten we dat een kast en ledikantje voldoende ging zijn. Maar bij nader inzien leek het ons toch beter een volledige kinderkamer te kopen met een commode, kleerkast en een ledikant. Op die manier heb je veel opbergruimte. Jullie weten misschien intussen ook wel dat ik heel graag shop en alle kleertjes moesten ook een plaatsje krijgen.

Babymusthave

Pinterest

Waar zijn we onze zoektocht gestart? Eerst keek ik op Pinterest om ideetjes op te doen. Elke witte kinderkamer met hier en daar een pasteltintje voegde ik toe aan mijn moodbord.

Voorbereiding via Pinterest

Babywinkels en webshops

Van zodra ik mijn moodbord had samengesteld zijn we enkele babywinkels afgeschuimd en zocht ik via verschillende webshops. De kleinere boetiekjes hebben meestal maar een selectie uitgestald. Je kan dan uit een catalogus kiezen. Het viel me meteen op dat de meeste commodes voorzien waren van een horizontaal verzorgingsstuk. Dat leek me zo onhandig om je baby’tje te verversen! Ik wilde dus absoluut een commode waarop je je kindje recht voor je kan leggen. Dat was nog geen makkelijke klus.

Childhome

Uiteindelijk stuurden mijn ouders een kinderkamer door via de webshop van Childhome (Childhome.com). Childhome is een hip Belgisch merk met allerlei leuke babyspullen én witte babykamers. Van zodra we de foto’s op de website zagen waren we verkocht. We hebben dan na een wekenlange zoektocht beslist dat het die kamer ging worden. Mijn man was dolgelukkig, want hij was mijn kritisch gedoe en getwijfel echt wel beu denk ik. Ach ja, je wilt toch dat het in orde is voor je kleintje?

childhome

Ik heb echt nog geen moment spijt  gehad van onze keuze. Het is een superleuke en handige kamer: een ruime commode met een verzorgingsstuk naar je toe, een grote kast met voldoende leggers en hangers. Bovendien is het ledikantje een meegroeibed en kan Cécile er dus normaal wel een tijdje in slapen.

 

 

 

Babymusthave  3: babykleertjes

It’s a girl!

Van zodra ik wist dat we een meisje kregen, ben ik mijn slag beginnen te slaan. Ik hou van shoppen, maar zeker voor een baby’tje! Misschien heb ik er wel wat in overdreven, maar het is nu eenmaal allemaal zo lief en schattig! Ik hou ervan om outfitjes voor Cécile samen te stellen en ik vind het helemaal te gek wanneer haar outfitjes matchen met die van mij.

 

 Babymusthave

Welke maat kopen?

Maar wat heb je nu echt nodig? Want ja, het is een feit: baby’tjes groeien echt als kool en zeker Cécile. Bijgevolg heb ik onlangs al een hele zak vol met kleertjes aan de kant moeten leggen.

Tijdens mijn zwangerschap werd ik helemaal gek van de maatjes en nu nog vind ik het niet altijd eenvoudig. Ik vroeg dus heel wat raad aan andere mama’s. Helaas is elk kind anders. Het ene baby’tje kan enkele maandjes voort met maatje 56, het andere groeit er zo uit. Bij Cécile was dat laatste het geval. Ik raad daarom aan om zeker een aantal essentials te voorzien in verschillende maatjes. Zo had ik tientallen rompertjes in maatje 56 (in 50 hadden we slechts 1 of 2 stuks voorzien, omdat we al een vermoeden hadden dat ze groot ging zijn). Daarnaast voorzag ik ook al rompertjes in maat 62 en 68 en die kon ze al vrij snel aandoen (ik rolde soms de mouwtjes een slagje om). De kleinste maatjes waren al na enkele weken te klein.

Michelle

Qua outfitjes had ik in verschillende maatjes al wat aangekocht (kleertjes tot 6 maanden!). Ik heb intussen ondervonden dat het bij babykleertjes niet anders is dan bij kleren voor ons. De maten variëren namelijk van merk tot merk. Zo draagt Cécile nu al kleertjes van 6 maanden (ze is nu 3 maanden), maar evenzeer kleertjes van 3 maanden. Belangrijk is dat je naar de centimeters kijkt, want die komen niet altijd overeen met het aantal maanden. Sommige merken zetten op het etiket ‘1-3 maand’. Ik kan je vertellen dat die kleertjes na 1 maand al te klein waren voor mijn meisje.

 

Babymusthave

Kortom, ik zou al verschillende maatjes voorzien en zeker niet te veel in de kleinste maat. Je kan immers nog outfitjes bijkopen wanneer je prins of prinses geboren is.  De stuks die ik in maat 50 voorzien had, heeft Cécile niet of amper kunnen dragen. 

 

Babymusthaves

Babymusthave 4: babybox

De eerste grotere aankoop die we deden was onze babybox. De zoektocht hier naartoe bleek een stuk eenvoudiger dan de babykamer en de kinderwagen (gelukkig!). We wilden een wit babypark dat vooral stevig was. We kochten er eentje van het merk Bopita. Het park kan tijdens de eerste weken perfect als wiegje dienen in de woonkamer. Nadien kan het omgetoverd worden tot een waar speelparadijs.

 

 Babymusthaves

Babymusthave 5: verzorgingstas

Ik heb drie verzorgingstassen en dat is echt reuzehandig! Hieronder zet ik ze snel even voor jullie naast elkaar.

Joolztas

De Joolztas kocht ik samen met onze kinderwagen en past hier dan ook perfect bij. Voor een snelle boodschap of een kort uitstapje neem ik resoluut deze tas mee. Wanneer ik meer mee moet meenemen is deze tas jammer genoeg aan de kleine kant.

 

Verzorgingstas Caramella baby.

Wanneer ik grotere uitstappen doe en meer moet meenemen is mijn verzorgingstas van Caramella baby heel handig. De tas is voorzien van verschillende zijvakjes en één groot gedeelte waarin je echt veel kan opbergen: luiers, extra kleertjes, pampers, voeding etc. De witte klassieke look van deze tas is volledig mijn ding, maar wit stof wordt jammer genoeg snel vuil.

 

Bugaboo

De verzorgingstas van Bugaboo is vrij robuust. Het witte leder is makkelijk af te wassen met een vodje en de onderkant is voorzien van een stevig zwart stuk leder. De tas is dus ideaal om mee te nemen tijdens een picknick of een andere buitenactiviteit.

 

 

 

 

 

 

 

Zo, hopelijk heb ik jullie wat kunnen inspireren. Als je nog vragen hebt, shoot!

Liefs,

Michelle

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code