Een stralende huid, wie wil dat niet?! Velen denken dan snel aan talrijke (dure) crèmes en speciale producten, maar we vergeten vaak één van de belangrijkste stappen naar een mooie huid: REINIGEN! Dit is een stap in de huidverzorging die soms zwaar onderschat wordt. Ik leg je uit waarom reinigen zo belangrijk is en welke verschillen er bestaan.

Waarom is reinigen zo belangrijk?

Doorheen de dagen krijgt je huid veel te verduren. Alle (vuile) dingen die in de lucht zitten, zweet, crèmes, make-up, dode huidcellen en nog veel meer dat we zelf niet zien. En toch vergeten we heel vaak onze huid goed te reinigen.. Maar laat nu net dat één van de belangrijkste stappen zijn naar een mooie en goed verzorgde huid. Alle dingen die onze huid te verduren krijgt moeten er op tijd en stond ook afgehaald worden. Wij eten toch ook niet uit een vuil bord? Een goed gereinigde huid gaat er ook voor zorgen dat je dag- & nachtverzorging beter gaat werken. Een niet of slecht gereinigde huid ziet er vaak dof uit en kan bij mensen met een vette huid soms acné uitlokken. Te veel werk, te weinig tijd, te duur, te moeilijk?? Geen enkel excuus is goed genoeg om niet te moeten reinigen. Tegenwoordig heb je voor ieder wat wils.

Reiniging aanpassen aan je huidtype.

Tegenwoordig heb je een brede waaier van verschillende soorten reinigers. Je kiest best een reiniging die ideaal is voor jouw huidtype.
Maar welk huidtype heb ik nu? Dat kan je door enkele tips zelf een beetje ontdekken of laat eens een huidanalyse doen als je toch nog twijfelt. Je hebt 3 ‘grote’ huidtypes:
– Droge huid: geeft na het douchen vaak een trekkerig gevoel, kan soms schilferen.
– Vette huid: heeft glimmende zones, kans op acné, grote poriën.
– Normale huid: geen specifieke ‘klachten’, ziet er vaak zacht en egaal uit.

Reiniging voor een droge huid.

Heb jij een droge huid? Dan is het vaak aangenaam om een reinigingsmelk te gebruiken, deze zijn heel zacht voor de huid en hebben vaak ook al een hydraterende werking.
Een reinigingsmelk moet je aanbrengen op een droge of vochtige huid. Met cirkelvormige wrijvingen ga je over heel het gelaat en geef je de melk de kans om alle vuiltjes op te nemen. Daarna neem je de melk af met een tissue of wat water, dit hangt vaak af van merk tot merk. Heb je een extreem droge huid gebruik je best niet te veel water en enkel een tissue. Voor deze heel gevoelige en droge huidjes is de Lotion Pour Peau Intolerante van Avène een leuk alternatief, je gebruikt hem net hetzelfde als een melk. Je kan eventueel een lotion gebruiken om de laatste restjes af te nemen, maar dit is zeker geen must. Een melk kan je ook gebruiken voor het afnemen van make-up. Als je veel make-up gebruikt kan het wel nodig zijn om het reinigen te herhalen tot alle make-up verwijderd is.

Reiniging voor een vette huid.

Een vette huid reinig je best met een mousse of gel, deze absorberen meer het talg (veroorzaakt vette huid en acné) en geven een heel fris en proper gevoel. Een mousse of reinigingsgel breng je aan op een natte huid, wat product op je hand en goed met ronde wrijfbewegingen over heel je gelaat goed laten schuimen. Daarna goed afspoelen met water en eventueel een lotion voor de laatste restjes en de poriën terug te sluiten. Let wel op vaak zijn reinigers voor een vette huid niet geschikt voor het afnemen van make-up. Gebruik dan eerst een demaquillant voor de vette huid.

Reinigen

Reiniging voor een normale huid.

Mensen met een normale huid hebben het gemakkelijk. Zij kunnen gebruik maken van alle reinigers, gewoon kiezen wat je het leukst vindt. Een mousse, gel, melk,..
Als je maar reinigt want anders kan die mooie ‘normale’ huid wel eens veranderen in een vette of droge huid..

Manusje van alles: lotion micellaire.

Zelf ben ik een zeer grote van van een micellaire lotion. Dit is een 2in1 reiniging. Zoals de naam het zegt, een reiniging en lotion in 1! Deze kan voor alle huidtype, enkel de dames met een zeer droge huid gebruiken deze best niet.
Lotion micellaire is ook nog eens super gemakkelijk in gebruik, gewoon wat aanbrengen op wattenschijfjes en zachtjes over je gelaat wrijven tot alles proper is 🙂 Een lotion micellaire kan normaal ook altijd gebruikt worden voor het demaquilleren van de ogen, toch zeker als je een kwalitatief merk gebruikt.
Zelf gebruik ik ook dit type reiniging, mijn favoriet is de lotion micellaire van Eau Thermale Avène, verkrijgbaar in de apotheek of parafarmacie bij jou in de buurt.

Extra’s in de reinigingswereld..

Wil je graag nog wat extra reinigen dan is het heel goed om 1 à 2 x per week een peeling of gommage te gebruiken. Deze reinigen nog net iets dieper dan een gewone reiniging, maar mogen niet dagelijks gebruikt worden want dat is wat te agressief voor onze huid. Je gebruikt ze altijd na je dagelijks reinigingsproduct.

Hopelijk ben je er nu van overtuigd dan reinigen van de huid echt nodig is en niet veel tijd in beslag hoeft te nemen.. Nog vragen? Stuur gerust een bericht!

Liefs
Igna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code