Onze meiden zijn dol op spelletjes. Regelmatig spelen zij een spelletje en op dit moment is Uno de favoriet. Goed opletten, want voor ik het weet, heb ik weer verloren en als ik iets niet leuk vind… Super leuk is het dan ook dat wij “De Dieren Quizbox” en “De Waarom Quizbox” mogen testen. Wil je weten wij ervan vinden? Pak dan een kop thee en lees lekker met mij mee.

Review De Waarom Quizbox en De Dieren Quizbox

Eerste indruk

Het eerste wat mij opvalt aan deze mooie boxen, is dat het er zo mooi en verzorgd uitziet. De box alleen al zorgt ervoor dat ik het wil hebben en op de kaartjes staan mooie illustraties in fijne pasteltinten. Ik hou ervan! In elk doosje zit ook een boekje met antwoorden en uitleg, zodat de kinderen kunnen kijken of zij de antwoorden goed hebben. Door de uitleg, die erbij staat, leren ze meteen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Lekker educatief dus.

Quizbox Quizbox

Ons testpanel

“Mama, waarom hebben de bomen blaadjes?”, “Mam, hoe wordt een auto gemaakt?”, “Mam, waarom….?” Het is duidelijk, we hebben thuis een peuter in de waarom-fase. Hij wil alles weten, is nieuwsgierig en heeft zo nu en dan ook technische vragen, waar ik soms gewoon geen antwoord op weet. “Misschien kun je dit beter aan papa vragen”. “Papa….”.

Maar niet alleen onze peuter is nieuwsgierig. Zijn zus van 6 wil ook alles weten en verdiept zich regelmatig in haar grote vraag- en antwoordboek. Voor haar zijn deze boxen dan ook een mooi cadeau! Samen met grote zus gaat ze lekker zitten en ze stellen vragen aan elkaar. Je hoort hen denken, soms roepen ze de antwoorden al en soms zitten ze ernaast. Boekje erbij…uitleg lezen en weer wat geleerd. Het is zo leuk, dat we al snel met zijn allen gretig kaartjes uit de box pakken.

Tijdens het partijtje van kleine zus heb ik deze kaartjes ook tevoorschijn gehaald. Ik verwerk enkele kaartjes tot opdrachten tijdens de speurtocht en als we gezellig bij elkaar zitten, pak ik ook het doosje erbij. Eens kijken hoe andere kinderen erop reageren, want verschillende kindjes, verschillende reacties. En wat reageren ze leuk! De een fanatiek, de ander bedachtzaam en elke keer een grote lach op hun gezichtje, als ze het antwoord goed hebben of het antwoord horen. Ze willen nog een vraag, en nog een en…ah, daar zijn de patatjes al.

De Waarom Quiz

Als je altijd al alles wilde weten over bijvoorbeeld het milieu, de wetenschap en het menselijk lichaam, dan is “De Waarom Box” een echte aanrader. Maar ook vragen over uitdrukkingen en hun betekenissen, dieren, natuur en de aarde vind je terug in deze box. Deze box is speciaal afgestemd op de leefwereld van kinderen tussen de acht en twaalf jaar.

Quizbox

Quizbox

De Dieren Quiz

Over het algemeen vinden kinderen tussen de zes en acht jaar dieren leuk. In “De Dieren Box” vind je kaartjes die gaan over het bos, de savanne, de boerderij, de bergen, de Noord- en Zuidpool, zeeën en rivieren en de woestijn. Wist jij bijvoorbeeld hoe een vrouwelijk everzwijn heet en waarom een brulkikker je doet denken aan een stier?

Quizbox

Quizbox

Extra informatie

In beide boxen zitten honderd kaartjes verdeeld over zeven categorieën, met daarbij een boekje met uitleg en de goede antwoorden.

De boxen worden uitgegeven door Ploegsma en hebben de volgende ISBN nummers. De Dieren Quiz: ISBN 978 90 216 7707 1 en De Waarom Quiz: ISBN 978 90 216 7711 8

En tot slot

Wij vinden het heel leuk om vragen uit deze nieuwe serie te beantwoorden. De vragen zijn divers en vooral leuk en leerzaam. De boxen staan nu standaard in het zicht en regelmatig halen we er een kaartje uit. Onze meiden weten nu een hoop nieuwe dingen en omdat alles spelenderwijs gaat, blijft het leuk. En niet alleen zij leren ervan; stiekem steek ik ook weer wat van op…

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *