Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Nadège. Zo deelt zij wat haar favo shops zijn, hoe zij terugkijkt op haar zwangerschappen en wat naast haar job ook een enorme passie is. Lees je ook weer mee? 

>> LEES OOK: Je handtas; orde of chaos?

Even voorstellen: Mom Nadège

Hi, mijn naam is Nadège. Ik ben bijna 30 jaar oud, getrouwd met Matthew en samen hebben wij twee heerlijk ondeugende zoons, Hugo en Jake. Hugo is van 4 april 2013 en Jake van 24 juni 2015. Ook hebben wij nog een leuke hond, Uknow, en twee katers, James en Dexter.

Naast mijn baan bij de politie ben ik samen met mijn zusje de trotse eigenaresse van het merk Little Descendant. De combinatie van beide banen is geweldig. Ik doe het met heel veel passie en plezier.

Favo shops

Wat zijn je favoriete shops?
Ik hou van winkelen! Sinds ik kinderen heb, doe ik dit voornamelijk voor de jongens en wat minder voor mijzelf. 😉 Natuurlijk hebben de jongens veel van onze eigen collectie in hun kast hangen. Mijn favoriete shop is Zara. Ik kan hier altijd goed slagen voor mijn beide jongens. Mijn jongste zoontje is erg tenger en de broeken van Zara passen perfect bij zijn bouw.

Eigenlijk ben ik niet heel erg gebonden aan één speciaal merk. Overal ben ik wel op zoek naar leuke koopjes. Zo vind ik regelmatig een leuk item bij bijvoorbeeld Action, Zeeman, Primark of een leuke handmade shop.

Zwangerschap

Hoe verliepen je zwangerschappen?
Mijn zwangerschappen zijn allebei goed verlopen. Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik al snel last van mijn bekken. Dat zorgde ervoor dat ik niet meer zo beweeglijk was. De hond uitlaten ging bijvoorbeeld niet meer lopend, maar deed ik met de fiets.Toen ik voor de tweede keer zwanger was, wist ik dat ook meteen, aangezien ik opnieuw last kreeg van mijn bekken. Omdat ik de klachten herkende en ik niet opnieuw zo beperkt wilde zijn, heb ik een aantal behandelingen gehad bij een osteopaat. Daardoor had ik vrijwel geen last meer en ben ik de hele zwangerschap gewoon actief geweest.

Bevalling van Nadège

Hoe heb je de bevalling voorbereid?
Ik ben nuchter ingesteld en toen ik wist dat ik zwanger was, dacht ik: ‘Het gaat zoals het gaat.’ Een zwangerschapscursus leek mij dan ook onzin, want puffen kunnen we allemaal wel, toch? Een bevallingsplan? Alsof bevallen volgens een plan verloopt …

Mijn plan was om thuis te bevallen. Omdat mijn kraamverzorgster een vriendin van mijn zusje was, hadden we afgesproken dat ik haar zou bellen zodat zij kon helpen met het opvangen van de weeën. De avond waarop de weeën begonnen, vroeg de verloskundige echter of ik het niet liever met mijn man wilde beleven. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de kraamverzorgster niet gebeld en ging samen met mijn man de weeën opvangen. Resultaat: mijn man lang boven in bed te slapen en ik liep beneden rondjes om de tafel, met op de achtergrond een hypnobirthing CD.

Uiteindelijk kon ik het echt niet meer uithouden en heb ik opnieuw de verloskundige gebeld. Zij was in de veronderstelling dat de kraamzorg er ook was, want die zou me helpen …
Toen de verloskundige en de kraamverzorgster arriveerden, had ik al 9 cm ontsluiting en hebben we mijn man maar wakker gemaakt. Een uur later werd Hugo geboren. Wat een bijzondere ervaring, de geboorte van je eerste kind! De kraamverzorgster heeft veel foto’s gemaakt van de geboorte, waar ik nog steeds heel blij mee ben.

>> LEES OOK: TIP: poppenbedje

Bij de tweede denk je alles te herkennen. Niet dus! De samentrekkingen in mijn buik werden gezien als voorweeën, waardoor ik dus prima kon gaan sporten. Ik deed tijdens mijn tweede zwangerschap immers aan zwangerschapsgym om lekker in beweging te blijven. Na het sporten en douchen trokken de weeën echter niet weg en een paar uur later werd onze tweede zoon Jake geboren!

Geslacht

Wist je het geslacht?
Wij hebben er beide keren voor gekozen om het geslacht te weten. Waarom? Omdat we gewoon ontzettend nieuwsgierig waren! Wij hebben het ook voor niemand geheim gehouden, want iedereen was net zo nieuwsgierig! Daarnaast wilde ik ook graag gericht kunnen shoppen! 🙂

Must

Wat is een onmisbaar item?
Een absolute aanrader met twee jonge kinderen, maar ook met één kind, is de Bugaboo Donkey. Tijdens de tweede zwangerschap hebben wij deze aangeschaft en wat hebben we er veel plezier van gehad! Het is superhandig dat de boodschappentassen gewoon naast het stoeltje passen en bovendien kan je natuurlijk met twee kinderen tegelijk makkelijk en snel op pad. Omdat wij een hond hebben en we in het centrum van het dorp wonen, doe ik veel dingen al lopend. Deze wagen was dan ook een uitkomst.Daarnaast hebben wij tijdens onze vakantie in Amerika de Munchkin 360° ontdekt! Dat is een antilek drinkbeker die ook nog eens op een echte drinkbeker lijkt. Inmiddels is hij ook volop in Nederland verkrijgbaar.

Lievelingsspeeltje

Wat is hun lievelingsspeeltje?
Beide jongens hebben hele uiteenlopende interesses. Hugo is gek op dieren, de natuur en alles daaromheen. Het liefst is hij de hele dag buiten om stokjes, stenen en veren te verzamelen. Die krijgen dan een plekje in of om het huis. Jake is juist weer gefocust op auto’s, vrachtwagens en tractors. Als we ergens naartoe gaan, dan wil hij ook altijd graag een autootje meenemen.

Uitstapje

Wat is jullie favo uitstapje?
Mijn favoriete uitstapje met de kinderen is de bioscoop. Zelf ben ik gek op de popcorn van de bioscoop en dit is natuurlijk een perfecte manier om het ongegeneerd te kunnen eten.
We hebben samen dan ook al een hoop films gezien. Daarnaast geniet ik onwijs van onze fietsritjes door de polder, langs de weilanden en de dieren. Sinds kort fietst Hugo met zijn eigen fietsje mee. Het is zo mooi om te zien hoe trots hij is als hij het hele stuk zelf heeft gefietst.

Feest

Hoe bereid je je voor op de verjaardagen?
Binnenkort is Hugo jarig! Hij wil net als vorig jaar graag het thema dino. Ik heb dan ook geprobeerd zo veel mogelijk in dit thema te voorzien. Via Pinterest heb ik diverse ideeën opgezocht over hoe we een leuk themafeestje kunnen geven dat toch binnen de perken blijft.
Bovendien mag hij dit jaar voor het eerst een kinderfeestje geven, wat hij ontzettend spannend vindt. Ook zijn kinderfeestje zal in dinothema zijn. Hiervoor heb ik een aantal leuke spelletjes en activiteiten bedacht die we thuis kunnen gaan doen met een paar vriendjes en vriendinnetjes.

Jakes verjaardag is pas in juni, maar ook daar ben ik al druk mee bezig, samen met een vriendin wiens zoontje een week na Jake jarig is.

Tot slot …

Wat ik wil meegeven?
Wat ik belangrijk vind om mee te geven is: denk positief. Zelf probeer ik uit elke minder leuke situatie iets positiefs te halen, ook al is het maar iets kleins. Van positiviteit krijg je energie, negativiteit kost energie!

Daarnaast wil ik meegeven dat je als persoon en als ouder moet vertrouwen op je eigen gevoel. Natuurlijk is het fijn als een andere ouder een tip geeft over hoe je een kind moet opvoeden en wat je zou moeten kopen, maar uiteindelijk moet je gaan voor datgene waar je zelf gelukkig van wordt.

Ben jij dol op leuke kidsfashion en te gekke posters? Dan is het zeker de moeite waard om Nadèges webshop te bezoeken! Dit is de link ernaar.

Fotocredits: Nadège

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code