De afgelopen weken was het echt ijsjesweer en Sam is er verzot op! Waterijsjes, roomijsjes … Het maakt niet uit. Maar ik vond dat Sam iets teveel ijsjes at. Bij ons, bij de oma’s, bij mijn oma … Soms at ze er bijna dagelijks. Tijd dus voor een alternatief: het smoothie-ijsje!

Smoothie ijsjes

Sinds deze zomer eet Sam ’s morgens samen met ons een smoothie bowl met granola. Ik had nog wat restjes en wou ze niet weggooien, dus heb ik er ijsjes van gemaakt.

Smoothie

Ijsjes van smoothierestjes

Wat je in je smoothie doet, is heel persoonlijk. Ik combineer meestal diepvriesfruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mango, ananas) met vers fruit (kiwi, peer, banaan) en voeg er nog een beetje vers fruitsap en wat platte kaas of yoghurt aan toe. Kokosyoghurt is er ook heel lekker bij. Doe alles in de blender en mixen maar. Nadien vul je je vormpjes en zijn ze klaar voor de diepvries.

Smoothieijsje

Home made smoothie ijsje

Het lijkt een beetje op ijsjes van Petit Gervais, maar dan gezonder. Het bevat natuurlijk veel natuurlijke suikers maar er zitten geen bewaarmiddelen in en het is puur fruit.

Smullen maar

Sam wou er nog eentje na deze?

 

Kind misleiden met mango ijs

Als Sam weer eens zin heeft in een ijsje en ik niet direct iets heb om haar te geven, geef ik haar vaak stukjes diepvriesmango. Ik verkoop het als ‘mangoijsjes’. En ja hoor, het werkt! Ze is er zot van. Misschien kan je dat ook eens proberen. Het is vooral minder werk. ?

 

Maken jullie zelf ook soms ijsjes? Leuke receptjes zijn altijd welkom.

Liefs

Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code