Een auto, we hebben het (bijna) allemaal nodig! Ik zou alvast niet zonder kunnen!
Voor vele moet een auto enkel praktisch zijn, maar voor mij moet hij ook stijlvol zijn en goed rijden. Vaak zijn de meest stijlvolle auto’s niet de meest praktische, MAAR ik had dit weekend de kans om de VW Arteon te testen, voor mij een stijlvolle gezinswagen! 

Een stijlvolle gezinswagen kan dat?

Ja natuurlijk kan dat! Ik kan er jullie zo al een heel deel opnoemen, maar dat ga ik jullie besparen! Mijn VW Golf moest naar de garage en ik kreeg de nieuwe VW Arteon als vervangwagen. Probeer maar zeiden ze! Ik dacht oké dan, leuk! 🙂 Zelf ben ik al tevreden met mijn (kleine) golf, maar ik gaf deze Arteon toch met pijn in het hart terug. Wat een TOP auto, het perfecte voorbeeld van stijlvol gecombineerd met praktisch!

Stijlvolle gezinswagen

Volkswagen Arteon

De Arteon is me enorm positief meegevallen, het is een klassevolle wagen met een heerlijk rijcomfort en een zee van plaats in de auto! De technische details ga ik jullie besparen, maar de dingen die hem net zo gezinsvriendelijk maken ga ik even in de verf zetten!
Ten eerste heb je zijn mooie stoere uiterlijk, wat zeker de papa’s leuk gaan vinden. Als je de deur opent wordt deze lijn mooi doorgetrokken in het interieur. Je maakt hem natuurlijk zo stoer of klassiek als je zelf wil door behulp van een ruime keuze aan opties, kleur en afwerkingsmateriaal. Degene die ik had dit weekend had super mooie leder/alcantara sportzetels en die zaten alvast heerlijk!

En de kids dan?

Mooi mooi allemaal dacht ik, maar de kids hoe gaan die zitten achteraan? Ik zette me vanachter om eens te kijken hoe het op de achterbank gesteld is?! WAUW, wat een zee van plaats! Hij heeft echt een grote beenruimte, zelfs als de voorste zetels ver naar achter staan! Ook de autostoel van ons dochtertje paste heel goed op de achterbank, uiteraard heeft hij ook isofix voorziening. En alsof dat nog niet genoeg was heeft hij ook nog eens een enorm ruime koffer en niet onbelangrijk ook een grote kofferklep zodat je heel makkelijk de koffer kunt inladen! Onze Joolz kinderwagen ging er met alle gemak in! We deden dan ook een goede test voor de koffer: de ikea! En hij is met glans geslaagd! Een kastje, een badje, de kinderwagen en wat prulletjes pasten er perfect in! 🙂

Stijlvolle gezinswagen

Nog wat leuke opties

Misschien niet voor iedereen even belangrijk, maar toch leuk zijn de tal van opties!
De auto die ik mocht testen was heel leuk samengesteld, hij had een aantal leuke, handige en extra veilige opties. De elektrische kofferklep is een aanrader, super handig als je met je kindje op de arm aan de auto aan komt en eigenlijk geen hand meer vrij hebt om hem open te doen 🙂 Mijn dochtertje was ook helemaal gek van het schuifdak, zo kon ze leuk langs het dak naar buiten kijken! Mama en papa waren dan weer gek van de digitale tellers achter het stuur. Hij had led koplampen, automatisch grootlicht en dynamische pinker achteraan, dit zijn opties die ook bijdragen aan de veiligheid, je ziet gewoon echt veel meer in het donker en je wordt ook veel beter gezien! De achteruitrijcamera vond ik ook top, echt handig! Adaptieve cruise control en front assist zijn ook opties die bijdragen aan je eigen veiligheid en ook de veiligheid van voetgangers ed. Ik kan zo nog wel even doorgaan met opties en pluspunten…

Stijlvolle gezinswagen

 

Veiligheid

De Arteon haalde ook een heel goede score in de crash test, wat dus wil zeggen dat het een heel veilige auto is! Heel belangrijk dus met kids op de achterbank.
Hier kan je de crashtest bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=PygtbOYVbTw

 

Rapport 😉

Bij een test hoort uiteraard ook een rapport.
Voor mij en ook voor mijn man (die trouwens passioneel bezig is met auto’s) is hij meer als geslaagd en krijgt hij een 9,5/10.
We vonden het heel jammer dat we hem moesten terug geven, maar helaas we mochten hem niet houden.

Ben je dus opzoek naar een nieuwe stijlvolle gezinswagen dan raad ik je deze VW Arteon zeker aan !!

 

Groetjes Igna

1 Comment on Getest: VW Arteon, een stijlvolle gezinswagen.

  1. Precies dezelfde ervaringen die jullie met deze auto hebben, hebben mij er toe bewogen er eentje te bestellen. Dezelfde kleur en uitvoering als waar jullie in gereden hebben zo te zien. Nu het lange wachten tot eind september en dan zal het nederlandse wegennet een stukje mooier worden met deze Arteon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *