Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Sophie. Zij deelt wat haar favoriete shop is, wat ze standaard meeneemt in haar tas, waarom ze ervoor koos om het geslacht wel of niet te weten en meer. Lees je ook weer mee? 

> LEES OOK: 5x leuke reiskoffers voor kids

Even voorstellen: Mom Sophie

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Sophie en ik ben 28 jaar. Samen met mijn partner Gregory, waarmee ik al 8 jaar gelukkig samen ben, woon ik in Sint-Truiden (België). We hebben twee kinderen: een dochter Esmée van 2,5 jaar en een zoon Mauro van 1 maand oud.

 Zwangerschap

Hoe gingen je zwangerschappen?
Beide zwangerschappen waren een wereld van verschil. Bij de zwangerschap van Esmée was ik de eerste maanden heel erg misselijk. Eenmaal dit voorbij was, had ik dan ook een zalige zwangerschap zonder veel strubbelingen. Bij de tweede zwangerschap was dit jammer genoeg anders. Ook toen was ik enorm misselijk, maar daarbovenop kreeg ik te maken een navelbreuk, bloedingen, bekkeninstabilteit, harde buiken …

Hoe bereid je je voor op de bevalling?
Ik heb me nooit echt voorbereid op de bevallingen. Elke bevalling is anders en nooit te voorspellen. Wel was ik er iedere keer snel uit dat ik voor een epidurale zou kiezen.

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Ja, zowel bij Esmée als bij Mauro wou ik graag het geslacht weten. In de eerste plaats uit nieuwsgierigheid, maar anderzijds ook om praktische redenen. Zo kon ik al vrij vroeg kleertjes en andere leuke spulletjes gaan shoppen.

Is er iets veranderd tijdens je zwangerschap? Denk bijvoorbeeld aan gedrag, smaak, etc.
Bij de tweede zwangerschap had ik enorm veel zin in zoete dingen. Zo at ik jarenlang geen pannenkoeken, maar daar heeft deze zwangerschap verandering in gebracht. Ook was ik enorm emotioneel. Mijn oudste dochter ging net naar school in de laatste week van mijn zwangerschap met als gevolg dat er toch wel veel traantjes gevloeid zijn. ?

Tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Mijn partner lacht er wel eens mee dat ik de tas iedere keer opnieuw vul alsof we een week weggaan in plaats van een paar uur. Ik ben altijd enorm voorbereid op elk rampscenario :-). Zo neem ik voldoende pampers mee, veel te veel eten, voor elk minstens twee reserve-outfits, veel slabbetjes, speelgoedjes … Je weet maar nooit!

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Esmées lievelingsspeeltje is haar pop. Die neemt ze bijna overal mee naartoe. Sinds Mauro er is, is ze echt een moedertje geworden en heeft haar pop dezelfde spulletjes als Mauro. Mauro heeft nog geen lievelingsspeeltje. Ik leg wel steeds hetzelfde knuffeltje bij hem, zodat hij het herkent en troost kan bieden.

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Op de eerste plaats: de speeltuin! We gaan ook regelmatig naar het park om de eendjes te voederen.

Schema eten/slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Mauro’s schema is nog vrij beperkt tot om de drie uur eten en slapen. Esmée gaat iedere dag om 19.30 uur slapen om er dan ’s morgens om 7.45 uur terug uit te moeten. We hebben geluk dat ze een goede en lange slaper is. Ze heeft 12.00 uur slaap nodig, zeker nu ze naar school gaat. Qua eten drinkt Esmée ’s morgens groeimelk. Om 10.00 uur krijgt ze een stukje fruit, ’s middags eet ze boterhammen en om 15.00 uur mag ze een koek kiezen of petit gervais. ’s Avonds eet ze dan een warme maaltijd en ze sluit de dag af met nog een klein flesje groeimelk.

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Geniet van elk moment, want hoe cliché het ook klinkt: het gaat ECHT snel!

Wij zijn op zoek naar leuke mama’s die willen meewerken aan nieuwe Q&A moms. Vind jij het leuk om mee te werken of zou je meer informatie willen hebben hierover? Neem dan contact op via info@onlinelifestylemagazine.com. We kijken uit naar jullie reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *