Multivitaminen en voedingssupplementen, je wordt er tegenwoordig mee overspoeld en ze zijn dan ook vrijwel overal vrij verkrijgbaar. Maar welke voedingssupplementen heb je nou precies nodig? En welke voedingssupplementen zijn effectief en betrouwbaar? In deze blog zet ik alle tips en facts voor het gehele gezin op een rijtje.

Algemene informatie voedingspatroon en voedingssupplementen

Onze hedendaagse voeding bevat veel minder vitamines dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden. Sinds de intrede van het huidige landbouwbeleid, denk hierbij aan het bemesten, het bespuiten met bestrijdingsmiddelen, de overmatige productie van landbouwgewassen en de bewerking van ons voedsel, zijn er behoorlijke tekorten ontstaan (zie onderstaande afbeelding). Helaas leiden deze tekorten (op termijn) vaak tot (hormonale) klachten van uiteenlopende aard. Overgewicht, ook al bij jonge kinderen bijvoorbeeld, maar ook vermoeidheid zijn een van de vele klachten die kunnen ontstaan door ons huidige voedingspatroon c.q. leefstijl. Daarom is het belangrijk, naast een uitgebalanceerd voedingspatroon (zoals ik eerder beschreef ik mijn blog Healthy Food en Happy Kids), je lijf aan te vullen met zuivere, hoogwaardige voedingssupplementen.

Belangrijke informatie omtrent de zoektocht naar de juiste voedingssupplementen

Kijk in je zoektocht naar voedingssupplementen vooral naar de kwaliteitscriteria, want er zijn vele aanbieders van dergelijke producten. Maar zijn deze producen gecontroleerd? En voldoen ze aan de strengste eisen? Betreft het product bijvoorbeeld een chemische vitamine? Of is het product gemaakt van planten en kruiden uit de natuur? Dit maakt ook het prijsverschil. De eerste variant wordt gemaakt in een fabriek, de tweede variant is een product afkomstig uit de natuur en heeft moeten groeien. Hierdoor bevatten deze producten wel de micro nutriënten die noodzakelijk zijn voor een goede opname in het lichaam (biologische beschikbaarheid). De chemische vitamine is vaak goedkoper, maar voegt niets toe aan het lichaam.

Mijn zoektocht

Na een jarenlange zoektocht naar de voor mij ‘juiste’ voedingssupplementen ben ik onlangs in aanraking gekomen met het merk Beyuna. Dit merk is 100% veilig, betrouwbaar, effectief en vrij van schadelijke chemicaliën en/of toevoegingen. Na vele voorgangers, ben ik dit merk gaan proberen: and quess what? Het verschil was al binnen 3 weken merkbaar. 🙂

voedingssupplementen

Algemene informatie over de voedingssupplementen van Beyuna

Je lichaam heeft soms een duwtje in de goede richting nodig. Naar een gezonder gewicht. Naar meer energie. Of naar een verantwoorde levensstijl. Het merk Beyuna geeft je alles voor een gezond lijf. Dat voel je van binnen en dat zie je van buiten.

Beyuna staat voor het helpen van anderen met dezelfde motivatie en drijfveer als jij om het Beyuna Concept en dus ‘jezelf en anderen’ tot een succes te maken.

Your Future in Control – (Missie). Beyuna wil met haar concept wereldwijd mensen inspireren om op maatschappelijk en economisch verantwoorde wijze middels de juiste producten en diensten een belangrijke bijdrage te leveren aan welzijn, welbevinden en gezondheid van jou en anderen.

Samen met jou – “Designing a world where people come first.”

Voedingssupplementen

Personalised nutrition

Met de producten uit het Beyuna assortiment bevorder je een gezonde levensstijl.

Personalised nutrition –  Op basis van wetenschappelijke inzichten en rekening houdend met de factoren die van invloed zijn op de productie van onze voeding, loopt er op dit moment een wereldwijd onderzoek dat tot doel heeft om tot een nieuw gezondheidsmodel te komen: ‘Personalised Nutrition’.

From Inside Out

Inside out – Beyuna loopt voorop als het gaat om de samenstelling van gezonde producten en volgt deze Personal Nutrition-ontwikkelingen op de voet. Net als gezonde voeding ondersteunen de Beyuna voedingssupplementen jouw gezonde, persoonlijke levensstijl van binnenuit: ‘Inside Out’.

From Outside in

Outside in – Niet alleen voeding heeft invloed op onze gezondheid, ook verzorgingsproducten, make-up en nagellak. En omdat met name nagellak vaak een grote hoeveelheid schadelijke en hormoonverstorende ingrediënten bevat, heeft Beyuna haar assortiment uitgebreid met de mens- en milieuvriendelijke nagelverzorgingsproducten van Zoya.

Vrij van schadelijke chemicaliën – ZOYA nagellak is Big10Free, wat inhoudt dat het vrij is van de schadelijke chemicaliën Formaldehyde, Formaldehyde-hars, Dibutylftalaat, Tolueen, TPHP, parabenen, Xyleen, Ethyl tosylamide, Kamfer en lood. Je kunt dus volop genieten van de nieuwe kleuren uit de modewereld, zonder dat dit je gezondheid aantast. Ook daarin herken je dus de kijk van Beyuna op een gezonde leefstijl. Want gezondheid werkt volgens hen niet alleen van binnen naar buiten, maar ook van buiten naar binnen, oftewel, ‘Outside in’. Dit is eveneens mijn visie.

Facts

Het is belangrijk om te weten dat Beyuna in principe geen onderscheid maakt in de doelgroep, c.q. cliëntenpopulatie. Echter wordt er wel naar de doseringen gekeken. Zo hebben kids minder vitamine D nodig dan volwassenen. Overdosering is dan ook onmogelijk, omdat het overtollige meteen uit geplast wordt. Maar dat is uiteraard niet de bedoeling en daarom past Beyuna de dosering aan, oftewel, op maat !

More Facts

More Facts about Beyuna producten en dus goed om te weten:

  • Alle vermeldingen bij de producten zijn gebaseerd op de goedgekeurde claims door de EFSA (European Food and Safety Authority).
  • Alle producten zijn geregistreerd bij Z-index. Dit is in Nederland het intermediair op het gebied van zorginformatie over alle zorgproducten die te verkrijgen zijn bij zorgverleners, zoals apothekers, artsen, ziekenhuizen etc.
  • Sporters worden door Beyuna verwezen naar de dopingwaaier van de NZVT (Nederlandse Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport).
  • Beyuna is lid van het NPN, dit is de branchevereniging voor gezondheidsproducten.
  • Alle Beyuna producten zijn gefabriceerd onder het keurmerk HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).

Voedingssupplementen voor Kids

In zijn algemeenheid zou ik alle kinderen, naast het gebruik van Vitamine D, ook Omega 3, ofwel visolie voorschrijven. Dit heeft o.a. een positief effect op het concentratie vermogen, maar is ook belangrijk bij de ontwikkeling van de hersenen.

Voedingssupplementen voor Mom’s (to be)

Zwangere vrouwen adviseer is naast een goede Multivitamine ook Omega 3 te nemen. Dit voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van de foetus. Maar ook voor de gewone mama, in verband met een gezonde hart- en vaatfunctie.

De producten van Beyuna zijn overigens veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en/of borstvoedingsperiode.

Voedingssupplementen voor Dad’s

Voor de Dad’s is selenium naast een goede multivitamine van groot belang, dit om de prostaat zo gezond mogelijk te houden. Dit is vooral van belang bij mannen boven de 40 jaar.

Interesse in de producten van Beyuna? Wil je direct bestellen of liever nog meer informatie? Check dan de website.

Bij deze wens ik jullie tevens een goed, gezond, gelukkig en liefdevol 2017!

Tot volgende week!

Liefs, Jacolien.

Fotocredits: Beyuna.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *