De dag voor kerst was mijn laatste werkdag. Normaal werk ik vier dagen in de week en dus is dit wel even wennen. Ik weet niet wat me overkomt! Twee dagen in de week gaat de peuter ook nog naar de opvang. Die dagen heb ik dus echt helemaal voor mezelf. Tijd om te gaan genieten. Maar hoe doe ik dat?

Tijd voor mezelf! Maar wat ga ik doen? Ik maak een lijstje met wat ik graag wil doen in mijn verlof. Al heel snel denk ik, hoelang is dat verlof eigenlijk? Ik had beter 10 weken vóór mijn verlof vrij kunnen nemen. De lijst is namelijk behoorlijk. Van het opruimen van de schuur en de zolder tot welke bezoekjes is echt wil doen (oma in Enschede, familie in Duiven en nog even naar Assen). En het liefst ga ik nog een dag lekker alleen winkelen. Maar wanneer ga ik dan met de babykamer bezig? En wanneer ga ik ontspannen en genieten?

Wat zal ik eens gaan doen?

In de laatste week voor mijn verlof was ik bang dat ik niet zou kunnen genieten. Ik wilde eigenlijk nog van alles doen op het werk en dus had ik bedacht dat ik, op de dagen dat de peuter naar de opvang gaat, ik wel naar het werk zou kunnen om nog wat dingen te doen. Maar naar een uur vrij te zijn denk ik al … hoezo naar mijn werk? Ik heb verlof! Ben ik even gek.genieten

Mijn eerste dag verlof

Die eerste maandag bracht mijn lieftallige de peuter naar de opvang. En dus kon ik gewoon blijven liggen. Als manlief de deur uit is zet ik de wasmachine aan en ga meteen ontbijt  voor mezelf maken. Met een heerlijke latte en een kom yoghurt met muesli ga ik terug mijn bed in. Ik nestel me in de kussens en pak mijn boek.

Maar na vijf minuten ben ik zo onrustig en ga eruit. De peuter is naar de opvang en dus kan ik vandaag van alles doen. Om 10 uur sta ik in de supermarkt. Boodschappen doen zonder peuter is de bom! Met een half uurtje sta ik buiten met twee volle tassen. Die hele dag ben ik bezig. Aan het einde van de dag is het hele huis gedaan. Zo heerlijk! Maar de volgende dag ben ik moe en voelt het alsof ik een marathon gelopen heb. Logisch!  Dit doe ik dus niet weer heb ik mezelf voorgenomen!

Genieten en ontspannen

De week erop gaat het ontspannen me al een stuk beter af. Ik breng de peuter naar de opvang en fiets fluitend weer naar huis. Ik ga meteen een stuk met de hond lopen en als ik weer thuis ben plof ik met een kop thee op de bank. Tijd om weer even lekker in mijn boek te duiken. Ik blijf zitten tot mijn boek uit is! Wauw… de laatste keer dat ik zo snel een boek heb uitgelezen was tijdens onze reis naar Thailand en dat was in 2011. Nadat ik de boodschappen weer in huis heb gehaald en de was opgevouwen heb zit ik te twijfelen wat ik zal gaan doen? Ik wil nog heel veel doen maar het zou zo zonde zijn als ik helemaal geen tijd heb gehad om te ontspannen in mijn verlof. Het is 14.30 uur en ik ga alvast weer een rondtje met de hond lopen. Als ik thuis ben denk ik… weet je wat ik doe, ik ga lekker in bad. Even zegt een stemmetje in mijn hoofd dat dat wel een beetje raar is. Maar hé, ik doe het gewoon! Even puur ontspannen.

Maandag 15.00 uur en ik lig in bad! Die onrust die ik vorige week nog had op de dag dat ik alleen was ben ik helemaal kwijt. Ik ben totaal ontspannen … dit is puur GENIETEN!! En dat is waar je zwangerschapsverlof voor bedoeld is. Ik heb me dan ook voorgenomen om echt te gaan genieten van de tijd die ik lekker vrij ben. Want voor je het weet ben je weer gewoon aan het werk.

Tip

En voor alle moeders die (bijna) met verlof gaan wil ik dan ook zeggen: GENIET! Ga slapen wanneer je hier zin in hebt. En wil je de hele dag op de bank hangen en tv kijken? Doe dat dan gewoon lekker. Nu mag het 😉

Fotocredits: Pinterest

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *