Volgende maand is het zover … Van een gezin van 3 gaan we naar een gezin van 4! En dus tijd voor het klaar maken van de babykamer. Maar eerst de kamer van de pittige peuter maar eens omtoveren naar een echte grote meisjes kamer. Inclusief grote meisjes bed … en de strijd die erbij komt kijken! Bij de pittige peuter was ik met 35 weken zwangerschap al klaar met haar kamertje. Sterker nog volgens mij lagen al haar kleertjes al gewassen en gestreken in de kast! Nu met 35 weken ben ik nog lang niet zover.  De babykamer is net behangen en geschilderd. Voor de rest moet zo’n beetje alles nog gedaan worden. Maar ik heb verlof en dus alle tijd.

Prio 1 de kamer van de pittige peuter omtoveren naar grote meisjes kamer.

Omdat de baby straks in het ledikant van zijn zus komt te slapen was het dus (al) tijd voor de pittige peuter om haar bed af te staan. Bij de Ikea kochten we een mooi meegroeibedje voor haar nieuwe meisjes kamer. Iedereen die bij ons langs komt moet haar nieuwe bed zien. En vol trots verteld ze dat het een écht grote meisjes bed is. En waar we ook komen van de supermarkt tot de kapper iedereen krijgt te horen van haar grote bed.

meisjes kamer

Máár … zou ze ook door hebben dat ze zelf uit dit bedje kan stappen? Zal ik de hele nacht een peuter naast mijn bed hebben staan? Of zal ze gewoon gaan zitten spelen met haar knuffels? Kleine kans natuurlijk dat ze gewoon gaat slapen. Het is nogal een bijdehand ding en ze zal er dus een mooie strijd van gaan maken. Onze tactiek was; gewoon naar bed brengen zoals we altijd doen. Tanden poetsen, boekje lezen bij papa of mama op schoot en een liedje zingen. Dan een dikke kus en knuffel en lekker gaan slapen. Met bonkend hart stond ik op de overloop te wachten tot ze achter me aan zou komen. Maar wat gebeurde er? NIETS! … helemaal stil.

Peuter vs ouder

Helaas … na twee avonden was het gedaan met de pret. De strijd is begonnen. Peuter vs ouder. Omdat de peuter altijd een hele goede slaper is geweest is dit echt helemaal nieuwe voor ons. Ik kan je wel zeggen, als moeder met gierende hormonen wordt mijn geduld enorm op de proef gesteld. Stiekem zegt een stemmetje in mijn achterhoofd “zet dat ledikant terug”. Na drie avonden met in-uit-in-uit (x10) en een klein leugentje dat alle neefjes en nichtjes ook in bed liggen en gaan slapen is de strijd voorbij. De schat blijft netjes liggen.

meisjes kamer

Omdat ze dus nu echt een grote meid is hoort daar ook een kamer bij voor een echte grote meid. Dus weg met de zwarte meubels. Van haar opa en oma kreeg ze hun oude spekkast. Van saai zwart schilderde ik hem Lovely Pink (Kwantum: Ashford & Sons krijtverf). Het voordeel van krijtverf is dat je geen primer of grondverf hoeft te gebruiken maar meteen lekker aan het schilderen kan gaan. En zelf vind ik de matte look ook veel mooier.

 

Omdat ze stoer dieren behang op haar kamertje heeft (Kwantum: behang Puck Mint) vond ik roze accessoires erg leuk. Ik ben zelf niet zo’n zoetsappig-roze-meisjes-moeder maar in combinatie met de mint kleur van het behang vind ik het toch wel heel erg leuk. Zelf ben ik erg blij met de papieren giraffenkop (Paper Giraffe Folding Kit- Assembli verkrijgbaar bij Loods 5) ik denk ook omdat ik 5 uur lang heb zitten knippen en plakken.

 

Over het eindresultaat (nou ja… er zal regematig wat veranderen) ben ik erg tevreden. En de pittige peuter ook. Want die zit nu regelmatig lekker op haar kamertje te spelen en te lezen.

Foto credits: Annerie

 

 

 

 

1 Comment on Van baby naar grote meisjes kamer … en de strijd die erbij komt kijken!

  1. Hoi!

    Ik was toevallig op zoek naar puck behang van Kwantum en kwam op je pagina terecht. Je heb echt iets mooi`s gemaakt van het kamertje.

    Het enige waar wij beetje mee zaten wat doen we met raamdecoratie? Mag ik zo brutaal zijn om te vragen wat jullie daar hebben

    Groetjes Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *