Verre reis met peuter. Do or Don’t. Dit is een vraag die vele ouders zich stellen. Het is niet voor iedereen weggelegd en voor sommige zelfs not done. Dilva deelt vandaar haar ervaringen op de blog. Zo geniet zij van de wereld ontdekken en neemt de stress die er soms bij komt kijken voor lief.

Verre reis met peuter. Do or don’t?

Reizen met het gezin, niet altijd leuk en niet iedereen kijkt er naar uit. Waar ga je heen, wat is daar te doen voor de kinderen en hoe komen we met zijn allen op tijd langs de lange rijen op Schiphol? Verre reizen maken met peuters is al helemaal niet voor iedereen weggelegd en voor sommige mensen zelfs not done! Maar ik vind het geweldig om met mijn familie de wereld te ontdekken en neem de momenten van stress die er soms bij komen kijken graag voor lief.

 verre reis met peuter             

Californië met je peuter

“Verre reizen met mijn ondeugende peuter?! Echt niet!” dat is wat het eerste bij mij opkomt. En als kers op de taart zegt mijn man “het is maar 8955 km van huis, dus 11,5uur vliegen”. Ja natuurlijk, dat doe je toch zo even, naar Los Angeles vliegen met je anderhalf-jarige dochter…

Daar zitten we dan in het vliegtuig, met allerlei schrikbeelden over hoe Colbie zich zal gaan gedragen en over hoe  de medepassagiers er op zullen reageren. En hoe lief Colbie er ook uitziet, eens komt dat moment van huilen, poepen, kwijlen en wie weet wat nog meer. Wij zijn op het ergste voorbereid!

Eens komt dat moment van huilen, kwijlen en poepen.

Het begin is niet best. Voordat we opstijgen, moeten de gordels vast. Alle gordels, dus ook die van onze kleine rebel. Dat wil ze voor geen meter en we moeten alle zeilen bijzetten om haar toch zo ver te krijgen. Maar… tot onze verbazing verloopt onze reis verder uitstekend! We spelen een spelletje en daarna valt ze als een blok in slaap. Uiteindelijk slaapt Colbie bijna heel de reis. Dat valt reuze mee, denk ik, terwijl ik me in allerlei bochten wring om haar zo gerieflijk mogelijk te laten liggen. Als we uit het vliegtuig stappen, is er toch een tegenvaller. Mama heeft een vreselijke pijn aan haar rug en papa last van zijn nek. Wat je al niet doet om je kind comfortabel te laten slapen.

Road Trip langs Los Angeles en San Diego

Laten we eerlijk zijn. Californië met jonge kinderen is – op de lange reis na – ideaal. Je moet wel keuzes maken. We kiezen er bewust voor om niet alleen alle standaard bezienswaardigheden te bezoeken en ook de steden uit te gaan. We vinden het belangrijk ook nog een andere kant van Californië te zien. Daarom boeken we bijvoorbeeld een weekend naar Lake Arrowhead, een klein dorpje in een bos aan een prachtig meer, en maken we een road trip langs de kleine badplaatsjes tussen LA en San Diego.

Verre reis met peuter
Lake Arrowhead, Californië

In Californië is heel erg veel te doen en te zien. Alleen al om alle belangrijkste bezienswaardigheden te zien, heb je zeker een week of vier nodig. We zijn 16 dagen gegaan en we hebben lang niet alles kunnen zien. Met een kind in je kielzog moet je af en toe ook wat rustiger aan doen, zodat zij er ook optimaal van genieten. Ik vind het goed zo, des te meer redenen om terug te gaan!  Na onze super positieve ervaring met Colbie in Californië twijfelen we geen seconde meer om weer een verre reis met haar te maken. Dit keer hebben we Kaapstad in Zuid Afrika in ons vizier. Maar daarover een volgende keer meer.

“…geen seconde meer om weer een verre reis met haar te maken.”

Walk of Fame, Hollywood 
Venice Beach, Los Angeles
Beverly Hills, LA
San Diego Zoo

Groetjes
Dilva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *