De blaadjes aan de bomen veranderen van kleur en dwarrelen elegant naar beneden. Kastanjes liggen voor het oprapen en af en toe klettert de regen hard, maar o zo gezellig, tegen de ramen. We genieten van een herfstzonnetje en de kinderen krijgen weer vakantie. Ik heb een paar leuke uitjes voor je, zodat je samen met je kinderen de herfstvakantie fluitend door komt. Lees je gezellig mee vandaag?

>>>Volg ons op Facebook

Herfstvakantie tips

Appels plukken

In Lisserbroek is Landgoed De Olmenhorst te vinden, een prachtige boomgaard waar je tot 29 oktober de lekkerste appels en peren kunt plukken. Er is een speelweide waar de kinderen lekker kunnen rennen, schommelen en aan het klimrek kunnen hangen, terwijl jij geniet van een cappuccino en een stukje overheerlijke appeltaart. En als je kinderen even rust willen, maak je hen blij met een flesje appelsap, gemaakt van eigen appels. Wist je dat je ook een appelboom kan adopteren? Onze boom is inmiddels leeg en wij genieten dan ook van zelfgemaakte appelsap, appelmoes en…appeltaart! Hier vind je meer informatie over een adoptieboom.

herfstvakantie

herfstvakantie

Wat bak jij vandaag?

De herfst is, wat mij betreft, het jaargetijde om lekker te bakken. En wie wordt er niet blij van de heerlijke geur van vers brood, taart en koekjes? In Medemblik is het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij en zoals ze zelf zeggen: “Het lekkerste museum van Nederland.” Dat nemen we graag voor zoete koek aan, want in de herfstvakantie kun je daar zelf herfstbladeren bakken en versieren. Ook zijn er leuke demonstraties, waarbij je je vingers kan aflikken. Dit wordt de lekkerste herfstvakantie ooit! Hier vind je meer informatie.

herfstvakantie

Ridders en prinsessen

Voor de ridders en prinsessen onder ons mag een bezoekje aan Kasteel De Haar in Utrecht niet ontbreken. Het is prachtig en je kan er oude tijden herbeleven. Speciaal voor kinderen is er een Parkspeurtocht, waarbij zij langs de mooiste plekjes in het park komen. Ook leren zij over het kasteel en de dieren. De speurtocht duurt ongeveer een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Hier vind je meer informatie.

>> LEES OOK: Haal het maximale uit je leven

herfstvakantie

Filmpje pakken

Onze meiden kun je niet blijer maken dan met een middagje in de bioscoop. Zo zijn we vorig weekend naar Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet geweest. Het is spannend en grappig tegelijk. Dus met popcorn en flesjes appelsap lekker onderuit gezakt naar een filmpje kijken. Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet draait nu in de bioscoop. Hier vind je meer informatie over de film.

herfstvakantie

En tot slot…

Wij komen deze vakantie wel door en zijn bij mooi weer lekker in het bos te vinden. Ik ben benieuwd wat jou plannen zijn voor de herfstvakantie. Wil je ze met ons delen?  Ik wens je een gezellige week!

Liefs en tot volgende maand,

Mascha

Fotocredits: Bakkerij Museum De Oude Bakkerij, Kasteel De Haar, Pathé Bioscopen Nederland, Pinterest en Mascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *