En toen was het bijna zo ver, Milan wordt bijna 1! Dat mag natuurlijk wel een feestje worden. Dus ik begon al op tijd met het bedenken hoe we zijn verjaardag gaan vieren. Waar gaan we het vieren? Kiezen we voor een bepaald thema? Wat zijn leuke cadeaus voor een 1-jarige? Wie gaan we uitnodigen? Allemaal dingen die al tijden door mijn hoofd gingen en alle leuke ideeën noteerde ik voor mezelf. Als ik in de winkels leuke versiering zag, dan nam ik het maar vast mee onder het mom van, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar nu gaat het ineens snel en wordt onze kleine jongen eind van deze maand al weer 1 jaar!

voorbereiding verjaardag Milan

Eerste verjaardag

De eerste verjaardag van je kindje is bijzonder en daarom vinden wij het ook leuk om dit te vieren. Ik had de laatste tijd al zoveel ideeën opgeslagen in mijn telefoon, maar nu de echte voorbereidingen nog. Bij verschillende winkels had ik al leuke versiering gekocht, zoals bij de Hema, Wibra, Big Bazar en online.

Versiering

Ik ben gek op panda’s en de combinatie van de kleuren mintgroen, blauw, zwart en wit en dit komt dan ook terug in de versieringen. Ik kocht leuke zwarte ballonnen met witte stippen bij de Flying Tiger en zwarte ballonnen met de tekst ‘Today is about pie and balloons’ van Huusje. Ook kreeg ik nog zwarte ballonnen met witte sterren en zocht ik naar ballonnen in mintgroen en blauw en die vond ik in een zakje met allerlei kleuren bij de Hema. Ook vond ik leuke folieballonnen in de vorm van een 1 bij diezelfde winkel. Bij de Action kochten we een bus helium om de ballonnen op te blazen.

Zoals jullie weten kruip ik graag achter de naaimachine, dus ook om een leuke slinger te maken. Ik zocht wat mooie zwart-witte en mintgroene stofjes uit die ook goed op de kamer van Milan passen, want daar wil ik ze na zijn verjaardag ophangen. Het maken van deze vlaggetjes is simpel. Ik moet de vlaggen nog aan de biaisband maken, maar dan is het resultaat ook heel leuk geworden!

voorbereidingen verjaardag Milan

Met een giveaway won ik ook nog een mooie houten vlaggenlijn van STORM&LOET. Ik mocht hem zelf samenstellen en koos ervoor om de naam Milan te doen met daarnaast 2 vlaggetjes waarop staat ‘Rock this party’. Ook kreeg ik een super toffe ‘rietjesslinger’ van LiefsvanNoah. Al deze slingers zullen een mooi plekje krijgen op het feestje van Milan.

voorbereiding verjaardag Milan
Storm en Loet
voorbereiding verjaardag Milan
LiefsvanNoah

Daarnaast kwam ik nog wat leuke DIY-ideeën voor versiering en aankleding tegen, maar daarmee moet ik nog aan de slag. Ik wil nog wat bekers versieren, foto’s af laten drukken en zo heb ik nog een paar ideeën. Gelukkig heb ik nog 3 weken de tijd!

Cakesmash

Bij een eerste verjaardag ‘hoort’ natuurlijk een cakesmash. Het leek me geweldig om te zien hoe Milan de taart zou smashen en daar mooie foto’s van te hebben voor de uitnodiging. Ik had mijn zus gevraagd om een mooie cakesmashtaart te maken met daarop een panda. De taart was echt boven verwachting mooi! Haast zonde om te gaan smashen. En zo dacht Milan er ook over. Hij vond het helaas niet zo leuk, een beetje spannend ook wel. Dus bleef de taart zo goed als heel en dus hebben we ’s avonds zelf maar een stukje geproefd. Gelukkig hebben we wel wat leuke foto’s kunnen maken voor de uitnodiging!

Verjaardagsoutfit

Op Instagram kwam ik verschillende leuke verjaardagsshirtjes tegen. Ik koos twee leuke shirts van liefsvancindy. Het zwarte shirt met de inktspat droeg Milan tijdens de cakesmash en de witte met panda krijgt hij aan op de dag zelf. Het te gekke verjaardagskroontje van ma-ciel stond ook al even op mijn verlanglijstje. Met een krijtje kun je leeftijden of mijlpalen op het rondje schrijven. Leuk dus voor foto’s en verjaardagen!

LiefsvanCindy en Ma-ciel

Nog 3 weken

Hoe hebben jullie de eerste verjaardag van jullie kindje gevierd? En hebben jullie nog leuke tips voor een eerste verjaardag? Gelukkig heb ik nog 3 weken om bezig te gaan met het maken van meer leuke aankleding en decoratie voor de verjaardag van Milan. Zo wil ik proberen om nog wat meer decoratie met panda’s te maken. Ik ga maar snel weer aan de slag. Volgende maand blik ik terug op het verjaardagsfeest!

 

Fotocredits: Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *