Veel mama’s zijn met regelmaat op zoek naar leuke shopadresjes voor hun kleintje(s). Al die nieuwe modetrends maken je nou eenmaal onwijs hebberig. Niks aan te doen! Online kun je eindeloos veel vinden, maar niets is leuker dan echt shoppen met een goede vriendin in de stad! Vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete en meest sfeervolle shopadresjes in Deventer!

Hotspots Deventer

Hanzestad Deventer! Een prachtige stad met een gezellig centrum, genoeg eettentjes en leuke modezaken voor zowel mannen als vrouwen. Maar wat Deventer voor mij speciaal maakt, is het pittoreske Bergkwartier. Deze buurt ligt tussen het centrum en de Boreelkazerne in. Ik vind het zelf het makkelijkst te bereiken via de parkeergarage Q-Park. Wanneer je de parkeergarage verlaat, ga je rechtsaf en loop je eigenlijk direct tegen het eerste pareltje aan, ‘MOOS Kids!’.

MOOS Kids

‘MOOS Kids’ is een kinder/baby kledingwinkel en heeft daarnaast ook super leuke accessoires. Zo verkopen ze lieve nachtlampjes van ‘Little lovely company’ en kinderservies van ‘Done by deer’. Eigenaresse Monika is vriendelijk en straalt passie uit voor haar zaak. Iets wat ik altijd erg kan waarderen en het maakt het leuk om geholpen te worden. ‘MOOS Kids’ heeft een divers aanbod, variërend in merken als ‘Noppies, Carlijn-Q en Tumble ’n dry’. Vergeet je outfit niet af te maken met stoere ‘Bergstein’ laarsjes!

Wanneer je (uiteraard met je nieuwe aanwinsten) langs de etalage van ‘MOOS Kids’ loopt, ga je richting de Walstraat. Dit straatje ken je misschien wel van het jaarlijkse ‘Deventer Dickens festijn’. Je wandelt over oude klinkers en je passeert kleine schattige winkeltjes, die uitnodigen om een kijkje te nemen. ‘Speel je wijs’ is nou zo’n winkel! Buiten hangen kleurrijke houten fietsjes en draaien vrolijke windmolentjes rond. Ook staat er een watertafel voor kinderen om mee te spelen.

Speel je wijs

‘Speel je wijs’ verkoopt met name houten speelgoed van o.a. Grimm’s, Plan Toys en Goki. Ook de bekende ‘Wobbel’ ontbreekt niet in het assortiment. Naast eindeloos veel speelgoed, vind je er ook veel accessoires voor de kinder/babykamer. Wat ik daar ook tegenkwam, waren de muziekknuffels van ‘Moulin Roty’. De vrolijke muis, otter en het konijn maken een ledikant helemaal af. En wil je het kamertje een uniek item geven? Dan is het ook mogelijk om een silhouet lamp te laten personaliseren, met de naam van je kindje erin verwerkt! ‘Speel je wijs’ is een unieke winkel waar je zeker eens naartoe moet.

Tea Rose

Natuurlijk moet er ook even gepauzeerd worden met een lekkere kop thee of een bak koffie. Dat doe je dan geheel in stijl bij ‘Tea Rose’. Dit theehuis is gevestigd in de Walstraat, naast wat vroeger de oude vrouwengevangenis was. Je kunt er overigens ook een High-tea doen en ze hebben ook een speciale kinderkaart, met kinderthee!

Dille & Kamille

Wanneer je weer verder gaat met je shopavontuur, loop je natuurlijk ook even binnen bij ‘Dille & Kamille’. Ik koop hier graag originele ansichtkaartjes die niet iedereen al kent. Dit maakt het voor mij leuk om te versturen of te geven. ‘Dille & Kamille’ heeft overigens ook genoeg houten speelgoed en boeken voor je kleintje(s). Ik kocht daar het boek ‘Mijn eerste 1000 woorden’. Natuurlijk laat je het dan ook even inpakken want dat doen ze daar zo leuk!

Praamstra

Ben je echt opzoek naar een leuk boek en wil je neuzen tussen tientallen exemplaren, dan moet je naar boekhandel ‘Praamstra’. Wanneer je de Walstraat uitloopt richting het oude centrum van Deventer, kom je op de hoek deze mooie oude boekhandel tegen. Kinderen zitten er aan een leestafel of liggen op de grond, verdiept in hun favoriete boek. Dit geeft een knus sfeertje. Bij deze boekhandel is eigenlijk elk boek wel te vinden, leuk om alvast in te pakken voor Sinterklaas of kerst. Zo verzamel ik het hele jaar door al cadeautjes voor feestdagen of verjaardagen, die ik thuis bewaar tot de bewuste dag. Dit maakt voor mij het shopplezier nog groter.

Ik hoop jullie enthousiast te hebben gemaakt door deze adresjes te delen. Veel shopplezier in Deventer!

Liefs, Lonneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *