Terwijl ik heerlijk onderuitgezakt lig in de hangmat, helemaal opga in een spannend boek, geniet van het niets moeten, de lekkere franse kaas en een goed glas wijn, kom ik sinds lange tijd weer helemaal tot rust. De kinderen vermaken zich ondertussen prima tijdens het rondstruinen in de mooie natuur op de camping, manlief houdt een siësta en ik hoef verder helemaal niets. Deze zomer hoop ik dat deze dagdroom weer werkelijkheid is en ga ik volop genieten van de zomervakantie met mijn gezin.

Nog 1001 dingen doen voor de zomervakantie

Maar zover is het nog niet. Ik moet nog 1001 dingen doen, voordat we kunnen vertrekken. Mijn agenda staat tot een uur voor het tijdstip van vertrek helemaal volgepland! Mijn laatste zakelijke afspraken staan gepland voordat we zullen gaan vertrekken.

zomervakantie

Nog niet bezig met de zomervakantie

Dat zorgt er dus voor dat ik nog helemaal niet bezig ben met vakantie. Alle voorbereidingen zoals (boodschappen)lijstje maken, wassen, boeken aanschaffen, huis op orde etc. die ik normaal gesproken in alle rust kan treffen, moeten nu snel tussendoor. Dat tussendoor is dan vaak ‘s-avonds heel laat, omdat ik met mijn eigen bedrijf heel veel werk en lange dagen maak.

En als ik dan al een keer “vrij” ben, ben ik of aan het knutselen met de kinderen,hapjes aan het bedenken en maken in verband met allerlei activiteiten die er altijd in de laatste 2 weken voor de schoolvakantie nog plaatsvinden op school. Of cadeautjes aan het kopen, omdat veel kinderen nog net voor de zomervakantie hun verjaardagsfeestje willen vieren, omdat ze tijdens de vakantie jarig zijn.

En dan wil ik natuurlijk nog een nieuwe bikini voor de vakantie, want die “oude” kan echt niet meer en moeten de kinderen eigenlijk ook nog wel wat extra nieuwe zomerkleding hebben. Oh ja en het zou heel fijn zijn als ik nog even naar de schoonheidsspecialiste en de kapper kan. Maar die werken denk ik niet ‘s-nachts, haha, dus zou ik niet weten wanneer ik daar de tijd voor heb.

Kinderen voorbereiden op zomervakantie

Manlief en ik kunnen ons dus fysiek en mentaal niet voorbereiden op de vakantie. Maar goed wij zijn volwassenen en kunnen sneller schakelen. En hebben al meer gezien van de wereld. Maar voor kinderen is enige voorbereiding en acclimatisering toch wel belangrijk. Maar ook voor hun zal het nu snel schakelen worden.

Het begin van de vakantie

Normaal gesproken luiden we onze vakantie altijd in met zijn vieren. We halen de kinderen op de laatste schooldag samen van school, kletsen nog wat met andere ouders, de kinderen nemen afscheid van elkaar en gaan dan rustig naar huis. We zetten samen met de kinderen de schooltasjes in de bijkeuken en roepen: “tot over 6 weken!” Aan het einde van de middag gaan we dan met zijn allen de stad in om ergens gezellig een hapje te eten. En proosten op de vakantie. Vervolgens luieren we met zijn viertjes heerlijk een hele week in en rondom huis en doen we enkel waar we zin in hebben. Uitslapen, ontbijt op bed, niets doen, erop uit, alles mag en kan. En tegen de tijd dat we ons dan een beetje gaan vervelen, gaan we op vakantie. En zijn dan al enigszins uitgerust.

Hoe het er hoogstwaarschijnlijk aan toe gaat..

Nu slaan we dit hele ritueel over en stappen (hoogstwaarschijnlijk) alle vier doodmoe in de auto op weg naar onze vakantiebestemming. Ik ben benieuwd hoe ons dit gaat bevallen.

Ik kijk in ieder geval enorm uit naar die hangmat, dat boek, de heerlijke franse kazen en wijnen en de rust.

Hoe bereid jij je met je gezin voor op de zomervakantie? Vertrek jij het liefste meteen als de schoolvakantie begonnen is? Of kom jij ook liever eerst thuis tot rust en ga jij bijvoorbeeld in de laatste weken weg?

Leuk als je dit wil delen.

Ik wens iedereen alvast een hele fijne zomervakantie!

Lieve groet,

Joyce

 

2 Comments on Hoe bereid jij je gezin voor op de zomervakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code