Iedereen kent ongetwijfeld het meest bekende speeltje ter wereld: de rubberen giraf of Sophie la Girafe. Maar kennen jullie ook de cosmeticalijn met 100 procent natuurlijke babyproducten? Onlangs was ik te gast bij babyboetiek Bianco in Antwerpen. Ik kon daar kennismaken met de producten van Sophie la Girafe. Benieuwd? Lees dan maar snel verder en kom meer te weten over het leuke assortiment.

Er was eens …

Meer dan 50 jaar geleden kenden kinderen enkel speelgoeddiertjes die helemaal aansloten bij hun eigen leefwereld. Meestal waren dit dan de dieren van de boerderij of kleine huisdieren. Totdat op een dag een zekere monsieur Rampeau het idee kreeg om een rubberen giraf te ontwikkelen. Dit exotische dier sloeg meteen aan in de speelkamers. Bovendien zijn de kleine omvang van het speeltje en het rubberen materiaal ideaal voor de allerkleinsten.

Het speelgoed wordt nog steeds op dezelfde manier vervaardigd als 50 jaar geleden. Alles wordt gemaakt in Rumilly in Frankrijk. De productie bestaat uit 14 stappen en neemt maar liefst 3 maanden in beslag. Het resultaat is een rubberen giraf van 100 procent natuurlijk rubber (afkomstig van de Hevea brasiliensis, een Braziliaanse boom).  Het product staat tevens garant voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Sophie

Sophie la Girafe Cosmetics

De goede kwaliteit van Sophie la Girafe werd ook opgemerkt door Jonna Jalkanen, mama van twee jonge kinderen en fan van natuurlijke producten. Jonna had een verleden als beauty professional bij onder andere Givency en Christian Dior. Verder was ze ook beauty editor bij Elle Magazine. Al die expertise kon ze dus goed gebruiken bij de ontwikkeling van een cosmeticalijn voor baby’s.

Dermatologisch getest

De producten zijn dermatologisch getest en worden aanbevolen voor kinderen en
volwassenen met een gevoelige huid. De producten kregen een Frans Eco Cert label. Dat betekent dat ze geen schadelijke of onbetrouwbare ingrediënten bevatten. Het embleem op de verpakking duidt op de certificatie. De kwaliteit van het product kan je echter enkel ervaren door de producten uit te testen. Intussen heb ik een aantal producten kunnen uittesten op mijn dochtertje en op mijn eigen huid. Wij zijn alvast fan!

Het gamma

Cécile en ik gebruiken de producten nu sinds een tweetal maanden en we zijn erg enthousiast. In wat volgt, geef ik jullie een kijkje in het gamma en geef ik telkens onze bevindingen weer.

Bodylotion

De bodylotion van Sophie la Girafe is een zachte, hydraterende en voedende crème. Het product bestaat uit: witte thee, lavendelwater, jojobaolie en havermelk (oat milk). De toevoeging van lavendelwater zorgt voor een verzachting van huidproblemen zoals roodheid en irritaties. Zelf ben ik intussen grote fan van deze bodycrème. Niet alleen voor mijn dochter Cécile, maar ook voor mezelf. Van zodra het kouder wordt, heb ik namelijk regelmatig last van droge benen en van droge ellebogen. Elke ochtend en avond een beetje van dit product verricht wonderen.

Face cream

De gezichtscrème is een luxueuze hydraterende crème. Je vraagt je misschien af wat er luxueus kan zijn aan een gezichtscrème? Ik vind dat de textuur zeer aangenaam is en de geur is zeer apart. Het is zeker geen typische geur voor een babyproduct. Ik denk dat vooral de oat milk het product een aangename geur geeft.

Mijn dochtertje heeft af en toe last van droge wangetjes. Een klein beetje van dit product na haar badje zorgt voor een goede hydratatie van haar gevoelige huidje. De toevoeging van olie-extract van Noorse bosbessen kalmeert en versterkt namelijk de geïrriteerde huid.

Hair & Body Wash

De hair en body wash gebruik ik als shampoo voor mijn dochter. Cécile vindt het schuimende effect van de shampoo superleuk. De reinigings- en schuimende ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong (onder andere uit kokosnoot).

Sophie

Baby Oil

De olie kan je op twee manieren gebruiken. Je kan een klein geutje in het badje van je kindje gieten of je kan je kindje ermee masseren. Ideaal voor een babymassage! Let wel op dat je telkens maar een kleine hoeveelheid gebruikt. De olie loopt namelijk makkelijk uit het flesje. Als ik mijn dochtertje een massage geef, zorg ik altijd dat ik eerst een klein beetje olie op mijn handpalmen giet.

>> LEES OOK: OOTD girls

Voor de mama’s (to be) is de babyolie van Sophie la Girafe ook ideaal om de buik mee in te smeren. De vettige textuur hydrateert de buik heel goed. Tijdens mijn volgende zwangerschap ga ik het product ongetwijfeld eens uittesten op mijn bolle buik. 😉

Bubble Bath

Bubble Bath is een absolute topper. Mijn dochter kan er echt van genieten om in haar badje te spelen en ze lijkt het eens zo leuk te vinden wanneer ze kan pletsen in een schuimbadje. Ze probeert het schuim dan te vangen met haar vingertjes. Heel leuk om te zien! De geur van dit product is ook heerlijk. Persoonlijk ben ik helemaal fan van dit product.

Cécile houdt ervan om het schuim te pakken met haar handjes. ☺️

SOS Cream Face & Body

De SOS Cream gebruik ik vooral voor mezelf. Het is een rijke, beschermende 3-in-1 crème voor het gezicht en het lichaam. Ideaal voor in deze koude herfstperiode.

Trop is trop

Tijdens de voorstelling van de producten bij Bianco stelde één van de aanwezige mamabloggers de vraag of je deze producten allemaal tegelijk kan gebruiken. Natuurlijk moet je een beetje afwisselen en niet dagelijks alle producten samen gebruiken. Trop is trop! Een babyhuidje is nog zeer kwetsbaar en een overdaad aan producten smeren kan net het tegenovergestelde effect in de hand werken: een te droge huid. Ik probeer dus vooral af te wisselen en elk product met mate te gebruiken.

Bianco

Verder benieuwd naar Bianco baby Antwerpen? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website. Of lees het artikel dat ik eerder postte op de blog.

Sophie

Fotocredits: Michelle

1 Comment on Sophie la Girafe Cosmetics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code