In België en het grootste deel van Nederland zijn de lessen alweer gestart begin september. De start van het nieuwe schooljaar is dus weer gemaakt. Ieder jaar toch wel een leuk moment om naar uit te kijken, je kindje gaat immers weer een klasje verder. Een nieuw jaar waarin het vanalles kan ontdekken en leren.

eerste schooldag

De zomervakantie

Onze kinderen zijn heel verschillend bezig tijdens de zomervakantie. M’n zoon wil liever een hele vakantie spelen en niet aan school denken, terwijl m’n dochtertje net heel nieuwsgierig is naar wat ze het komende schooljaar zal leren. Heel verschillend dus.

Ik ben zelf wel voorstander om ze allebei een beetje met schoolse dingen bezig te houden tijdens de vakantie. Natuurlijk is het hoofdzakelijk tijd om te ontspannen en te spelen. Maar ik vind het belangrijk dat er toch wel een beetje ‘onderhoud’ is van wat ze reeds geleerd hebben.

Gloednieuwe start het nieuwe schooljaar

En dan is eindelijk die eerste schooldag aangebroken. Dol enthousiast hebben ze hun schooltas klaar gemaakt en staan ze ongeduld te wachten om naar school te wandelen. Nog even wachten, want ik moet zo nodig nog wat foto’s maken! (hoort toch gewoon bij het moeder-zijn, haha)

Zoals de vorige jaren, maak ik ook voor de school een reportage van deze eerste dag op school. Stiekem zijn er dan ook weer onwijs veel leuke foto’s van m’n eigen kinderen op hun eerste dag, maar goed naast fotografe ben ik dan ook wel moeder. LOL

De school van onze kinderen werkt ieder jaar weer een thema uit om de kinderen op een leuke en originele manier te onthalen.

Het thema van dit jaar: “Geen grijze muizen”!

Felgekleurde muizen op school

geen grijze muizen

Alle leerkrachten en de directeur zijn verkleed als felgekleurde muizen. En ze onthalen de kinderen op een leuke manier aan de schoolpoort. Zelfs de rode loper wordt ieder jaar uitgerold, want ieder kind is bijzonder!

Zodra iedereen aanwezig is, doet de directeur nog een toespraak en worden de verschillende klassen beurtelings op het podium gevraagd. Dit jaar mocht ieder klasje (inclusief juf) even heel goed staan rocken.

Ieder jaar weer vind ik het bijzonder om te zien hoe alle kinderen veranderd zijn na de zomer break. Het lijkt wel alsof iedereen een groeispurt krijgt tijdens de zomervakantie.

volle speelplaats

En dan weer de nodige traantjes bij de ouders van kindjes die net naar school gaan. De stap van onthaalmoeder naar school is toch best wel groots. En voor zowel het kindje als de ouders is het wennen. Al die knuffel- en troost momentjes leveren natuurlijk wel pareltjes van foto’s op!

Met een gevuld hart (want ik heb immers ook veel tijd met m’n eigen kindjes kunnen doorbrengen die ochtend) en met een camera vol super leuke beelden, ga ik naar huis. Zo fijn weer die nieuwe start!

Einde van de eerste lesdag

Tegen het einde van de lesdag, sta ik de kinderen op te wachten aan school.  Uiteraard ben ik super benieuwd naar hun dag! We besluiten om deze schooldag af te sluiten met een lekker drankje en een snoepje. Maar wat is dat… Alexis is zo moe dat ze haast op schoot in slaap valt. Haar drankje heb ik dan maar lekker verder leeg gedronken en van de snoepjes kon ik ook al zo moeilijk afblijven.

schooljaar

Wat een heerlijke start weer. De trein is weer vertrokken. Ik ben benieuwd waar hij ons naartoe zal brengen.

An

 

Fotocredits: An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *